קרדיולוגיה

מדוע חשוב להשתתף בכנס אבחון וטיפול בטיפול במחלות שריר הלב עם דגש על עמילוידוזיס לבבי ? ראיון עם יו”ר הכנס, פרופ’ קובי ג’ורג’

לקראת הכנס המתקיים ב-28/2  , כנס שאותו יזם פרופ’ קובי ג’ורג’, מנהל מערך הלב במרכז הרפואי קפלן , במסגרת כנס חוג דרום ובשיתוף החוגים לאי ספיקת לב ומחלות שריר הלב של האיגוד הקרדיולוגי, ביקשנו ממנו לענות על מס’ שאלות הנוגעות לכנס.

אי-מד : מדוע בחרת להתמקד בכנס זה דווקא ב עמילוידוזיס קרדיאלי ?  למה תחום זה כל כך חשוב ?

פרופ’ ג’ורג’:  בחרנו להתמקד בתחום זה מכיוון ששכיחות המחלה היא רבה יותר מאשר נהוג לחשוב. המחלה תוקפת מגוון סוגי אוכלוסיות של חולים צעירים ומבוגרים במספרים הולכים וגדלים בארה”ב וארופה .

כמו כן כמי שאמון על מערך הלב במרכז הרפואי קפלן אני גאה לספר כי בית החולים הינו המוביל בתחום מכיוון שהשכלנו להגדיל את המודעות בקרב רופאינו לאמצעי האבחון , התחלנו בשימוש בתרופה חדשה שאושרה לאחרונה ע”י ה FDA האמריקאי והפכה למעשה לפתרון מדהים למחלה שעד לא מזמן נחשבה לחשוכת מרפא. אנו נעזרים גם בטיפול בתמהיל של “צנרת” תרופות ייחודית , אנו מובילים בביצוע מחקרים פורצי דרך בנושא ואף גאים בכך שעל צוותנו נמנים מומחים ברמה בינלאומית .

אנו גם גאים לבשר על פתיחת הבניין החדש הצפוייה, שהושקעו בו מאות מליונים , שאמור להפתח בקרוב ויאכלס את מערך הלב על תשע מחלקותיו.

במקביל אנו נעזרים במכשור רפואי מתקדם תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות כאשר המובילה שבהם הוא היא השימוש בצילום שהוא יחסית פשוט  (פותח על ידי סטרטאפ ישראלי שנרכש על יד חברה אמריקאית)

מדובר בסוג של מיפוי רדיואקטיבי שאינו מצריך מכשור כבד יותר ודיי פרימיטיבי של כל הגוף, אלא בבדיקה הרבה יותר ידידותית, הדומה לישיבה על כיסא של רופא שיניים . מדובר גם בחומר רדיואקטיבי אחר ושימוש בפרוטוקולים שונים, התובנות החדשות שלמדנו מן המכשור החדש יפורסמו בקרוב בעיתון מקצועי מוביל ולמעשה מאפשרות אבחון של המחלה ללא צורך בביופסיה פולשנית על סיכוניה .

אי-מד: אילו תובנות ויכולות יוכלו לקבל לדעתך המשתתפים בכנס בנושא זה ?

פרופ’ ג’ורג’:  תוכנית הכנס עשירה ומשופעת בהכרזות חדשות והצגת נתונים לראושנה בישראל . משתתפי הכנס יוכלו בין השאר ללמוד על :

ü      פרופ’ קובי ג’ורג’ בהרצאה ראשונה על טיפול ביולוגי במחלה , מבוסס על  מחקר חדש שהתפרסם ממש לאחרונה “אלצהיימר של הלב ” .

ü      פרופ’ שרה שמעוני בהרצאה על שיעור העמילואידוזיס הלבבי בחולים עם היצרות מסתם הותין  ואיזה מידה קיום עמילואידוזיס משפיע על הפרוגנוזה של חולים לאחר התערבות מילעורית במסתם.

ü      ד”ר דן הברמן ידבר על יישום חדש של טכנולוגיה קיימת : תיקון של מסתם בצנטור, בהתוויה חדשה . מבוסס על מחקר חדש בהובלת מרכז הרפואי קפלן .

ü      “קוצב חכם” (אופטימייזר) המרכז הרפואי קפלן הכניס לראשונה בארץ את השימוש “בקוצב חכם” לחולים הסובלים מאי ספיקת לב קשה, כאשר מרבית הקוצבים החלופיים נחלו כשלון בשיפור המצב.

ü      פרופ’ סורל גולנד תציג נתונים חדשים בנושא אי ספיקת לב הריונית.

ü                                 יוצגו נתונים חדש המתארים את המצב בישראל תוך התייחסות לעתיד החולות ופרוגנוזה לגבי הסיכוי שלהן, להביא עוד ילד בעתיד .

ü      ד”ר מיכאל יונש יציג טכנולוגיות חדשות הקימות רק במרכז הרפואי קפלן .

כדוגמת הוצאת נוזלים בצורה מיוחדת מבלי לפגוע בתפקוד הכלייתי . מבוסס על מחקר בינלאומי שתוצאותיו יוצגו לראשונה בכנס .

בנוסף, יש לנו  מרצה אורח : Prof. Claudio Rapezzi (בקישור ניתן לצפות בהרצאתו מכנס האיגוד האירופאי ) פרופ’ קלאודיו ראפצי , הנחשב למוביל עולמי בתחום הטיפול במחלה זאת וביקורו בישראל חשוב ביותר לקהילת הרופאים העוסקת באבחון וטיפול במחלה.

אי-מד: מדוע לדעתך חשוב שרופאי משפחה/פנימאים ישתתפו בכנס ?

המסר המרכזי : המחלה הרבה יותר שכיחה ממה שנהוג לחשוב. כאמור בארה”ב חולים בה למעלה מ 700,000 איש., עם גלוי של כ 4000 חולים מדי שנה . הצורך המיידי הוא בהעלאת המודעות בקרב רופאי המשפחה לסימפטומים מצד אחד לשפר את יכולות האבחון אשר כרגע אינו תקין . במקביל לפעול להעלאת המודעות לכך שישנם פתרונות חדשים ויעילים כדוגמת הצילום הייחודי , הטיפול התרופתי החדשני , נתונים של מחקרים חדשים ועוד. העובדה שקיימים מחקרים מתקדמים של מספר מוצרים חדשים שבחלקם יאושרו בסבירות גבוהה בשנים הקרובות, מעידה על השכיחות היחסית של המחלה ועל העניין שהיא מעוררת.

בנוסף ארצה  להעביר גם מסר חשוב לחברי האגוד לרפואה גריאטרית : חשוב גם להעלות את המודעות בקרב העוסקים ברפואה הגריאטרית . בכנס יוצגו נתונים על שכיחות המחלה בקרב האוכלוסייה הבוגרת ועל הדרכים לשיפור איכות חייהם של המטופלים. 60% מהחולים הינם גברים כאשר הריכוז הגבוה  להתרחשות המחלה פוגעת יותר בגילאי 50-65 .

לתכנית הכנוס

להרשמה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    פרופ’ רז עוסק בהפסקת/לקיחת אספירין במטופלים, ומתייחס למאמר שפורסם לאחרונה ב-JAMA בו נמצא שבמטופלים ללא אינדיקציה לנטילת אספירין, הפסקת הטיפול הביאה לעליה בסיכון לאירועים לבביים, בעוד שהמשך נטילת הטיפול לא נקשרה לעליה משמעותית בסיכון לדימום. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים ממחקר עולם-אמיתי שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) לאוסטיאופורוזיס מלווה בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפול באנאלוגים ל-PTH. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Romosozumab הינו נוגדן המשמש לטיפול באוסטיאופורוזיס ובעל תכונות המשפיעות לטובה על בניית עצם. השימוש הקליני ב- Romosozumab מלווה בחשש מפני אירועים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה