מחלות זיהומיות

האם שילוב של תרופות ל-HIV עם תרופה לשפעת (טמיפלו) עשוי להיות יעיל בחולים שנבדקו בוירוס הקורונה ? (FORTUNE)

ע”פ דיווח מה-Fortune נראה שקוקטייל של תרופות אנטי-ויראליות עשוי להיות יעיל בטיפול בחולים בנגיף הקורונה וירוס, כך ע”פ הודעה של נציג מערכת הבריאות בתאילנד.

ע”פ הדיווח , התרופות ל-HIV ,  ,ה- lopinavir וה- ritonavir, המשווקות על ידי AbbVie תחת השם המסחרי  Kaletra, שבהן נעשה שימוש בטיפול ב-שלושה חולים בשילוב עם התרופה נגד שפעת  oseltamivir, (טמיפלו) הובילו לשיפור במצב החולים, כך מסר לכתבים מנהל בית החולים רג’ביתי בבנגקוק .

קלטרה כבר נחקרת במחקר אקראי ומבוקר בקרב חולי וירוס קורונאווי בווהאן, סין. ההחלטה של ​​הרופאים התאילנדים לשלב גם את טמיפלו, התרופה נגד שפעת, התבססה על מחקרים שהצביעו על כך שהיא סייעה לחולים הסובלים מזן אחר של וירוס הקורונה שגרם  לתסמונת נשימה במזרח התיכון. מחקר שנערך על ידי חוקרים בצרפת המליץ ​​להשתמש בו בחולי MERS , אך הופסק במידה והבדיקות הראו שלמטופלים אין שפעת.

“עדיין אין מספיק ראיות שתומכות ביעילות,” נמסר בהודעה. “אך אנו מדווחים על תרומה לקהילה הרפואית ברחבי העולם. התוצאות נראות טוב עד כה. “

מתוך שלושה חולים בתאילנד עליהם התחיל הטיפול הייחודי לשלוש תרופות, שניים ממשיכים לקבל את התרופות. הטיפול הופסק בחולה אחד שפיתח פריחה. אחד מהשניים שממשיכים לקבל את התרופות היה שלילי לנגיף 2019-nCoV.

לדיווח ב-FORTUNE

הערת המערכת: מדובר כמובן בדיווח ראשוני בלבד, אך ייתכן שנתונים נוספים שיצטברו ממקומות נוספים , כולל סין, יצביעו על הטיפולים המציגים אפקטיביות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה