השוואת שתי מערכות לולאה סגורה היברידיות לטיפול בסוכרת מסוג 1 (The Lancet)

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי היפרגליקמיה היו נמוכים יותר ללא עליה בסיכון להיפוגליקמיה בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם סוכרת מסוג 1 אשר השתמשו במערכת לולאה-סגורה היברידית ניסיונית, בהשוואה למערכת MiniMed 670G הזמינה לשימוש.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 1 מהווה אתגר לא פשוט וכעת הם ביקשו לבחון את השימוש במערכת לולאה סגורה היברידית מסחרית אל מול מערכת ניסיונית חדשה במתבגרים ומבוגרים עם סוכרת מסוג 1.

המחקר הבינלאומי, רב-מרכזי, כלל משתתפים בגילאי 14-29 שנים עם אבחנה קלינית של סוכרת מסוג 1, במשך שנה אחת ומעלה. כל המשתתפים היו תחת טיפול במשאבת אינסולין או זריקות אינסולין, עם ריכוז המוגלובין מסוכרר בטווח 7.0-11.0%, אשר גויסו משבעה מרכזים אקדמיים בארצות הברית, גרמניה, ישראל וסלובניה. המשתתפים חולקו באקראי לשימוש במערכת לולאה-סגורה היברידית של MiniMed 670G של מדטרוניק או למערכת לולאה סגורה היברידית ניסיונית. המשתתפים טופלו במערכת אחת למשך 12 שבועות ולאחר מכן חצו לקבוצה הנגדית, ללא הפסקה, וטופלו במערכת השניה למשך 12 שבועות.

התוצאים העיקריים המשולבים, אשר נמדדו באמצעות מד סוכר רציף, כללו את שיעור הזמן בו ערכי הסוכר עלו על 180 מ”ג/ד”ל בשעות היום (6 בבוקר עד חצות), לקביעת עדיפות מערכת אחת על השניה, ושיעור הזמן בו רמות סוכר היו מתחת ל-54 מ”ג/ד”ל לאורך כל 24 שעות היממה, להערכת העדר-נחיתות.

מדגם המחקר כלל 114 משתתפים (גיל ממוצע של 19 שנים, 62% נשים).

שיעור הזמן בו ערכי הסוכר במהלך היום עלו על 180 מ”ג/ד”ל עמד על 42% בתחילת המחקר, 37% במהלך השימוש במערכת מדטרוניק ו-34% במהלך השימוש במערכת הניסיונית (הבדל ממוצע בין המערכת הניסיונית ומערכת מדטרוניק של 3.00%-, P<0.0001). שיעור הזמן בו ערכי סוכר היו מתחת ל-54 מ”ג/ד”ל במהלך 24 שעות עמד על 0.46% בתחילת המחקר, 0.50% במהלך השימוש במערכת מדטרוניק ועל 0.46% עם השימוש במערכת הניסיונית (הבדל ממוצע בין המערכת הניסיונית ומערכת מדטרוניק של 0.06%-, p<0.001 להעדר-נחיתות).

אירוע היפוגליקמיה חמורה אחת תועד במהלך השימוש במערכת הניסיונית, אשר לא יוחס להתערבות במסגרת המחקר, כאשר לא תועדו אירועים דומים עם השימוש במערכת מדטרוניק.

השלמת מחקרים להערכת מערכת לולאה-סגורה היברידית מתקדמת באוכלוסיות מעוטות יכולת וכן הערכת תוצאות השימוש במערכת בהיריון ובאלו עם הפרעה בחישת היפוגליקמיה תסייע בשימוש יעיל בטכנולוגיה זו.

The Lancet 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה