האם צריכת טופו ואיזופלבונים מפחיתה את הסיכון למחלת לב כלילית? (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכה רבה של איזופלבונים וטופו מלווה בסיכון מופחת להתפתחות מחלת לב כלילית, כאשר בקרב נשים, ההשפעה המגנה של טופו הייתה בולטת יותר בנשים צעירות או באלו לאחר-מנופאוזה שלא נטלו טיפול הורמונאלי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר להשפעה המגנה של מוצרי סויה מפני מחלת לב כלילית, לאור עדויות סותרות בנושא. כעת, הם בחנו את הנתונים אודות 74,241 נשים ממחקר Nurses’ Health Study (1984-2012), 94,233 נשים ממחקר NHSII (1991-2013) ו-42,226 גברים ממחקר Health Professionals Follow-Up Study (1986-2012), ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם או מחלות ממאירות בתחילת המחקר. שאלוני תזונה שימשו להערכת הרגלי התזונה כל 2-4 שנים.

החוקרים מדווחים כי בסך הכול, תועדו 8,359 מקרי מחלת לב כלילית במהלך מעקב של למעלה מ-4.8 מיליון שנות-אדם. מניתוח רב-משתני עלה קשר הפוך בין צריכת איזופלבונים ובין מחלת לב כלילית, עם ירידה של 13% בסיכון למחלה כלילית בהשוואת החמישון העליון והתחתון של צריכת איזופלבונים (יחס סיכון של 0.87, רווח בר-סמך 95% של 0.81-0.94, p=0.008).

צריכת טופו, אך לא צריכת חלב סויה, לוותה גם כן בסיכון מופחת למחלת לב כלילית (יחס סיכון של 0.82, רווח בר-סמך 95% של 0.70-0.95, p=0.005), בהשוואת צריכת לפחות מנה אחת בשבוע, אל מול צריכת פחות ממנה אחת בחודש.

מנתונים נוספים עלה כי בקרב נשים, ההשפעה המגנה של טופו נבעה בעיקר מהשפעה מגנה של טופלו בנשים צעירות לפני-מנופאוזה או בנשים לאחר-מנופאוזה אשר לא נטלו טיפול הורמונאלי.

ממצאי המחקר מעידים על ההשפעה המגנה של איזופלבונים וטופו מפני מחלת לב כלילית וכן על ההשפעה האפשרית של טיפול הורמונאלי לאחר-מנופאוזה על הקשר הנ”ל.

Circulation 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה