גורמי סיכון לשברים בקשישים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על מספר גורמי סיכון לשברים בקשישים עם סוכרת מסוג 2, כולל היסטוריה של נפילות, שברים, כוח אחיזה ירוד וריכוז המוגלובין מסוכרר מוגבר.

מטרת המחקר הייתה לזהות גורמי סיכון לשברים בחולים עם סוכרת מסוג 2. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי שכלל משתתפים במדגמי Framingham Original ו-Framingham Offspring Cohort.

מדגם המחקר כלל 793 חולים עם סוכרת מסוג 2 (גיל ממוצע של 70 שנים, 45% נשים). בקבוצה זו תועדו 106 שברים לאורך המעקב.

החוקרים מדווחים כי היארעות שברים עלתה עם הגיל (עליה של 44% ועליה של 140% בסיכון לשברים באלו בגילאי 60-70 שנים או מעל גיל 70, בהשוואה למבוגרים מתחת לגיל 60 שנים). עוד עולה מהנתונים כי הסיכון לשברים היה גבוה כפליים בנשים (יחס סיכון מתוקן של 2.23), עם ריכוז המוגלובין מסוכרר גבוה יותר (עליה של 110% באלו עם ריכוז המוגלובין מסוכרר של 6.50-7.49% ועליה של 29% באלו עם ריכוז המוגלובין מסוכרר בטווח 7.50-13.86%, בהשוואה לאלו עם ריכוז המוגלובין מסוכרר בטווח 4.45-6.46%), בנוכחות היסטוריה של נפילות בשנה החולפת (עליה של 87% באלו עם נפילה אחת וסיכון גבוה פי שלוש באלו עם שתי נפילות ומעלה, בהשוואה לאלו ללא נפילות בשנה החולפת) וכוח אחיזה חלש יותר (ירידה של 18% בסיכון לשברים עבור כל עליה של 5 ק”ג בכוח אחיזה).

לא תועד קשר בין היארעות שברים ובין צפיפות העצם בצוואר הירך, מדד מסת גוף, עישון, תפקוד גופני, מחלות כרוניות או טיפול תרופתי.

החוקרים קוראים להשלים הערכה לגורמי הסיכון לשברים שזוהו במחקר הנוכחי במטרה לשפר את האפשרות להתערבות מוקדמת והפחתת הסיכון לשברים באוכלוסיה זו.

Diabetes Care 2021

הערת מערכת:

ב-30/5 יתקיים מטעם המועצה הלאומית לסוכרת סימפוזיון וירטואלי שיתמקד בהגנה על אברי מטרה בחולי סוכרת, לרבות הגנה על העצם (הרצאתה של פרופ’ צופיה איש שלום), וניתן להירשם כאן למפגש .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה