קרדיולוגיה

עדויות חדשות תומכות בגישה מוגבלת למתן מנות דם לטיפול באנמיה בחולים עם אוטם לבבי (מתוך כנס ה-ESC)

מנתוני מחקר REALITY שהוצגו במהלך כנס ה-European Society of Cardiology עולה כי גישה מוגבלת למתן עירוי דם בחולים עם אוטם לבבי ואנמיה הוכחה כבטוחה, זולה יותר משמעותית ויעילה לפחות כמו גישה ליבראלית סטנדרטית למתן עירוי דם.

מחקר REALITY היה המחקר האקראי, הגדול, הראשון אי-פעם להערכת גישת עירוי רסטריקטיבית מול ליבראלית בחולים עם אוטם לבבי. מדגם המחקר כלל 668 חולים יציבים עם אוטם לבבי חד ואנמיה, עם ריכוז המוגלובין בטווח 7-10 גרם/ד”ל ב-35 בתי חולים בספרד וצרפת. המשתתפים חולקו באקראי לגישה רסטריקטיבית בה עירוי ניתן רק כאשר ריכוז המוגלובין ירד לערך של 8 גרם/ד”ל ומטה, או לגישה קונבנציונאלית ליבראלית בה ניתן עירוי בנוכחות המוגלובין של 10 גרם/ד”ל ומטה. יעד העירוי היה ריכוז המוגלובין בטווח 8-10 גרם/ד”ל בגישה הרסטריקטיבית ומעל 11 גרם/ד”ל בקבוצת הגישה הליבראלית.

שני תוצאי הסיום העיקריים כללו את שיעורי הסיבוכים הקרדיווסקולאריים המג’וריים לאחר 30 ימים ואת מאזן עלות-תועלת.

שיעור התוצא המשולב לאחר 30 ימים של תמותה מכל-סיבה, אוטם חוזר, אירוע מוחי, והתערבות כלילית מילעורית דחופה בשל איסכמיה לבבית, עמדו על 11% מהחולים בקבוצת הגישה הרסטריקטיבית ועל 14% בגישת הטיפול הליבראלית. הירידה בהיקף של 21% בסיכון היחסי הוכיחה כי גישה רסטריקטיבית אינה-נחותה, בהשוואה לגישה ליבראלית.

החוקרים מציינים כי המרכיבים הפרטניים של התוצא המשולב היו טובים יותר, מספרית, בגישת הטיפול הרסטריקטיבית.

באשר לבטיחות הטיפול, בחולים בקבוצת הטיפול בגישה רסטריקטיבית תועד סיכוי נמוך משמעותית לזיהום. שיעורי נזק ריאתי חד גם כן היו נמוכים יותר משמעותית עם הגישה הרסטריקטיבית (0.3% לעומת 2.2%). חציון משך האשפוז היה זהה ועמד על 7 ימים בשתי הקבוצות.

מניתוח מאזן עלות-תועלת עלתה סבירות של 84% כי הגישה הרסטריקטיבית תהיה פחות יקרה ויותר יעילה מהגישה הליבראלית למתן עירוי דם.

מתוך כנס ה-ESC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה