נאונטולוגיה

אות המופת על ‘מפעל חיים’ הוענק היום לפרופ’ רינה זייצוב משניידר


אות מפעל חיים הוענק היום על ידי שר הבריאות, מר דני נוה לפרופ’ רינה זייצוב ממרכז שניידר לרפואת ילדים של קבוצת שירותי בריאות כללית, מייסדת ההמטולוגיה-אונקולוגיה פדיאטרית בישראל.

אות מופת על מפעל חיים הינו אות יוקרתי במערכת הבריאות והוא מוענק לפרופ’ רינה זייצוב, אשר עד לפרישתה לגמלאות לפני כחמש שנים, כיהנה כמנהלת המחלקה ההמטולוגית-אונקולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל, כאשר מאחוריה שנים רבות של עשייה ייחודית רפואית ואנושית בתחום ההמטולוגיה-אונקולוגיה הפדיאטרית בארץ.

האות הוענק בטקס חגיגי באולם סוראסקי בתל השומר במעמד מנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ אבי ישראלי, יו”ר ועדת השיפוט, מר דב שילנסקי, יו”ר המועצה להתנדבות, ד”ר מייק נפתלי ושר הבריאות, מר דני נוה.

פרופ’ זייצוב הקדישה את כל חייה להקמת מערך האונקולוגיה הפדיאטרית בישראל, הנחת התשתית הקלינית והמחקרית בתחום זה, הדרכת מאות רופאים צעירים וחינוכם בתחום הטיפול בילדים חולי סרטן, והעמדת נורמות אנושיות ודרכי טיפול באותם ילדים שלא היו ידועות קודם לכן בארץ.

פרופ’ רינה זייצוב, רופאת ילדים, התחילה את עבודתה בתחום האונקולוגיה הפדיאטרית בתקופה שבה צפוי היה שילד חולה סרטן ימות, במיוחד כאשר דובר על ילד חולה לאוקמיה. פרופ’ זייצוב הכניסה את המושג של Curative Intent וגרמה לזעזוע עמוק בצורת החשיבה אצל הרופאים בארץ כשהציגה את תוצאות הטיפול בכימותרפיה בלאוקמיה. רופאים הבינו לראשונה שיש אפשרות להחלים מלאוקמיה, ומכאן גם החשיבות להקמת מרכזים מיוחדים המתמחים בילדים חולי סרטן.

המושג השני שפרופ’ זיצוב הצליחה להחדיר היה המושג של Total Care טיפול כוללני המעניק חשיבות רבה לא רק לטיפול הרפואי כי אם גם לטיפול התמיכתי, הנפשי, בילד ובמשפחתו כאחד.

דגש מיוחד שמה פרופ’ זייצוב בפיתוח שיטות טיפול חדשות, מוצלחות יותר ובעלות פחות תופעות לוואי. היא פעלה לבניית פרוטוקולים של טיפול עצמאיים וטובים יותר מהמקובל במרכזים אחרים בעולם. פרוטוקולים אלו פורסמו בקרב הקהילה האונקולוגית הבינלאומית ואומצו לא פעם גם מחוץ למדינת ישראל. פרופ’ זייצוב גם הקימה איגוד של המטולוגים ואונקולוגים ילדים.

גדולתה של פרופ’ זייצוב לא רק בתחום המדעי כי אם גם באנושיותה וראייתה את ייעודה בעזרה וסיוע לילד החולה ומשפחתו הרבה מעבר לטיפול הרפואי תמיד עמד נגד עיניה הרצון לעזור ולהקל את מכאוביו של הילד החולה, שיפור איכות חייו גם ברגעים סופניים, והבאת מספר רגעי שמחה והקלה בתוך ים המכאוב. לא פעם חלק מהילדים המטופלים היה משוכנע שהמחלקה שבה הם מטופלים היא בעצם “גן רינה”. העובדה שהיום רואים כמובן מאליו שילדים חולי סרטן מקבלים מתנות, פינוקים, נערכות סביבם מסיבות בהשתתפות אמנים ידועי שם היא ללא ספק תוצאה של השקעת מאמץ רב על ידי פרופ’ רינה זייצוב בטיפוח סביבת הילד החולה בסרטן.

אחד משיאי פעילותה האנושית היא הקמת “עמותת חיים” הדואגת לרווחת הילדים חולי הסרטן.

בזכות פעולתה המדעית של פרופ’ זייצוב והישגיה הרפואיים מבריאים היום בארץ 70% מהילדים חולי הסרטן. בסוגי גידולים מסוימים מצביעים היום גם על 95% – 90 הצלחה. נאמר כבר שמי שמציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו; על אחת כמה וכמה נפש של ילד. פרופ’ זייצוב הצילה אלף עולמות.

מרכז שניידר לרפואת ילדים הוא אחד מ 14 בתי החולים של קבוצת שרותי בריאות כללית בכל רחבי הארץ. קבוצת שרותי בריאות כללית היא ארגון הבריאות המוביל בישראל והשני בגודלו בעולם המשרת 3.7 מליון לקוחות (60% מכלל המבוטחים במדינת ישראל). לרשות הכללית 1,300 מרפאות ומכונים ולרשות כלל הציבור עומדים בנוסף לבתיה”ח גם רשת ש.ל.ה לרפואת שיניים, רשת כללית רפואה משלימה וכללית אישית להזמנת שרותים עד הבית. מוקד השרות הטלפוני “כללית call” עומד לרשות הציבור 24 שעות ביממה למתן מענה לנושאים בריאותיים ולמידע כללי.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה