אי-ספיקת לב הינה גורם סיכון נוסף לסיבוכים משנית לנגיף הקורונה (J Am Coll Cardiol)

קורונה

בחולים עם אי-ספיקת לב, ללא תלות בסוג המחלה הלבבית, סיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה במקרה של אשפוז עקב זיהום בנגיף הקורונה, בהשוואה לחולים ללא אי-ספיקת לב, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סביר שבחולים עם אי-ספיקת לב קיים סיכון מוגבר לסיבוכים על-רקע נגיף הקורונה, אך אין נתונים בנושא. מטרתם כעת הייתה לתאר את הפרופיל הקליני והתוצאות של הזיהום הנגיפי בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל נתונים אודות 6,439 חולים שאושפזו בשל COVID-19 באחד מבין חמישה בתי חולים בעיר ניו-יורק בין 27 בפברואר ועד 26 ביוני. החוקרים בחנו את המאפיינים הקליניים ותוצאות הזיהום, כולל משך אשפוז, צורך באשפוז ביחידת טיפול נמרץ, הנשמה מלאכותית ותמותה באשפוז. במקרה שהיה מדובר בחולה עם אבחנה של אי-ספיקת לב, החוקרים בחנו ידנית את הרשומות הרפואיות במטרה לאסוף מידע אודות האתיולוגיה, מצב תפקודי ומקטע פליטה של חדר שמאל.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 63.5 שנים, 45% היו נשים. בהשוואה לחולים ללא אי-ספיקת לב, באלו עם אבחנה קודמת של אי-ספיקת לב משך האשפוז היה ארוך יותר משמעותית (8 ימים לעומת 6 ימים, p<0.001), הסיכון להנשמה מלאכותית היה גבוה משמעותית (22.8% לעומת 11.9%, בהתאמה; יחס סיכויים של 3.64; p<0.001) ושיעורי התמותה היו גבוהים כפליים (40% לעומת 24.9%; יחס סיכויים של 1.88, p=0.002).

החוקרים מציינים כי התוצאים בקרב חולים עם אי-ספיקת לב היו דומים ללא תלות במקטע הפליטה של חדר שמאל או בטיפול במעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון.

לסיכום, היסטוריה של אי-ספיקת לב, בין אם מקטע הפליטה של חדר שמאל שמור ובין אם ירוד, מלווה בסיכון מוגבר להנשמה מלאכותית ותמותה בקרב חולים מאושפזים בשל COVID-19.

J Am Coll Cardiol. Published online October 28, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה