נאונטולוגיה

השוואת היעילות של גישות שונות למתן סורפקטנט (ADC- Fetal and Neonatal Edition) והערת עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Archives of Disease in Childhood Fetal and Neonatal Edition, עולה כי בהשוואה למתן סורפקטנט דרך טובוס, מתן סורפקטנט באמצעות צנתרים דקים בפגים לווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר, לצד סיכון נמוך יותר להנשמה מלאכותית והתפתחות BPD (Bronchopulmonary Dysplasia).

מטרת הסקירה הנוכחית הייתה להשוות גישות שונות למתן סורפקטנט לפגים, כולל מתן דרך צנתרים דקים, מסיכה לרינגיאלית, נבולייזר, דרך טובוס עם הוצאה מיידית של הטובוס (טכניקת Insure) וכן לבחון את התוצאות במקרים בהם לא ניתן כלל טיפול בסורפקטנט.

החוקרים השלימו מטה-אנליזה לאחר חיפוש שיטתי במאגרי Medline, Scopus, CENTRAL, Web of Science, Google Scholar ו-Clinicaltrials.gov לזיהוי מחקרים שפורסמו עד 15 בפברואר, 2020. התוצא העיקרי של הסקירה כללו את שיעורי התמותה, הנשמה מלאכותית ו-BPD.

הסקירה כללה 16 מחקרים אקראיים ומבוקרים ו-20 מחקרים תצפיתיים, עם סך כולל של 13,234 משתתפים.

בקבוצת הטיפול בסורפקטנט דרך טובוס, חציון הסיכון לתמותה, הנשמה מלאכותית ו-BPD עמד על 7.8%, 42.1% ו-10%, בהתאמה. בהשוואה למתן הטיפול דרך טובוס, מתן דרך צנתרים דקים לווה בשיעורים נמוכים משמעותית של תמותה (יחס סיכויים של 0.64, רווח בר-סמך 95% של 0.54-0.76), הנשמה מלאכותית (יחס סיכויים של 0.43, רווח בר-סמך 95% של 0.29-0.63), BPD (יחס סיכויים של 0.57, רווח בר-סמך 95% של 0.44-0.73), Periventricular Leukomalacia (יחס סיכויים של 0.66, רווח בר-סמך 95% של 0.53-0.82) כאשר העדויות היו באיכות מתונה. עוד ישנן עדויות באיכות נמוכה לשיעורים נמוכים יותר של Necrotizing Enterocolitis (יחס סיכויים של 0.67, רווח בר-סמך 95% של 0.41-0.9).

לא תועדו הבדלים בין מתן סורפקטנט דרך טובוס עם הוצאה מיידית של הטובוס לאחר מכן ((Insure, בהשוואה למתן הטיפול בגישות אחרות.

במחקרים אקראיים ומבוקרים, מתן סורפקטנט דרך צנתרים עדינים הפחית את שיעורי הנשמה מלאכותית (יחס סיכויים של 0.39, רווח בר-סמך 95% של 0.26-0.60), אך לא הייתה השפעה על היארעות תוצאים אחרים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להגיע למסקנות חד משמעיות בנוגע ליעילות של טכניקות זעיר פולשניות אחרות למתן סורפקטנט.

ADC- Fetal and Neonatal Edition, 15 January 2021

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

בשנים האחרונות הולכות ומצטברות העדויות של היתרונות במתן סורפקטנט דרל צנתרים דקים (בשיטת LISA או MIST) לעומת מתן דרך טובוס. היתרון העיקרי של שיטת זו הוא בכך שהפג ממשיך לנשום עצמונית גם בעת מתן הסורפקטנט, כמו גם העובדה שהיא פחות פולשנית לעומת הצורך באינטובציה. בעתיד כנראה שהשיטה העדיפה תהיה מתן סורפקטנט באינהלציה ללא שימוש כלל בלרינגוסקופיה, זו תהיה השיטה הכי פחות פולשנית והקלה ביותר טכנית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19 (מתוך BMC Psychiatry)

    שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19 (מתוך BMC Psychiatry)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Psychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של תסמיני דיכאון וחרדה שנה לאחר אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בשל COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות השכיחות ארוכת הטווח של תסמיני דיכאון וחרדה בקרב חולים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ בשל COVID-19 במהלך הגל הראשון של […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

  • מתן תוך-ורידי של תיאמין עשוי לספק הגנה כלייתי בחולים עם הלם ספטי (Critical Care)

    מתן תוך-ורידי של תיאמין עשוי לספק הגנה כלייתי בחולים עם הלם ספטי (Critical Care)

    טיפול תוך-ורידי בתיאמין הוביל להפחתת הצורך בטיפול כלייתי חליפי בחולים עם הלם ספטי, בפרט בחולים עם חסר תיאמין, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Critical Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הלם ספטי ישנה שכיחות גבוהה של נזק כלייתי. למרות שהתועלת של תוספי תיאמין נבחנה במחקרים קודמים בחולים עם הלם ספטי, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה