נאונטולוגיה

איך הצליחה ”תכנית הכוכבים” לשפר באופן דרמטי את מצב הפגיות בישראל ? (דהמרקר)

בכתבה נרחבת בדהמרקר מתארת רוני לינדר את סיפור ההצלחה של השינוי במצב הפגיות בישראל.  ע”פ הכתבה ” תוך שנים ספורות ובתקציב נמוך יחסית, הצליחה יוזמה של משרד הבריאות לשפר דרמטית את מצבן של הפגיות בישראל ■ השיטה היתה פשוטה: דירוג, תחרותיות, שקיפות, גמישות ושיתוף פעולה בין שחקנים שונים “

בהמשך הכתבה מסבירה המחברת כי “תכנית הכוכבים” לתמרוץ הפגיות  נולדה לאחר שבמשרד הבריאות הבינו שהמצב בפגיות לא תקין ואינו יכול להמשך: רמה הלא מספקת של תפקוד הפגיות בישראל, מחסור חריף בכוח אדם שגרם לזיהומים, נזקים בלתי הפיכים ותמותה.

ד”ר מולי צנגן, יו”ר איגוד הנאונטולוגים ומנהל פגיית ברזילי באשקלון מתראיין לכתבה ומסביר את הרקע: בהשוואה של שכיחות הזיהומים הנרכשים והדימומים התוך?מוחיים המשמעותיים, ישראל היתה מאחורי מדינות מערביות אחרות בפער גדול שרק הלך וגדל. גם שיעורי התמותה היו גבוהים פי שניים עד חמישה בהשוואה למדינות המערב. זה היה מתסכל, והיה ברור שיש צורך להשקיע יותר בפגיות“.

תכנית הכוכבים התבססה על בניית דירוג איכות לכל פגיה ותמריץ על שיפור בדירוג. המודל שנבנה בשיתוף פעולה בין משרד הבריאות, משרד האוצר והאיגוד הנאונטולוגי תמרץ את בתי החולים להשקיע יותר בפגיות שמצבן היה הגרוע ביותר.

כך, ע”פ הכתבה בתוך זמן קצר יחסית, ובהיקף השקעה תקציבית נמוך, הושג שיפור משמעותי במצב הפגיות בישראל.  ב-2019 הציון הממוצע עמד על 92% , כאשר בתחילת הפעלת התכנית, ב-2014 הציון הממוצע היה 33%.

לכתבה המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה