כירורגיה לב חזה

טכנולוגיות חדישות לטיפול בחולי לב, שפותחו עם רמב”ם, הוצגו בכנס שהוקדש לנושא

העתיד כבר כאן, כך לפחות זה נראה בשבוע שעבר על במת הכנס השנתי של רמב”ם “הווה ועתיד בניתוחי לב”. במסגרת הכנס, שעסק השנה בחדשנות בתחום הקרדיולוגיה, הוצגו מספר טכנולוגיות פורצות דרך בטיפול בחולי לב: כולן פותחו יחד עם צוות ביה”ח. המשמעות? המטופל הישראלי זוכה ליתרונות טיפולים לפני ארה”ב ואירופה

הכנס השנתי השמיני בנושא “הווה ועתיד בניתוחי לב”, התקיים בשבוע שעבר ברמב”ם, תחת הכותרת: “חדשנות טכנולוגית לטיפול בחולי לב”. במסגרת הכנס הוצגו פריצות דרך טכנולוגיות בטיפול בניתוחי לב אשר פותחו ויושמו במחלקת ניתוחי לב ברמב”ם ובמחלקות נוספות בביה”ח.

בכנס לקחו חלק מאות קרדיולוגים ורופאי משפחה מכל הארץ, וביניהן דמויות מוכרות היטב מתחום הבריאות בישראל: פרופ’ רפי קרסו, הרב אלימלך פירר, הרב שמעון רגובי, מנהל המחלקה ליעוץ רפואי עזר מציון,  והעיתונאי אורי לוי מהערוץ הראשון.

את דברי הברכה נשאו פרופ’ רפי ביאר, מנהל רמב”ם ופרופ’ אליעזר שלו, דיקן הפקולטה לרפואה בטכניון. פרופ’ גיל בולוטין, מנהל מחלקת ניתוחי לב המארגנת את הכנס, סיכם את השנה הפורייה והמאתגרת שעברה על המחלקה.

נושא הכנס השנה נבחר בעקבות  הצלחות רבות שצברה המחלקה  בפיתוח טכנולוגיות  פורצות דרך, בשת”פ עם חברות היי-טק וביו-טק חיצוניות. במושב  הראשון הוצגו חמש טכנולוגיות חדשות כאלה, שמיועדות לשפר  את הטיפולים בחולי לב, מצונתרים ומנותחים.

ד”ר ארתור קרנר, רופא בכיר ביחידה לקרדיולוגיה פולשנית ופרופ’ בולוטין הציגו שתי טכנולוגיות להגנה על המוח במהלך צנתורים ובמהלך ניתוחי לב. המחלקות לניתוחי לב וקרדיולוגיה ברמב”ם לקחו חלק בפיתוח הטכנולוגיות, מתחילת התהליך ועד לשלב הנוכחי של מחקרים בארה”ב ואירופה. למעשה, חולי הלב המטופלים ברמב”ם היו הראשונים ליהנות מהיתרונות של טכנולוגיות מתקדמות אלו.

פיתוח נוסף שהוצג בכנס היה זה שהציג ד”ר ירון בר לביא, מנהל טיפול נמרץ ברמב”ם. מדובר בצינור ההנשמה של חברת “הוספיטק”, חברת הזנק ישראלית שפיתחה צינור הנשמה מתקדם שיתרונו הקטנת זיהומי ריאה ונזקים לקנה הנשימה במהלך הנשמה. המחלקה לניתוחי לב ברמב”ם הובילה את המחקר שבוצע לפי הנחיות ה- FDA לצורך קבלת האישור לשימוש בטכנולוגיה זו בארה”ב.

בהמשך הכנס הציג ד”ר אייל אוריון את מוצר ה-VEST  של חברת VGS ,  חברת הזנק ישראלית נוספת שפיתחה סטנטים מיוחדים העוטפים את המעקפים הוורידים במהלך ניתוח לב ומיועדים לשיפור התוצאות של ניתוחי המעקפים לטווח קצר וארוך. גם טכנולוגיה זו פותחה בשיתוף עם המחלקה לניתוחי לב ברמב”ם וכיום המחלקה משתתפת בניסוי רב מרכזי שהחל לאחר קבלת האישור האירופאי לשימוש במוצר.

המושב הראשון ננעל בדיון מומחים פורה בנושא: “מניעת סיבוכים משמעותיים במהלך הטיפול בחולי לב” בהנחייתו של ד”ר שאול עטר מנהל מחלקת קרדיולוגיה בבית החולים נהריה.  

הרצאתו המרתקת של תא”ל במילואים ד”ר דני גולד- אבי ויזם כיפת ברזל, פתחה את המושב השני של הכנס. הרצאתו עסקה בנושא ” כיפת ברזל- עיצוב הדור הבא של החדשנות והטכנולוגיה” כדוגמה נוספת לטכנולוגיות פורצות דרך, ממבט אחר, תחום ביטחון. במושב זה הציגו את הניסיון של רמב”ם בכלל וניתוחי לב בפרט בשיטות מתקדמות: ניתוחים רובוטים ומכשיר האקמו.

ד”ר דוד קקיאשוילי- מנהל תחום כירורגיה רובוטית וסגן מנהל המחלקה האורולוגית ברמב”ם סקר בקצרה את נושא רובוט דה וינצ’י בניתוחים מההיבט ההיסטורי והעדכני. פרופ’ בולוטין סיפר על פריצת הדרך הרפואית בארץ של המחלקה בתחום ניתוחי המעקפים באמצעות רובוט, ניתוחים אותם ביצע לראשונה בישראל בהצלחה מרובה בשנה החולפת.  את הצד הסיעודי שהוא חסר תחליף בתחום כירורגית הלב ייצג האח עסאם קאדרי  שהרצה על חשיבות הטמעת טכנולוגיות חדשניות עבור הצוות הסיעודי. את המושב נעלה הרצאה של פרופ’ ליאור גפשטיין, מנהל הקרדיולוגיה  ברמב”ם על העתיד של השימוש בתאי גזע.

פרופ’ אורי רוזנשיין, מנהל הקרדיולוגיה בביה”ח בני ציון הנחה דיון מומחים שנעל את הכנס בהשתתפות פרופ’ ביאר, ד”ר אסנת לוקסמבורג ממשרד הבריאות וד”ר קובי רכטר מחברת מדינול. 

כל מה שרציתם לדעת על מחלקת ניתוחי הלב הגדולה בצפון

מחלקת ניתוחי לב ברמב”ם היא הגדולה בצפון. מתבצעים בה למעלה מ- 650  ניתוחי לב פתוח, והיא  והשלישית בהיקף הניתוחים בישראל. במחלקה מבוצעים כל סוגי ניתוחי הלב במבוגרים ובילדים. רופאי המחלקה התמחו במרכזים המובילים בעולם, ומיישמים טכניקות ניתוחיות חדשניות, כגון: ניתוחים רובוטים, ניתוחים זעיר פולשניים וניתוחים היברידיים. המחלקה שמה לה למטרה עליונה את הדגש בטיפול נושא הפחתת הכאב בחולים לאחר ניתוחי לב ומניעת זיהומים.

מעבר לפעילותה היומיומית עוסקת המחלקה במחקרים קליניים בתחומים שונים:  שיפור טכניקות הניתוח, שמירה על מעקפים פתוחים לאורך זמן רב יותר לאחר השתלתם, טיפול בפרפור פרוזדורים, הפרעות שינה לאחר ניתוח במטרה להביא שיפור באיכות הטיפול בחולים. בנוסף יחידת המחקר במחלקה שוקדת על עבודות מחקר בסיסי במעבדה בשיטות שונות הבוחנות מנגנונים מולקולרים הגורמים להסתיידות המסתם האאורטלי, מנגנונים המעורבים בתהליכי נזק בשריר הלב ועוד.

כנס “הווה ועתיד בניתוחי לב” שהתקיים ברמב”ם. כך זה נראה: לחצו כאן בבקשה

נמסר על ידי דגנית קניג , סגנית הדובר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה