שכיחות גבוהה של ממצאים חריגים באק”ג בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

ממצאים חריגים מג’וריים בתרשימי אק”ג תוארו ב-13% מבין למעלה מ-8,000 חולים אקראיים עם סוכרת מסוג 2, כולל 9% מאלו ללא מחלות לב וכלי דם, כאשר ממצאים מינוריים היו אף נפוצים יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes and Its Complications.

מטרת המחקר הייתה לבחון את שיעורי הימצאות ממצאים חריגים בתרשימי אק”ג ואת הקשר עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם בחולים עם סוכרת מסוג 2. החוקרים התבססו על נתוני מדגם Diabetes Care System Cohort בשנת 2018. ממצאים חריגים בתרשימי אק”ג הוגדרו לפי מערכת הסיווג Minnesota Classification .

מהנתונים עולה כי ב-16.0% מהחולים עם סוכרת מסוג 2 תועדו שינויים מינוריים בתרשימי אק”ג וב-13.1% תועדו שינויים אלקטרוקרדיוגרפיים מג’וריים. מבין המשתתפים ללא היסטוריה של מחלות לב וכל ידם, בקרוב לרבע תועדו שינויים מינוריים (14.9%) או מג’וריים (9.1%) בתרשימי אק”ג ובאלו עם יתר לחץ דם או בסיכון גבוה מאוד למחלות לב וכלי דם, השכיחות של שינויים אלו עמדה על 27.5% ו-39.6%, בהתאמה.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר הצביעו על קשר משמעותי בין ממצאים חריגים בתרשימי אק”ג ובין גורמי סיכון מוכרים למחלות לב וכלי דם.

לסיכום, ממצאים חריגים בתרשימי אק”ג במנוחה מופיעים בשכיחות גבוהה בכלל החולים עם סוכרת מסוג 2 (29.1%), כולל אלו ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם (24.0%). עוד עולה קשר בין שינויים אלו ובין גורמי סיכון מוכרים למחלות לב וכלי דם, כולל גיל מתקדם, מין זכר, יתר לחץ דם, רמות HDL נמוכות, מדד מסת גוף גבוה והרגלי עישון.

J Diabetes Complications 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה