אורולוגיה

תוצאות טיפול ניאו-אדג’וונטי כנגד סרטן ערמונית (מתוך כנס מטעם ה-AUA)

סרטן ערמונית

טיפול הורמונאלי ניאו-אדג’וונטי עשוי להביא להפחתת גודל ממאירויות ערמונית בסיכון גבוה ולשפר את תוצאות ניתוח רדיקאלי לכריתת ערמונית תוך שימור-עצבי, כך עולה מנתונים מוקדמים שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Urological Association.

במסגרת המחקר האקראי, הנמשך בימים אלו, חולקו חולים לטיפול ב-Apalutamide למשך שלושה חודשים עם ניתוח רובוטי להסרה רדיקאלית של הערמונית; Apalutamide עם Abiraterone (זייטיגה), פרדניזון ואגוניסט ל-GnRH, לאחריהם הושלם ניתוח; או ניתוח מיידי ללא טיפול ניאו-אדג’וונטי.

התוצא העיקרי היה תפקוד מיני 12 חודשים לאחר הניתוח, כפי שהוגדר לפי יכולת לחדור ולהשלים מגע מיני מלא בלמעלה ממחצית מהמקרים. תוצאי סיום משניים כללו שינויים בנפח הגידול לאחר טיפול ניאו-אדג’וונטי, שיעורי הישנות ביוכימית לאחר חמש שנים, הסרה מלאה של הגידול לפי הערכה פתולוגית, שיעורי שוליים ניתוחיים חיוביים, שיעורי אי-נקיטת שתן לאחר-ניתוח ואיכות החיים של החולים.

החוקרים מסבירים כי ב-5 מבין 10 החולים שקיבלו טיפול ניאו-אדג’וונטי ב-Apalutamide התפקוד המיני היה שמור 12 חודשים לאחר הניתוח, זאת בהשוואה ל-1 מבין 7 חולים בקבוצת הטיפול המשולב ב-Apalutamide ו-Abiraterone ואגוניסט ל-GnRH לפני ניתוח וב-1 מבין 7 חולים שהופנו לניתוח ישירות, ללא טיפול ניאו-אדג’וונטי.

בשלב מוקדם של הגיוס למחקר, למחקר לא הייתה עוצמה סטטיסטית במטרה לקבוע אם טיפול ניאו-אדג’וונטי ענה על התוצא העיקרי של תפקוד מיני שמור לאחר 12 חודשים. מתן Apalutamide בלבד הפחית את נפח הגידול בשיעור של 32.4%, שיעור אשר עליה ל-55.7% עם טיפול משולב. ניתוח הוביל לשוליים ניתוחיים חיוביים ב-3 מבין 10 חולים בקבוצת הטיפול ב-Apalutamide, 3 מבין 7 חולים שהופנו לניתוח ישירות וב-1 מבין 7 חולים שקיבלו טיפול ניאו-אדג’וונטי משולב.

לאחר חציון מעקב של 9-12 חודשים אחר שלוש קבוצות המחקר, הישנות ביוכימית תועדה בחולה אחד בקבוצת הטיפול ב-Apalutamide, בשני חולים בקבוצת הטיפול המשולב, כאשר באלו שהופנו ישירות לניתוח לא תועדו מקרי הישנות ביוכימית.

מניתוח הביניים של ממצאי המחקר עולות תוצאות מבטיחות לפיהן טיפול ניאו-אדג’וונטי לפני כריתה רדיקאלית של הערמונית הוביל להקטנת נפח הגידול, לצד מגמת עליה בשימור השליטה במתן שתן, ללא השפעה שלילית על שיעור שולי ניתוח חיוביים. עם זאת, החוקרים קוראים להמתין לפרסום נתוני המחקר המלאים.

מתוך כנס מטעם ה-AUA

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה