אורולוגיה

טיפול ב-Mirabegron משפר תסמינים בדרכי השתן התחתונות ומדדי שינה (Can J Urol)

במאמר שפורסם בכתב העת The Canadian Journal of Urology עולה כי טיפול ב- Mirabegron (בטמיגה) עשוי לשפר תסמיני נוקטוריה ולהביא לשיפור מהיר, ממושך ובעל משמעות קלינית בהפרעות שינה בגברים ונשים עם תסמינים בדרכי שתן תחתונות ותסמינים בדרכי השתן המלווים בהפרעות שינה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התועלת של Mirabegron לשיפור הפרעות שינה ונוקטוריה. הם השלימו מחקר פרוספקטיבי בן 12 שבועות, להערכת היעילות של Mirabegron ב-34 גברים ונשים עם הפרעת שינה ותסמינים בדרכי השתן התחתונות. המשתתפים קיבלו טיפול ב- Mirabegron במינון 25 מ”ג ביום, למשך 4 שבועות, לאחר מכן הועלה המינון ל-50 מ”ג. המשתתפים במחקר השלימו מספר מדדים, כולל PROMIS-SDSF (Patient-Reported Outcome Measurement Information System Sleep Disturbance Short Form), JSS (Jenkins Sleep Scale), IPSS (International Prostate Symptom Score), יומני התרוקנות ושאלוני איכות חיים.

החוקרים מדווחים כי מדדי PROMIS-SDSF ירדו מ-26.5 נקודות ל-19.3 נקודות, עדות לשיפור קטגורי מהפרעה קלה בשינה להעדר הפרעה או הפרעה מינימאלית (p<0.001). גם מדדי JSS ירדו מ-14.1 ל-8.3 נקודות (p<0.001). מדדי IPSS ירדו מ-21.0 ל-12.4 נקודות, עדות לשיפור קטגורי מדרגה חמורה לדרגה מתונה של תסמינים בדרכי שתן תחתונות (p<0.001). יומני התרוקנות הדגימו ירידה של 1.9 אירועי מתן שתן בכל יום (p<0.01) וירידה של 0.8 אירועי מתן שתן במהלך שעות הלילה (p<0.05). איכות החיים של החולים השתפרה מ-0% באלו שבחרו ב”שבעי רצון בעיקר”, “מרוצים”, או “מאושרים”, ל-29.6% במהלך המעקב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הטיפול ב-Mirabegron הוביל לשיפור בתסמיני נוקטוריה עם שיפור מהיר, ממושך ומשמעותי קלינית בהפרעות שינה ותסמינים בדרכי שתן תחתונות בגברים ונשים עם הפרעות בדרכי שתן עם הפרעות שינה.

Can J Urol. 2020;27(1):1010610117

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה