אורולוגיה

טיפול ממושך ב-Solifenacin אינו מפחית הישנות פעילות-יתר של שלפוחית השתן (Maturitas)

טיפול אנטי-מוסקריני ממושך ב- Solifenacin(וסיקר) אינו מפחית את הסיכון לטיפול חוזר כנגד פעילות-יתר של שלפוחית השתן, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Maturitas.

במסגרת המחקר נכללו נשים (גיל ממוצע של 60 שנים), עם תסמינים של פעילות-יתר שלפוחית השתן במשך שלושה חודשים ומעלה, כולל דחיפות במתן שתן, עם או ללא אי-נקיטת שתן, ממוצע של מתן שתן של מעל שמונה פעמים ביממה). המשתתפות חולקו באקראי לטיפול ב- Solifenacin במינון 5 מ”ג, אשר ניתן במשך 3 או 6 חודשים. למניעת הטיית טיפול, המשתתפות לא ערכו שינויים באורח החיים ולא נערכו שינויים בתרגילים המיועדים לשלפוחית השתן במהלך תקופת המחקר.

החוקרים מדווחים כי 91 נשים חולקו לכל קבוצה, כאשר 69% מאלו בקבוצת הטיפול למשך שלושה חודשים ו-59% מאלו בקבוצת הטיפול למשך שישה חודשים השלימו את הטיפול.

למרות שהחוקרים חשדו כי הסיכוי לטיפול חוזר יהיה שונה בין הקבוצות, ממצאי המחקר לא הצביעו על כך. הסיכוי להעדר צורך בטיפול חוזר לאחר שנתיים עמד על 0.68 עם טיפול בן שלושה חודשים ועל 0.85 בעקבות טיפול במשך שישה חודשים.

גורמים מנבאים בלתי-תלויים של טיפול חוזר כללו ולדנות (יחס סיכון של 1.81), מספר אירועי אי-נקיטת שתן (יחס סיכון של 1.09) ותגובה תת-אופטימאלית, אשר הוגדר כהעדר תגובה בביקור המחקר האחרון (יחס סיכון של 3.56).

מוגבלות גופנית הייתה הגורם המנבא העצמאי היחיד שניבא השלמת תקופת הטיפול המתוכננת (יחס סיכויים של 1.01).

החוקרים מציינים כי פעילות-יתר של שלפוחית השתן הינה מחלה כרונית ולכן הם מעודדים נשים ליטול את התרופה כל עוד הן סובלות את הטיפול התרופתי. במידה והטיפול מוביל לשיפור איכות החיים והן מסתדרות עם הטיפול, אזי אין סיבה להפסיק זאת.

Maturitas 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה