ההשפעה של שמן קוקוס על בריאות הלב (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מדווחים חוקרים על תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה מהן עולה כי צריכת שמן קוקוס מובילה לערכי LDL (Low-Density Lipoprotein) גבוהים משמעותית, בהשוואה לצריכת שמן ירקות לא-טרופיים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמן קוקוס עתיר בשומן רווי ולכן עשוי להביא לעליה בריכוזי כולסטרול בדם, אך עדויות אחרות הציעו השפעה חיובית על גורמי סיכון אחרים למחלות לב וכלי דם. לאור זאת, הם ביקשו להשלים סקירה שיטתית להערכת ההשפעה של צריכת שמן קוקוס על פרופיל השומנים בדם וגורמי סיכון אחרים למחלות לב וכלי דם, בהשוואה לשמני בישול אחרים.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי PubMed, Scopus, Cochrane Registry ו-Web of Science לזיהוי מחקרים שפורסמו עד יוני 2019. הם התמקדו במחקרים בהם נערכה השוואה בין צריכת שמן קוקוס עם שומנים אחרים, אשר ארכו לפחות שבועיים. התוצאים העיקריים כללו את ערכי LDL, HDL, כולסטרול כללי, טריגליצרידים, מדדי שומן גוף, סמני דלקת ומשק הסוכר בדם.

מטה האנליזה כללה 16 מאמרים, כאשר כל המחקרים סיפקו תוצאות אודות פרופיל השומנים בדם, 8 מחקרים בחנו את משקל הגוף, 5 את אחוז השומן בגוף, 4 מחקרים בחנו את היקף המותניים, 4 סיפקו נתונים אודות ערכי סוכר בדם ו-5 מחקרים כללו מידע אודות רמות CRP.

מהנתונים עולה כי צריכת שמן קוקוס הובילה לעליה משמעותית של 10.47 מ”ג/ד”ל בריכוז חלקיקי LDL ועליה של 4.00 מ”ג/ד”ל בריכוז HDL, בהשוואה לשמני ירקות לא-טרופיים. ההשפעות נותרו מובהקות סטטיסטית לאחר הוצאות מחקרים לא-אקראיים, או מחקרים באיכות ירודה.

החוקרים כותבים כי צריכת שמן קוקוס לא השפיעה משמעותית על סמני משק סוכר בדם, סמני דלקת והשמנה, בהשוואה לשמני ירקות לא-טרופיים.

לסיכום, צריכת שמן קוקוס מובילה לערכי LDL גבוהים יותר משמעותית, בהשוואה לצריכת שמן ירקות לא-טרופיים.

Circulation. 2020;141:803814

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה