קרדיולוגיה

התועלת של טיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם מחלת כליות בשלב סופני ופרפור פרוזדורים (Journal of the American College of Cardiology)

בחולים עם מחלת כליות בשלב סופני ופרפור פרוזדורים, הטיפול בנוגדי-קרישה אינו מפחית את הסיכון לאירועים מוחיים ומנגד מוביל לעליה בסיכון לדימומים חמורים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Journal of the American College of Cardiology.

החוקרים התבססו על נתוני Medicare בין 2007-2013 ובחנו למעלה מ-8,000 חולים עם פרפור פרוזדורים ומחלת כליות בשלב סופני, כולל 3,043 חולים (36.2%) שקיבלו טיפול פומי בנוגדי-קרישה בשלב כלשהו במהלך תקופה זו. הם התאימו בין 1,519 חולים תחת טיפול בנוגדי-קרישה ובין 3,018 חולים שלא נטלו תרופות אלו. מרבית החולים במחקר (90%) נטלו טיפול בקומדין.

מהנתונים עולה כי הטיפול בנוגדי-קרישה פומיים לא לווה בסיכון מוגבר לאשפוזים בשל אירוע מוחי או תמותה. עם זאת, טיפול זה לווה בסיכון מוגבר לאשפוז עקב דימום (יחס סיכון של 1.26, p=0.002) ודימום תוך-גולגולתי (יחס סיכון של 1.30, p=0.009).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם מחלת כליות בשלב סופני ופרפור פרוזדורים, טיפול בנוגדי-קרישה פומיים אינו מפחית את הסיכון לאירוע מוחי, אך מוביל לעליה בסיכון לדימומים חמורים. הם ממליצים לרופאים להגיע להחלטה ביחד עם המטופלים ולשקול כל מקרה לגופו בכדי להחליט אם יש מקום לטיפול בנוגדי-קרישה למניעת אירוע מוחי.

Journal of the American College of Cardiology, online March 16, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה