קרדיולוגיה

טיפול בילדים עם שפעת המאושפזים בטיפול נמרץ עם חוסמי נוירואינידאז (NAI) קשור לירידה בתמותה (Pediatrics)

טיפול בתרופות מקבוצת חוסמי נוירואינידאז (NAI) משפרים הישרדות של ילדים עם שפעת המאושפזים בטיפול נמרץ,  במידה והן ניתנות בתוך 48 שעות מהתחלת הסימפטומים, כך ע”פ אנליזה המתפרסמת היום ב-Pediatrics .

החוקרים מציינים כי המחקר הראה שטיפול מוקדם עם NAI בילדים עם שפעת וזיהום ויראלי אשר מאושפזים בטיפול נמרץ עשוי לשפר הישרדות, לרבות בילדים שהיו במצב החמור ביותר ונדרשה להם הנשמה מלאכותית.

התרופות במשפחה זו הזמינות כיום בשוק כוללות את oseltamivir phosphate (טמיפלו),

zanamivir  (רלנזה) בשאיפה , והפורמולציות הנסיוניות של peramivir

ו-zanamivir .

החוקרים סקרו את התיקים הרפואיים של 784 ילדים בגילים 0-18 אשר אושפזו ביחידה לטיפול נמרץ בתקופת הפנדמיה של H1N1 בשנת 2009 (בסה”כ 591 מקרים מאפריל 2009 ועד אוגוסט 2010), ולאחריה (193 מקרים מספטמבר 2010 עד סוף ספטמבר 2012).

הטיפול ב-NAI ניתן ל-90% מהמטופלים במהלך תקופת הפנדמיה בהשוואה ל-63% בלבד בתקופה שלאחר הפנדמיה ( P < .0001 ).

מתוך 653 הילדים שקיבלו NAI , כ-6% נפטרו בהשוואה ל-8% שנפטרו מבין 131 הילדים שלא קיבלו את הטיפול. יחס סיכון של 0.67, ברווח בר סמך של 0.34-1.36 .

בניתוח דו משתנים אשר כלל את המשתנה של הנשמה מלאכותית, הטיפול ב-NAI היה קשור באופן מובהק עם תמותה נמוכה יותר (סיכון יחסי 0.38 , בטווח 0.17-0.87 ) , אך לא באופן מובהק כאשר נבחנה תת קבוצה של חולים בדלקת ריאות (יחס סיכון של 0.64, ברווח בר סמך בין 0.29-1.38 ).

בניתוח רב משתנים, החוקרים ביצעו התאמות עבור משתנים משמעותיים שהיו קשורים עם תמותה באנליזות החד ערכיות, לרבות נוכחות של ועדה מייעצת לביצוע חיסון במצבים עם תחלואה נלווית, איבחון דלקת ריאות וצורך בהנשמה מלאכותית.

הסיכון המוערך לתמותה היה נמוך יותר בילדים שטופלו ב-NAI עם יחס סיכון של 0.36 (בטווח 0.16-0.84 ) והילדים שקיבלו NAI בתוך 48 שעות היו בסיכון מובהק גבוה יותר להישרדות.

בנוסף, אלו שקיבלו טיפול מוקדם יותר לאחר שחלו היו בסיכון קטן יותר לתמותה. היה הבדל מובהק בין הזמן החציוני מהתחלת הסימפטומים לקבלת הטיפול בקבוצה שלא מתו בה (3 ימים, טווח 0-33) בהשוואה לקבוצת הנפטרים (5 ימים, 0-29 , P=0.004).

החוקרים מסכמים כי טיפול מיידי ב-NAI נראה כחיוני במסגרת יחידה לטיפול נמרץ שבה השכיחות של תחלואה חמורה ותמותה עולים על החשש מתופעות לוואי מהטיפול. הם סבורים כי מסר זה זקוק להדגשה נוספת שכן במחקר הנוכחי, יותר משליש מהילדים החולים הקריטיים עם שפעת לא קיבלו טיפול אנטיויראלי בתקופה הפוסטפנדאמית.  


Pediatrics. Published online November 25, 2013.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    מנתונים חדשים מארצות הברית שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי בעונת 2023-2024 נרשמה עליה חוזרת בשיעור מקרי זיהום נשימתי משנית ל-Mycoplasma pneumoniae בארצות הברית, זאת לאחר ירידה בשיעור המקרים במהלך מגפת הקורונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Mycoplasma pneumoniae כולל תסמינים נשימתיים קלים, כאשר המצב הקליני לעיתים מכונה דלקת ריאות מהלכת (Walking Pneumoniae). […]

  • היסטוריה של אירוע מוחי מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (Eur J Prev Cardiol)

    היסטוריה של אירוע מוחי מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (Eur J Prev Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology עולה קשר סיבתי בין אירוע מוחי איסכמי ובין סיכון מוגבר לדלקת ריאות, אך אין הוכחה לקשר סיבתי בין דלקת ריאות ועליה בסיכון למחלות לב וכלי דם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים הציעו קשר דו-כיווני בין מחלות לב וכלי דם ובין דלקת ריאות. עם […]

  • מעל 50% ממבוטחי קופות החולים בני 65 ומעלה חוסנו נגד RSV, אך רק 15% מכלל המבוטחים; ירידה בשיא תחלואת השפעת

    מעל 50% ממבוטחי קופות החולים בני 65 ומעלה חוסנו נגד RSV, אך רק 15% מכלל המבוטחים; ירידה בשיא תחלואת השפעת

    נמשכת הירידה בתחלואה נשימתית, אם כי, פעילות השפעת המשיכה להיות גבוהה. עיקר הירידה חל בקהילה, כאשר בהשוואה לשבוע שעבר, חלה ירידה של 20% בדגימות החיוביות לשפעת במרפאות המייצגות בקהילה.

  • הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה