קרדיולוגיה

טיפול בג’רדיאנס מפחית אירועים קרדיווסקולארים בחולים אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה נמוך גם בחולים ללא סוכרת (N Engl J Med)

מנתוני מחקר EMPEROR-Reduced שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine ובכנס הווירטואלי מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפול ב-Empagliflozin (ג’ארדיאנס) הפחית את הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית או אשפוזים עקב אי-ספיקת לב בקרב חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת.

מחקר EMPEROR-Reduced כלל 3,730 חולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, מהם 50% עם סוכרת, 73% עם מקטע פליטה של 30% ומטה ו-48% עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של 60 מ”ל/דקה/1.73מ2.  בהשוואה למחקר DAPA-HF, מחקר זה כלל חולים עם אי-ספיקת לב חורה יותר, עם שיעור גבוה כפליים של חולים שטופלו ב-Sacubitril-Valsartan.

מהנתונים עולה כי הטיפול בג’רדיאנס הפחית את שיעורי התוצא המשולב שכלל תמותה קרדיווסקולארית או אשפוז עקב אי-ספיקת לב בשיעור של 25% (19.4% לעומת 24.7%, p<0.001) לאורך חציון של 16 חודשים, עם מספר נדרש לטיפול של 19 חולים למניעת אירוע יחיד.

מעכבי SGLT-2 פותחו במקור לאיזון רמות סוכר בדם בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך ההשפעה של הטיפול הייתה דומה במחצית המשתתפים במחקר עם סוכרת (יחס סיכון של 0.72) ובאלו ללא אבחנה של סוכרת (יחס סיכון של 0.78).

כאשר בחנו החוקרים כל אחד ממרכיבי התוצא העיקרי, הם מצאו כי הטיפול בג’רדיאנס הפחית בשיעור של 30% את הסיכון לאשפוז עקב אי-ספיקת לב (יחס סיכון של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.58-0.85) ואת קצב הירידה בקצב הפינוי הגלומרולארי (0.55- לעומת 2.28- מ”ל/דקה/1.73מ2 בשנה, p<0.001).

שיעורי התוצא המשולב של דיאליזה כרונית, השתלת כליה, או ירידה ממושכת ועמוקה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער היו נמוכים בהיקף של 50% עם טיפול בג’רדיאנס, אם כי מדובר במספר קטן של חולים (30 לעומת 58 חולים, 1.6% לעומת 3.1%). החוקרים מציינים כי התועלת הכלייתית של מעכבי SGLT-2 תועדה גם במחקרים להערכת הבטיחות הקרדיווסקולארית של מעכבי SGLT-2.

הטיפול בג’רדיאנס נסבל היטב, ללא אירועי ברדיקרדיה, כאשר תועדה רק עליה קלה בשיעור הזיהומים בדרכי המין, תופעת לוואי ידועה של הטיפול.

תוצאות מחקר EMPEROR-Reduced מאשרות את ממצאי מחקר DAPA-HF ומוכיחות כי לא מדובר היה בממצא אקראי. התוצאות מחזקות את הטיעונים התומכים במתן מעכבי SGLT-2 לחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל.

מומחים רבים טוענים כיום כי כעת ישנן ארבע תרופות מרכזיות לטיפול באי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד ARNI (Angiotensin Receptor-Neprilysin Inhibitor), חסמי ביתא, אנטגוניסטים לקולטן למינרולוקורטיקואידים דוגמת Spironolactone, ומעכבי SGLT-2 Empagliflozin או Dapaglifozin. כאשר החולים נוטלים את כל ארבע התרופות, התוצאות הרבה יותר טובות, בהשוואה לאלו הנוטלים רק חלק מהן.

N Engl J Med 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה