סטנט מגנזיום הנספג בגוף ומונע היצרות עורקים חוזרת

מידע זה הועבר אלינו על ידי גורמן תקשורת שיווקית, חברת יחסי ציבור

חברת BIOTRONIK חושפת בשורה עולמית בתחום צינתורי הלב :MAGIC – סטנט מגנזיום הנספג בגוף ומונע היצרות עורקים חוזרת

הוצג לקהיליית הקרדיולוגים ע”י פרופ’ רון וקסמן בכנס בינלאומי שהתקיים בתל אביב

חברת ביוטרוניק, מהמובילות בעולם בתחום פיתוח וייצור ציוד רפואי ללב – תומכי צינתורים, שוקדת מספר שנים על מציאת פתרון ומענה לחולי לב הנדרשים לצינתורים חוזרים עקב היצרות עורקים.

ביוטרוניק פיתחה פטנט חדש אשר נבדק בימים אלה ויוצג לראשונה ע”י פרופ’ רון וקסמן, מבכירי מצנתרי הלב בעולם, במסגרת כנס הקרדיולוגים, אשר סבור כי מדובר בהמצאה שתשנה את פני רפואת הלב:

MAGIC – סטנט נספג הבנוי מתרכובת מגנזיום, מצד אחד בעל תכונות מתכתיות- המשאירות את העורק פתוח, מצד שני אינו גורם לתגובה אנטי דלקתית כמו סטנטים מתכתיים רגילים. הסטנט נספג בגוף לאחר כחודשיים ונעלם כלא היה ובכך משאיר את העורק פתוח , ללא משתל מתכתי בתוך העורק.

סטנט נספג זה בעל יתרון מובהק על פני הסטנטים המתכתיים המשמשים כיום בצינתורים, השימוש בו מאפשר ביצוע צינתורים נוספים במידה והעורקים מוצרים בשנית.

יתרונות נוספים :

· בסטנטים המצויים בשימוש כיום לעיתים אין אפשרות לבצע ניתוח מעקפים בעת הצורך, בגלל ההפרעה המכנית של הסטנט המתכתי המצוי בתוך העורק. עם סטנט מתכלה אין בעיה.

· השימוש בסטנט הנספג מפחית ב 50% את תופעת ההתרבות של תאים בניאו אינטימה (התפתחות תאים בדופן פנימית של העורק הגורם להיצרות וסתימתו)- לצורך זה משתמשים גם בסטנט עם תרופה הסייפר.

· כשנגרמת היצרות עורקים חוזרת בתוך סטנט, יש צורך לעיתים בהחדרת סטנט נוסף לפתיחת היצרות העורקים עם סטנט מתכלה הבעיה נפתרת וניתן בקלות להחדיר סטנט נוסף באותו אזור.

· אצל ילדים קיימת בעיה בשימוש בסטנטים רגילים משום שהעורקים

גדלים עם השנים, עם סטנט מתכלה לא נוצרת בעיה שכזו.

· סטנט המושתל בעורק נדרש לתקופת זמן מוגבלת בלבד של כחודשיים כשבתקופה זו העורק מעצב עצמו מחדש. אין לגוף צורך בגוף זר זה מעבר לתקופה זו .

· אזור בעורק שבו מושתל סטנט מתכתי שונה בגמישותו מאזורים אחרים

בעורק ויתכן שהבדלים אלו בגמישות כלי הדם עלולים גם הם לגרום להיצרויות חוזרות בנוסף קיים חיכוך מתמיד עם הסטנט המתכתי שכשלעצמו

יכול לגרום לפציעה חוזרת בעורק ולתגובה דלקתית כרונית מקומית.

כללי

סטנטים מתכתיים קבועים הינם הטיפול השכיח בהרחבת עורקים ע”י צינטור.

אלו נחשבים לטיפול האופטימלי למניעת היצרות חוזרת בעורקי הלב.

הסטנט הוא קפיץ עשוי מתכת שתפקידו לשמור על העורק פתוח ובכך לאפשר זרימת דם תקינה. ניתן להשתמש במספר סטנטים במקביל בעורקים שונים.

לסטנטים מספר בעיות המגבילות את שימושם ביניהם היצרות חוזרת, גירוי מכני קבוע לעורק, הבדל בגמישות בין אזור שבו מושתל סטנט לאזורים אחרים, חוסר יכולת לאפשר גידול העורק (בילדים למשל), הפרעה לעיתים לניתוח מעקפים ועוד.

בעת החדרת סטנט, נגרמת פציעה לעורק המצמיח בתגובה תאי צלקת העלולים לגרום לחסימה נוספת וכך מתחדשת היצרות העורק. הסטטיסטיקה מלמדת כי שיעור היצרות העורקים בעקבות החדרת סטנט הינו כ 30% . במקרים כאלו יש צורך בהתערבות פולשנית נוספת להחדרת סטנט נוסף. השימוש בסטנט החל כבר בשנת 1993 , כיום הוא חלק מהטיפול הכלול בסל הבריאות. בשנת 2002 בוצעו כ 18,000 החדרות סטנטים ( כ – 45% מכלל הצינתורים).

בשנת 2002 החלו להשתמש בארץ בסטנט הנקרא סייפר – סטנט מצופה תרופה בשם ראפאמיצין המפחית בצורה משמעותית את הסיכון להיצרות חוזרת של העורק.

עלות החדרת סייפר גבוהה – כ 2,700 דולרים והוא אינו נכלל עדיין במסגרת סל הבריאות, אך גם הסייפר אינו מונע לחלוטין את ההיצרות החוזרת בעורקים ואינו פותר את הבעיה של הישארות גוף מתכתי זר בגוף לאחר הפרשת התרופה.

לפרטים נוספים – אביטל אייזקס

5233726 03

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    בחולים שבריריים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג NSTEMI (או Non-ST-Elevation Myocardial Infarction) גישה פולשנית ראשונית עשויה להיות מלווה בנזק מוקדם עם תועלת מאוחרת ובסופו של דבר בעלת השפעה ניטרלית על הישרדות החולים לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר MOSCA-FRAIL נערך ב-13 בתי חולים בספרד וכלל […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה