קרדיולוגיה

השפעות Alirocumab על הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים בחולים לאחר תסמונת כלילית חדה לפי התפקוד הכלייתי (European Heart Journal)

במאמר שפורסם בכתב העת European Heart Journal מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים זמן קצר לאחר תסמונת כלילית חדה, טיפול ב-Alirocumab (פראלואנט) לווה בשיעור נמוך יותר של אירועים קרדיווסקולאריים ומקרי תמותה, כאשר הירידה בסיכון הייתה גדולה יותר באלו עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של מעל 60 מ”ל/דקה/1.73 מ2.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול בסטטינים מפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם בחולים עם תסמונת כלילית חדה ותפקוד כלייתי תקין או ליקוי מתון בתפקוד הכלייתי. עם זאת, לא ידוע אם למעכבי PCSK9 תועלת דומה במגוון רחב של תפקוד כלייתי.

במחקר ODYSSEY OUTCOMES נערכה השוואה בין Alirocumab ובין פלסבו בחולים זמן קצר לאחר תסמונת כלילית חדה ודיסליפידמיה למרות טיפול אינטנסיבי בסטטינים. בכל החולים במחקר תועד קצב פינוי גלומרולארי משוער של 30 מ”ל/דקה/1.73 מ2 ומעלה.

לאחר 36 חודשים, טיפול ב-Alirocumab הפחית את ערכי LDL בהיקף של 48.5% בהשוואה לפלסבו, אך לא השפיע על קצב הפינוי הגלומרולארי.

בסיכומו של דבר, Alirocumab הפחית את הסיכון לתוצא העיקרי (תמותה עקב מחלת לב כלילית, אוטם לבבי לא-פטאלי, אירוע מוחי איסכמי, או אנגינה לא-יציבה שדרשה אשפוז), עם פחות מקרי תמותה.

החוקרים לא זיהו אינטראקציה בין קצב הפינוי הגלומרולארי כמשתנה רציף ובין הטיפול על התוצא העיקרי או התמותה. הטיפול ב- Alirocumab הפחית את התוצא העיקרי בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של 90 מ”ל/דקה/1.73 מ2 ומעלה (7,470 חולים; יחס סיכון של 0.784, p=0.003) ובטווח 60 עד 90 מ”ל/דקה/1.73 מ2 (9,326 חולים; יחס סיכון של 0.833, p=0.006), אך לא באלו עם קצב פינוי גלומרולארי משוער נמוך מ-60 (2,122 חולים; יחס סיכון של 0.974, p=0.784).

פרט לתגובות מקומיות באתר הזריקה, אירועים חריגים היו דומים בשתי הקבוצות בכל קטגורית קצב פינוי גלומרולארי משוער.

החוקרים כותבים כי בחולים זמן קצר לאחר תסמונת כלילית חדה, טיפול ב- Alirocumab לווה בהפחתת הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים ומרקי תמותה בחולים עם תפקוד כלייתי בטווח נרחב, כאשר הירידה בסיכון הייתה גדולה יותר באלו עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של מעל 60 מ”ל/דקה/1.73 מ2.

European Heart Journal, 21 August 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה