עדויות חדשות תומכות בחשיבות אנטרסטו כטיפול בחולי אי-ספיקת לב (Circulation)

התועלת של הטיפול בSacubitril/Valsartan (אנטרסטו), ממשפחת ARNI (Angiotensin Receptor-Neprilysin Inhibitor) עשויה להתרחב מעבר לאי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, כך טוענים חוקרים שבחנו את הנתונים ממחקרי PARAGON-HF ו-PARADIGM-HF. מהנתונים שפורסמו בכתב העת Circulation עולה כי בנשים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל ובאלו עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה בטווח הביניים, הטיפול באנטרסטו לווה בהפחתת אשפוזים עקב אי-ספיקת לב ותמותה קרדיווסקולארית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בניגוד לאי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, אין טיפול מאושר לאי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור, הפנוטיפ הנפוץ בנשים. לאור זאת, אפשרויות הטיפול בנשים עם אי-ספיקת לב מוגבלות יותר, בהשוואה לאפשרויות הטיפול בגברים.

החוקרים השלימו ניתוח תת-קבוצות להערכת התוצאות לפי מגדר ממחקר PARAGON-HF, בו נערכה השוואה בין אנטרסטו ובין Valsartan בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור. התוצא העיקרי היה משלב של אשפוז ראשון וחוזר בשל אי-ספיקת לב ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם.

מדגם המחקר כלל 2,479 נשים ו-2,317 גברים. הנשים היו מבוגרות יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של השמנה ושכיחות נמוכה יותר של מחלה כלילית ותפקוד כלייתי ירוד, בהשוואה לגברים.

באשר לתוצא העיקרי, יחס הסיכויים בהשוואת אנטרסטו אל מול Valsartan עמד על 0.73 (רווח בר-סמך 95% של 0.59-0.90) בנשים ועל 1.03 (רווח בר-סמך 95% של 0.84-1.25) בגברים (p=0.017). התועלת של אנטרסטו נבעה מירידה באשפוזים עקב אי-ספיקת לב.

השיפור במדד NYHA ובתפקוד הכלייתי עם אנטרסטו היה דומה בגברים ובנשים, בעוד שהשיפור ב-KCCQ-CSS היה קטן יותר בנשים, בהשוואה לגברים. ההבדל בתופעות הלוואי בין מטופלים באנטרסטו ומטופלים ב-Valsartan היה דומה בגברים ובנשים.

במחקר נפרד, חוקרים שילבו את הנתונים ממחקר PARADIGM-HF (8,399 משתתפים עם מקטע פליטה של חדר שמאל של עד 40%) ו-PARAGON-HF (4,796 משתתפים עם מקטע פליטה של חדר שמאל של 45% ומעלה) הם מצאו כי ההשפעות של אנטרסטו, בהשוואה למעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון בלבד, הייתה שונה לפי מקטע הפליטה של חדר שמאל, עם תועלת רבה יותר לטיפול בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד במעט של חדר שמאל, בעיקר בכל הנוגע לאשפוזים עקב אי-ספיקת לב. התועלת הנ”ל תועדה בערכי מקטע פליטה גבוהים יותר בנשים, בהשוואה לגברים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הטיפול באנטרסטו מפחית את הסיכון לאשפוזים בשל אי-ספיקת לב בהיקף גדול יותר בנשים, בהשוואה לגברים.

Circulation 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה