קרדיולוגיה

עדיין לא נמצא ההסבר להבדלים המגדריים בתגובה לטיפול ב-Sacubitril/Valsartan (מתוך כנס ה-ACC/WCC)

נתוני תת-מחקר של PARAGON-HF שהוצגו במהלך כנס וירטואלי מטעם ה-American College of Cardiology וה-World Heart Federation לא סיפקו הסבר להבדל המגדרי בתועלת של הטיפול ב-Sacubitril/Valsartan בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל, כאשר למרות תועלת קלינית משמעותית בנשים, לא תועדו תוצאות דומות בגברים.

מחקר PARAGON-HF כלל 4796 חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל, אשר חולקו באקראי לטיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) או Valsartan (דיובאן) כתוספת לטיפול תרופתי בהתאם להנחיות והיו במעקב לאורך חציון של 34 חודשים. בקבוצת הטיפול ב- Sacubitril/Valsartan תועדה ירידה של 13% בסיכון היחסי לתוצא העיקרי המשולב שכלל תמותה קרדיווסקולארית ואשפוזים עקב אי-ספיקת לב, עם מובהקות סטטיסטית גבולית (p=0.058).

עם זאת, בקרב נשים, אשר היוו למעלה ממחצית מאוכלוסיית המחקר, התועלת של Sacubitril/Valsartan הייתה גדולה יותר עם ירידה של 27% בסיכון היחסי, בהשוואה ל-Valsartan בלבד. ניתוח סטטיסטי לפי תתי-קבוצות הצביע על הבדל מובהק סטטיסטית, אך מאחר ולא מדובר היה בתוצא העיקרי של המחקר, ממצאים אלו אינם דפיניטיביים ומאחר וכלל המחקר היה שלילי, ניתן להתייחס לתוצאות אלו ככאלו המציעות השערה אפשרית. בגברים שטופלו ב- Sacubitril/Valsartan תועדה עליה מתונה של 3% בסיכון לתוצא העיקרי, בהשוואה לגברים תחת Valsartan.

לאור הצורך המשמעותי שלא זכה למענה לטיפול עבור אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור, והעובדה כי הפרעה זו נפוצה יותר בנשים מאשר בגברים, נמשך החיפוש אחר הסבר להבדלים המגדריים הללו במחקר PARAGON-HF. החוקרים הציגו ניתוח משני של המחקר שהתמקד בקשר בין רמות NT-proBNP בתחילת המחקר ותחת הטיפול והתוצאות הקליניות.

החוקרים מדווחים כי מהנתונים עלה כי ככל שערכי NT-proBNP ההתחלתיים היו גבוהים יותר, כך הסיכוי לתוצא העיקרי היה גדול יותר. כמו כן, הטיפול ב- Sacubitril/Valsartan הפחית רמות NT-proBNP בהיקף דומה בגברים ובנשים: לדוגמא, נרשמה ירידה של 20% בהשוואה ל-Valsartan בגברים ו-18% בנשים בבדיקות שהושלמו 16 שבועות לאחר ההקצאה האקראית. הירידה ברמות NT-proBNP נקשרה עם סיכון מופחת לתמותה קרדיווסקולארית ואשפוזים עקב אי-ספיקת לב. ב-60% מהמשתתפים במחקר PARAGON-HF נרשמה ירידה ברמות NT-proBNP ושיעור האירועים היה נמוך ב-23%, בהשוואה לחולים בהם נרשמה עליה ברמות NT-proBNP במהלך תקופת המחקר.

ממצא מעניין נוסף העולה מהמחקר נגע לכך שבחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל עם ערכי מקטע פליטה בטווח 45-57% נרשם שיעור נמוך ב-22% לתוצא הסיום העיקרי, בהשוואה לאלו עם מקטע פליטה של 58% ומעלה. עם זאת, בדומה להבדל המגדרי בתוצאות הקליניות בתגובה ל- Sacubitril/Valsartan, ההבדל בתוצאות על-בסיס מקטע הפליטה לא היה בתיווך השפעת התרופה על NT-proBNP, מאחר ו- Sacubitril/Valsartan הפחית את רמות NT-proBNP בהיקף דומה בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור, עם ערכי מקטע פליטה מעל או מתחת ל-57%.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הם ניסו להבין את ההסבר להשפעות השונות של Sacubitril/Valsartan בין גברים ונשים ואינם יודעים אם תת-מחקר זה להערכת NT-proBNP מספק תשובה ברורה מאחר והודגמה ירידה דומה ברמות NT-proBNP בגברים ובנשים.

מתוך כנס ה-ACC/WCC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה