הקשר בין צריכת קפה לאי ספיקת לב (Circulation: Heart Failure)

מחקר חדש שפורסם ב-Circulation: Heart Failure, בחן באמצעות למידת מכונה את תוצאותיהם של שלושה מחקרים קודמים שעסקו בהשפעה של גורמים שונים, כולל הרגלים תזונתיים, על הסיכון לפתח תחלואה קרדיווסקולרית. מטרת המחקר הייתה לזהות גורמי סיכון פוטנציאליים חדשים, שלא נבדקו במחקרים אלו, למחלה קורונרית, שבץ ואי ספיקת לב. מהמחקר עלה שישנו קשר הפוך בין צריכת קפה לבין הסיכון לפתח אי ספיקת לב ושבץ מוחי.

במחקר זה, נעשה ניתוח של שלושה מחקרי תצפית גדולים בתחום הקרדיווסקולרי אשר עסקו בהרגלים תזונתיים Framingham Heart Study (FHS), Cardiovascular Heart Study (CHS) ו-Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC).

לדברי החוקרים, בשלושת מחקרים אלו נבדקו גורמי סיכון מסוימים שנקבעו מראש. במחקר זה לעומת זאת, החוקרים רצו למצוא גורמי סיכון שלא נלקחו בחשבון או חשבו עליהם, תחת ההנחה שלמידת מכונה תאפשר להם למצוא גורמי סיכון חדשים אלו.

מניתוח הנתונים עלה כי שתיית כוס קפה ביום הייתה קשורה לירידה של 5% בסיכון לפתח אי ספיקת לב (יחס סיכון 0.95, p=0.02) וירידה של 6% בסיכון ללקות בשבץ (יחס סיכון 0.94, p=0.02). עם זאת לא נצפה הבדל בסיכון לפתח מחלה כלילית.

מספר המשתתפים בשלושת מחקרי התצפית עליהן מבוסס המחקר החדש היה 2,732 (בגילאים 30-62) במחקר ה-FSH, 3,704 (בגילאים 65 מעולה) במחקר ה-CHS ו-14,925 (בגילאים 45-64) במחקר ה-ARIC. היתרון במחקר הנוכחי, בהשוואה למחקרים דומים שבדקו גורמי סיכון לבביים, הוא בכך שהוא מבוסס על שלושה מחקרים ידועים אשר שימשו בעבר למציאת גורמי סיכון לבביים שמקובלים כיום. על מנת לפצות על ההבדלים המתודולוגיים בין שלושת מחקרי התצפית, נאספו נתונים בהתאם ל-204 מדדים שהוגדרו במחקר ה- FSH.

למרות שהמחקר תומך בקשר שבין צריכת קפה לסיכון לאי ספיקת לב, הוא אינו מראה סיבתיות. כמו כן, לא ניתן לפסול את האפשרות שצריכת קפה הינה תוצר של התנהגות כללית בריאה. 

לכתבה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה