נוירולוגיה

בטיחות טיפול תרומבוליטי עם rtPA לאחר טיפול ב-Idarucizumab בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד (J Med Case Reports)

שבץ

טיפול תרומבוליטי תוך-ורידי עם rtPA (Recombinant Tissue Plasminogen Activator) לאחר סתירת פעילות Dabigatran (פרדקסה) עם Idarucizumab (פרקסביינד) עשויה להיות בטוחה וישימה בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד עם אוטם לקונארי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Medical Case Reports.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Idarucizumab הינו תכשיר ספציפי לסתירת פעילות Dabigatran. למרות שדווח על יעילות הטיפול לאחרונה, התרופה עדיין מצויה תחת מעקב לאחר-שיווק ודרושים נתונים נוספים בתנאים דחופים שונים. במאמר המובא להלן מתארים הכותבים מקרה של מטופלת עם אירוע מוחי לקונארי חד שגרם דיסארתריה ושיתוק חצי גוף. אשר טופלה בהצלחה בטיפול תרומבוליטי תוך-ורידי עם rtPA לפני הסגת פעילות Dabigatran עם Idarucizumab.

אישה אסייאתית בת 67 שנים הועברה לחדר המיון 200 דקות לאחר הופעה פתאומית של דיסארתריה וחולשת פלג גוף ימין. החולה הייתה תחת טיפול ב-Dabigatran למניעת הישנות אירוע מוחי משנית לפרפור פרוזדורים. בדיקת DW-MRI הדגימה אוטם לקונארי חדש ליד אוטמים ישנם באזור הפוטמן.

החולה קיבלה טיפול תרומבוליטי תוך-ורידי עם rtPA 5 דקות לאחר מתן זריקת Idarucizumab ו-269 דקות לאחר הופעת התסמינים. החוקרים מדווחים כי זמני aPTT (Activated Partial Thromboplastin Time) עמדו על 68 שניות לפני הטיפול ועל 43.2 שניות לאחר הטיפול.

התסמינים הנוירולוגים של המטופלת השתפרו משמעותית לאחר הטיפול והיא לא חוותה אירועים חריגים.

החוקרים כותבים כי ניתן להשלים בבטחה טיפול תוך-ורידי ב-rtPA בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד לאחר טיפול ב- Idarucizumab וכי ניתן לעשות זאת בחולים בחדר מיון עד סמוך לתום מרווח הזמן המומלץ בשל ההשפעה המיידית של Idarucizumab.

|J Med Case Reports. 2019;13

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה