פנימית

ד”ר בליקשטיין בהרצאתה בכנס האיגוד לרפואה פנימית: ליישום ההנחיות החדשות במניעת פקקת ורידים בחולים מאושפזים חשיבות רפואית וכלכלית רבה.

הרצאתה של ד”ר בליקשטיין בכנס האיגוד לרפואה פנימית מה-9/12/14 עסקה בהנחיות העדכניות בנושא מניעת פקקת ורידים בחולים במחלקות פנימיות.

רוב החולים, מסבירה בליקשטיין, הם לא סימפטומטיים אך עדיין חולים רבים נמצאים בסיכון לפקקת שעלולה לגרום לתוצאות רפואיות וכלכליות קשות.

יש כמובן גורמי סיכון רבים לפקקת, ולמעשה לרוב החולים בפנימית יש מס’ גורמי סיכון, ולכאורה אפשר היה לחשוב שצריך לתת טיפול מניעתי לכולם… דווקא לכן, טוענת בליקשטיין, חשוב לבצע הערכת סיכון, והסולם של PADUA מאפשר מדידה קלה יחסית ושימושית.

מבחינת טיפול מניעתי בליקשטיין הציגה עדויות לפיהן טיפול באמצעות LMWH (Clexane) יעיל הרבה יותר מכל טיפול נוגד קרישה אחר בחולים אלה, עם ירידה משמעותית בסיכון לפקקת, ולתחלואה נלווית כמו תסחיף ריאתי ועוד. לירידה בסיכון זו גם השלכות משמעותיות על חיסכון כספי.

בדיון בין Clexane מול הפרין עולה שהטיפול בClexane מספק יחס תועלת/סיכון הטוב ביותר, היינו ירידה בסיכון לפקקת עם פחות דימומים בהשוואה להפרין.

גם ניתוח ע”פ NNT (מס’ המטופלים הנדרש בכדי למנוע אירוע אחד) מראה שClexane מספק יחס יעיל עם NNT של 13-37 למניעת DVT , וזאת לעומת NNH (מס’ חולים שטיפול בהם יגרום לפגיעה (דימום) בחולה אחד) של 300.

באשר לנוגדי הקרישה החדשים היעילות דומה אך הסיכון לדימומים גדול יותר עם NNH גדול יותר, ולכן אין רציונל לטפל בחולים אלה בנוגדי הקרישה החדשים.

לסיום סיכמה בליקשטיין את ההנחיות שהעקרונות שלהם כוללות:

·         לסקור את כולם (רצוי עם PADUA )

·         סיכון נמוך אין צורך לטפל

·         סיכון גבוה אך בסיכון מוגבר לדימום טיפול מכני (גרביים)

·         סיכון גבוה ללא סיכון מוגבר לדימום טיפול נוגד קרישה (במרבית המקרים ב-LMWH )

להרצאה המלאה

למבדק PAUDA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה