נוירולוגיה

המרפאה לטיפול בהפרעות בתנועה במרכז הרפואי סורוקה ציינה את יום המודעות הבינלאומי לפרקינסון ביום עיון והפנינג ססגוני

כ- 30,000 ישראלים מתמודדים עם פרקינסון , 3,000 מהם חיים בנגב.

יום המודעות הבינלאומי למחלת הפרקינסון צוין אתמול במרכז הרפואי סורוקה ביום עיון והפנינג לחולי פרקינסון ובני משפחותיהם, בשיתוף עם עמותת הפרקינסון בישראל.

במהלך יום העיון נחשפו המשתתפים להרצאות בנושאים שונים בהם הרצאתו של ד”ר יאיר זלוטניק, מנהל המרפאה להפרעות בתנועה בנושא “מחלת הפרקינסון בנגב”, הרצאתו של ד”ר עומר פורת, פסיכולוג שיקומי במרפאה הנוירופסיכיאטרית בנושא , “מוצאים משמעות בפרקינסון” והרצאתה של גב’ לנה קושניר, פיזיותרפיסטית במחלקה לנוירולוגיה בנושא “פעילות גופנית בפרקינסון”.

בהמשך נערכה סדנה לפעילות גופנית בהנחיית פיזיותרפיסטית מהמכון לפיזיותרפיה בסורוקה והדרכה אישית בריפוי בעיסוק וכמו כן נהנו המשתתפים מטיפולים  בהם שיאצו ורפלקסולוגיה שבוצעו על ידי מטפלים מומחים מכללית רפואה משלימה.

מחלת הפרקינסון היא מחלה נוירולוגית, הפוגעת במערכת העצבים המרכזית ומאופיינת בהפרעות תנועה של הגוף. אצל חולי הפרקינסון קיים ניוון של תאי עצב המפרישים  דופאמין, מתווך כימי החשוב לתפקוד המוח ובעיקר לאזורים האחראים על תנועה. הפגיעה במנגנון הפרשת הדופאמין גורמת לסימנים העיקריים של המחלה שבראשם רעד, נוקשות שרירים , איטיות והפרעה ברפלקסים של שיווי המשקל , המלווים בתופעות רבות נוספות.

המרפאה לטיפול בהפרעות בתנועה בסורוקה בראשותם של ד”ר יאיר זלוטניק, מנהל המרפאה וגל בונה, אחות אחראית, מרכזת תחת קורת גג אחת את הטיפול בחולים הסובלים מהפרעות נוירולוגיות שונות המאופיינות באיכות תנועה ירודה, איטיות, נוקשות, הפרעות יציבה או קיום תנועות בלתי רצוניות בהן מחלת הפרקינסון.

ד”ר יאיר זלוטניק: “מחלת פרקינסון היא המחלה הניוונית השכיחה ביותר שמטופלת במרפאה לטיפול בהפרעות תנועה בסורוקה. שכיחותה בקרב האוכלוסייה היא 2-1 אחוזים אחרי גיל 65 והערכות מדברות על כ-30 אלף חולי פרקינסון בישראל. במחקר אפידמיולוגי עדכני שערכו חוקרים מסורוקה, נמצא כי בנגב חיים כ-3,000 חולי פרקינסון.

יעודה של המרפאה הוא לרכז תחת קורת גג אחת את האבחנה ואת הטיפול בחולים הסובלים מהפרעות תנועה שונות. בנוסף, מפנה צוות המרפאה את המטופלים לשירותים נוספים הקיימים בסורוקה ואשר עשויים לתרום לאיכות הטיפול ההוליסטי בחולה, כגון קלינאית תקשורת וטיפול בדיבור, המרפאה הנוירו-פסיכיאטרית והמכון לפיזיותרפיה.  ומעניקה טיפולים מתקדמים למחלת פרקינסון”.

ניתן לפנות לבדיקה ולהערכה במרפאה עם הפניית רופא משפחה או נוירולוג.

טלפון: 08-6400554

נמסר על ידי – ענבר גוטר, דוברת ;  שרון אדרי, ע’ דוברת

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה