נוירולוגיה

אוקרוואס (OCREVUS) מדגימה הפחתה משמעותית בהתקדמות המוגבלות בטרשת נפוצה התקפית ובטרשת נפוצה מתקדמת (הודעת רוש)

חברת רוש מציגה ניתוחי נתונים חדשים אודות אוקרוואס (OCREVUS) המדגימים הפחתה משמעותית בהתקדמות המוגבלות בטרשת נפוצה התקפית ובטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית בכנס AAN השנתי

● ניתוחים חדשים מדגימים כי ההשפעה של OCREVUS המתבטאת בהפחתת הסיכון להתקדמות המוגבלות קשורה לחשיפה ורמות נמוכות יותר של תאי B
● נתונים ארוכי טווח ב- RMS וב- PPMS מראים כי טיפול מוקדם יותר ב- OCREVUS הפחית באופן מובהק את הסיכון להתקדמות מוגבלות קבועה
● למעלה מ- 100,000 בני אדם טופלו ב- OCREVUS ברחבי העולם במסגרת מחקרים ובשימוש קליני; נתונים המוצגים בכנס AAN השנתי מדגישים פרופיל תועלת-סיכון עקבי וחיובי  

חברת רוש מכריזה כי נתונים חדשים אודות OCREVUS (ocrelizumab) לטיפול בטרשת נפוצה (MS) התקפית ובטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית הוצגו בכנס השנתי ה- 71 של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה (AAN) שנערך ב- 4-10 במאי בפילדלפיה, פנסילבניה. ניתוחים חדשים של הנתונים אודות OCREVUS מראים כי השפעתה על הפחתת הסיכון להתקדמות המוגבלות קשורה לחשיפה גבוהה יותר לתרופה ולרמות נמוכות יותר של תאי B, ואת ההשפעה החיובית של OCREVUS על הפחתה מובהקת של הסיכון להתקדמות המוגבלות. 

עם הניסיון הגדל במהירות בשימוש קליני ולמעלה מ- 100,000 חולים המטופלים ברחבי העולם, OCREVUS הוא התכשיר הראשון והיחיד הניתן אחת ל- 6 חודשים, אשר מאושר לטיפול הן בטרשת נפוצה התקפית (RMS), (לרבות RRMS ו- MS מתקדמת שניונית פעילה או התקפית) והן בטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית (PPMS). בנוסף, נתוני בטיחות חדשים שהוצגו ב- AAN המייצגים 4,501 חולי RMS ו- PPMS ו- 12,559 שנות חשיפת מטופל ל- OCREVUS בכל הניסויים הקליניים של OCREVUS הנם עקביים לפרופיל תועלת-סיכון החיובי של התרופה.

“אלה הם הנתונים הראשונים המראים כי חשיפה גבוהה יותר ל- OCREVUS כרוכה בשליטה טובה יותר בהתקדמות המוגבלות ללא פגיעה בבטיחות”, כך לדברי ד”ר סטיבן האוזר, יו”ר ועדת ההיגוי המדעית של מחקרי OPERA, ומנהל מכון ווייל למדעי העצב באוניברסיטת קליפורניה, סן פרנסיסקו. “ניתוחים אלה, לצד נתונים ארוכי טווח אשר מראים כי הטיפול ב- OCREVUS הפחית את הסיכון להתקדמות מוגבלות קבועה, מהווים עדות משכנעת המצדיקה התחלת טיפול בשלב מוקדם במהלך המחלה ומעניקים מידע חשוב בו רופאים יכולים להשתמש כבסיס לצורך קבלת החלטות טיפוליות.

נתונים חדשים על פרמקוקינטיקה, פרמקודינמיקה ונתוני חשיפה לתרופה – או כיצד OCREVUS מעובד בגוף לאורך זמן מראים כי קיימת קורלציה בין חשיפה גבוהה יותר ל- OCREVUS לבין רמות נמוכות יותר של תאי B ושיעורים נמוכים יותר של התקדמות המוגבלות בקרב החולים. בחולי RMS, OCREVUS הפחית את הסיכון להתקדמות מוגבלות מאושרת (CDP) בשבוע 24 בכל רמות החשיפה בהשוואה ל- interferon beta-1a. נצפה סיכון נמוך יותר להתקדמות המוגבלות בחשיפה גבוהה יותר ל- OCREVUS.

דפוס דומה נצפה בחולי PPMS, בהם OCREVUS הפחית את הסיכון ל- CDP בשבוע 24 בכל רמות החשיפה בהשוואה לפלצבו. OCREVUS הפחית את הנגעים ב-MRI העוברים האדרה לאחר הזרקת גדוליניום ב- T1 וכן של נגעי MRI חדשים/גדלים ב- T2 לרמות נמוכות הקרובות לסף הגילוי בחולי RMS ו- PPMS, והפחית את שיעורי ההתקפים השנתיים לרמות נמוכות (0.13-0.18) בחולי RMS בכל רמות החשיפה. יש לציין כי ממצאי הבטיחות נותרו עקביים בכל רמות החשיפה ל- OCREVUS, ממצא המעיד כי חשיפה גבוהה יותר אינה מגבירה את הסיכון לתופעות לוואי.

 נתונים ארוכי טווח של למעלה מ- 5 שנים ממחקרי המשך בתווית פתוחה (OLE) של פאזה III OPERA ו- ORATORIO ב- RMS וב- PPMS , מראים כי טיפול מוקדם יותר ב- OCREVUSהפחית באופן מובהק את הסיכון להתקדמות מוגבלות קבועה, כאשר השפעה זו נותרה יציבה לאורך זמן. במחקר OPERA OLE, שיעור חולי ה- RMS עם CDP בשבוע 48 היה נמוך יותר בחולים שקיבלו טיפול רציף ב- OCREVUS (בסה”כ 5 שנות טיפול ב- OCREVUS) בהשוואה לחולים אשר עברו ל- OCREVUS לאחר 2 שנות טיפול ב- interferon beta-1a במהלך השלב כפול הסמיות (בסה”כ 3 שנות טיפול ב- OCREVUS) (10.4% לעומת 15.7%; p=0.004). ב- ORATORIO OLE, שיעור חולי ה- PPMS עם CDP בשבוע 48 היה נמוך יותר בחולים שקיבלו טיפול רציף ב- OCREVUS במשך 5.5 שנים בהשוואה לחולים אשר עברו ל- OCREVUS מפלצבו לאחר השלב כפול הסמיות בן 120 השבועות (43.7% לעומת 53.1%; p=0.03).

בנוסף, תוצאות הביניים ממחקר פאזהIII Ocrelizumab Biomarker Outcome Evaluation (OBOE) מראות כי OCREVUS הפחית את מידת הנזק לתאי העצב ואת רמת הסמן הביולוגי לדלקת בסרום ובנוזל מוחי שדרתי לאחר 12, 24, ו- 52 שבועות בחולי RMS. נתונים אלה לאורך שנה מוסיפים למאגר הנתונים ההולך וגדל לזיהוי סמנים ביולוגיים להתקדמות המחלה בחולי טרשת נפוצה ותועלת הטיפול ב- OCREVUS על סמנים אלה.  

התרופה OCREVUS מאושרת כיום ב- 85 מדינות ברחבי צפון אמריקה, דרום אמריקה, המזרח התיכון, מזרח אירופה וכן באוסטרליה, בשוויץ ובאיחוד האירופי.  

אודות טרשת נפוצה
טרשת נפוצה (MS) היא מחלה כרונית אשר אינה ניתנת לריפוי כיום ופוגעת בכמיליון בני אדם בארה”ב. טרשת נפוצה מתפתחת כאשר באופן בלתי תקין מערכת החיסון תוקפת את שכבת הבידוד והתמיכה העוטפת את תאי העצב (מעטפת המיאלין) במוח, בחוט השדרה ובעצבי הראיה, תוך גרימת דלקת ונזק כתוצאה ממנה. נזק זה עלול לגרום למגוון תסמינים רחב, לרבות חולשת שרירים, תשישות וקשיי ראיה ועלול בסופו של דבר להוביל למוגבלות. במרבית חולי הטרשת הנפוצה התסמין הראשון מופיע בגיל שבין 20 ל- 40 שנים, והיא מהווה את הסיבה המובילה לנכות שאינה משנית לפציעה במבוגרים צעירים.

טרשת נפוצה מסוג התקפי הפוגתי (RRMS) היא צורת המחלה השכיחה ביותר ומתאפיינת באירועים של הופעת סימנים או תסמינים חדשים או מחמירים (התקפים), ולאחר מכן תקופות התאוששות. כ- 85% מחולי טרשת נפוצה מאובחנים תחילה כחולי RRMS. במרבית האנשים המאובחנים כחולי RRMS, המחלה תעבור בסופו של דבר לטרשת נפוצה מתקדמת שניונית (SPMS), בה הם יסבלו ממוגבלות שהולכת ומחמירה באופן רציף לאורך הזמן. צורות התקפיות של טרשת נפוצה (RMS) כוללות חולי RRMS וחולי SPMS פעילה הממשיכים לסבול מהתקפים. טרשת נפוצה מתקדמת ראשונית (PPMS) היא צורת מחלה הגורמת למוגבלות אשר מתבטאת בתסמינים המחמירים בהתמדה, אך בדרך כלל ללא התקפים ברורים או תקופות הפוגה ברורות. כ- 15% מחולי טרשת נפוצה מאובחנים כסובלים מצורת המחלה המתקדמת הראשונית. עד מועד האישור של OCREVUS על ידי ה- FDA, לא היו טיפולים מאושרים על ידי ה-FDA עבור חולי PPMS.

אנשים הלוקים בכל צורות הטרשת הנפוצה סובלים מפעילות המחלה – דלקת במערכת העצבים ואיבוד תאי עצב במוח לצמיתות גם כאשר התסמינים הקליניים שלהם אינם ניכרים או אינם נראים כמחמירים. הפחתת פעילות המחלה בהקדם האפשרי על מנת להאט את התקדמות המוגבלות של החולה היא מטרה חשובה בטיפול בטרשת נפוצה.

אודות OCREVUS(ocrelizumab)
OCREVUS הוא התכשיר הראשון והיחיד המאושר הן לטיפול ב- RMS (לרבות RRMS ו- SPMS פעילה או התקפית) והן ל-PPMS, אשר ניתן אחת ל- 6 חודשים. OCREVUS הוא נוגדן מונוקלונלי מואנש המיועד להתמקד בתאי B החיוביים ל- CD20, תאי חיסון מסוג ספציפי להם מיוחסת תרומה מרכזית לפגיעה במיאלין (חומר בידוד ותמיכה עבור תאי העצב) ובאקסונים (תאי עצב). פגיעה זו בתאי העצב עלולה להוביל למוגבלות בחולי טרשת נפוצה (MS). בהסתמך על מחקרים טרום-קליניים, OCREVUS נקשר לחלבוני CD20המתבטאים על פני השטח של תאי B מסוימים, אך לא על תאי הגזע או תאי הפלסמה, ולפיכך תפקודיה החשובים של מערכת החיסון נשמרים.

OCREVUS ניתן בעירוי תוך-ורידי אחת ל- 6 חודשים. המנה ההתחלתית ניתנת כשני עירויים של 300 מ”ג הניתנים במרווח של שבועיים. המנות הבאות ניתנות כעירויים בודדים של 600 מ”ג.

אודות חברת Roche בתחום הנוירולוגיה
תחום הנוירולוגיה הוא מוקד מחקר ופיתוח מרכזי בחברת Roche. מטרת החברה היא לפתח אפשרויות טיפול המבוססות על הביולוגיה של מערכת העצבים על מנת לסייע בשיפור חייהם של אנשים הסובלים ממחלות כרוניות קשות. לחברת Roche למעלה מתריסר תרופות מחקר הנמצאות בשלבי פיתוח קליני לטיפול במחלות הכוללות טרשת נפוצה, אטרופיה שרירית ספינלית, הפרעה בספקטרום של נוירומיאליטיס אופטיקה,  מחלת אלצהיימר, מחלת הנטינגטון, מחלת פרקינסון, ניוון שרירים על שם דושן ואוטיזם.

אודות חברת Roche
Roche היא חברה כלל עולמית מובילה בתחום התרופות והדיאגנוסטיקה, המתמקדת בקידום המדע למען שיפור חיי האדם. שילוב העוצמות בתחומי התרופות והדיאגנוסטיקה תחת קורת גג אחת הפך את Roche לחברה מובילה בתחום הטיפול הרפואי המותאם באופן אישי – אסטרטגיה שמטרתה להתאים את הטיפול הנכון לכל מטופל באופן הטוב ביותר האפשרי.

Roche היא חברת הביוטכנולוגיה הגדולה ביותר בעולם, בעלת מגוון תרופות נרחב ביותר בתחומי האונקולוגיה, אימונולוגיה, מחלות זיהומיות, רפואת עיניים ומחלות של מערכת העצבים המרכזית. כמו כן, Roche היא החברה המובילה בעולם בתחומי דיאגנוסטיקה in vitro ודיאגנוסטיקה של מחלות סרטן המבוססת על רקמה, וכן חברה חלוצה בתחום הטיפול בסוכרת.
חברת Roche, אשר נוסדה בשנת 1896, ממשיכה בחיפושיה אחר דרכים טובות יותר למניעה, לאבחון ולטיפול במחלות במטרה לתרום תרומה בת קיימא לחברה. כמו כן, החברה שואפת לשפר את נגישותם של חידושים רפואיים לחולים באמצעות שיתוף פעולה עם כל בעלי העניין הרלוונטיים. שלושים תרופות אשר פותחו על ידי חברת Roche כלולות ברשימות המודל לתרופות חיוניות של ארגון הבריאות העולמי, ביניהן תרופות אנטיביוטיות מצילות חיים, תרופות נגד מלריה ותרופות לטיפול בסרטן. יתרה מכך, חברת Roche זכתה להכרה כמובילת הענף בקיימות בתוך תעשיית התרופות במשך 10 שנים ברציפות על פי מדדי הקיימות של Dow Jones (DJSI).

קבוצת Roche, שמשרדיה הראשיים ממוקמים בבאזל, שווייץ, פועלת בלמעלה מ- 100 מדינות, ובשנת 2018 העסיקה כ- 94,000 בני אדם ברחבי העולם. בשנת 2018, השקיעה חברת Roche 11 מיליארד CHF במחקר ופיתוח, ומכירותיה הסתכמו ב- 56.8 מיליארד CHF. Genentech הממוקמת בארה”ב היא חברה מקבוצת Roche ובבעלותה המלאה. Roche היא בעלת המניות העיקרית בחברת Chugai Pharmaceutical ביפן.
למידע נוסף, אנא בקרו באתר www.roche.com
כל הסימנים המסחריים בהם נעשה שימוש או המוזכרים בידיעה זו מוגנים על פי חוק.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

  • ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

    ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

    במאמר שפורסם בכתב העת Multiple Sclerosis and Related Disorders מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם טרשת נפוצה עם פעילות מחלה במהלך ההיריון לא תועד סיכון מוגבר משמעותית לסיבוכים ביילוד, בהשוואה לנשים עם טרשת נפוצה ללא מחלה פעילה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טרשת נפוצה אצל האם נקשרה עם סיכון מוגבר […]

  • טיפול ב-Clemastine Fumarate מלווה בהתקדמות מוגבלות מואצת בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    טיפול ב-Clemastine Fumarate מלווה בהתקדמות מוגבלות מואצת בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    טיפול ב- Clemastine Fumarate לווה בהאצת מחלה והתקדמות מוגבלות עקב פירופטוזיס בקבוצה קטנה של חולים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ACTRIMS. טיפול בתרופות המשפיעות על מהלך המחלה מעכב פעילות נגעי טרשת נפוצה; עם זאת, תתכן התקדמות פעילות מחוץ לנגעים, כולל דה-מיילינציה. מאחר ועדויות קודמות הציעו כי Clemastine Fumarate, אנטי-היסטמין הנמכר ללא […]

  • שינה טובה מלווה בשיפור זיכרון מילולי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    שינה טובה מלווה בשיפור זיכרון מילולי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה כי בחולים עם טרשת נפוצה והפרעות זיכרון, שיפור איכות השינה מלווה בשיפור זיכרון מילולי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חלק גדול מהחולים עם טרשת נפוצה סובלים מבעיות זיכרון, אם כי אין מחקרים להערכת אמצעים לשיפור הזיכרון, דוגמת שיקום קוגניטיבי וטיפול תרופתי. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר […]

  • סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    בחולים עם טרשת נפוצה סיכון גבוה כמעט כפליים לפרכוסים, כאשר הסיכון גבוה עוד יותר בחולים תחת טיפול אימונומודולטורי לוויסות קולטן ספינגוזין-1-פוספט, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה של מחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמה בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry. מטה האנליזה כללה 63 מחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב 3 עם 53,535 חולים. מרבית המחקרים שנכללו בסקירה […]

  • טיפול ב- Vidofludimus עשוי להקל על עייפות בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    טיפול ב- Vidofludimus עשוי להקל על עייפות בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מתן טיפול פומי ב- Vidofludimusלחולים עם טרשת נפוצה הביא להקלה בתחושת עייפות לאורך 14 ימים לעומת פלסבו, כאשר הממצאים מעידים עם השפעה חיובית ארוכת-טווח של הטיפול התרופתי באוכלוסיית חולים זו, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-ACTRIMS. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות יעדים אפשריים לעייפות בחולים עם טרשת נפוצה, מאחר והפתוגנזה של תסמין זה עדיין אינה […]

  • טיפול ב-Ozanimod מפחית משמעותית שיעורי התלקחות טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    טיפול ב-Ozanimod מפחית משמעותית שיעורי התלקחות טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    ממחקר הארכה בתווית-פתוחה, שתוצאותיו פורסמו במהלך כנס ACTRIMS, עולה כי טיפול ב- Ozanimod (זפוסיה) מהווה טיפול יעיל למניעת התקדמות מחלה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית עם שיעורי התקדמות מוגבלות נמוכים לאחר חמש שנות טיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאר וטרשת נפוצה הינה מחלה מתקדמת ובלתי-הפיכה, ללא אפשרות ריפוי, חשוב להבין את התגובה ארוכת הטווח […]

  • הגישות האסטרטגיות השונות לטיפול בטרשת נפוצה | פודקאסט עם ד

    הגישות האסטרטגיות השונות לטיפול בטרשת נפוצה | פודקאסט עם ד"ר יפעת ויגיסר

    לפניכם פודקאסט עם ד”ר יפעת ויגיסר, היחידה הנוירואימונולוגית, מרכז רפואי תל-אביב, בנושא הגישות האסטרטגיות השונות לטיפול בטרשת נפוצה. הפודקאסט הינו חלק מסדרת פודקסטים בנושא טרשת נפוצה. בחסות בלתי תלויה של חברת מרק 

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה