ילדים

האם טיפול בתרופות ל-ADHD פוגע בצפיפות העצם בילדים? (מתוך כנס ENDO)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ENDO עולה כי הטיפול בתרופות סטימולנטיות בילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit & Hyperactivity Disorder) בילדים מלווה באובדן עצם.

החוקרים בחנו את נתוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) לשנים 2005-2010, שכללו 6,389 משתתפים בגילאי 8-20 שנים, מתוכם 159 שטופלו בתרופות סטימולנטיות (בעיקר אמפטמינים או אנאלוגים של אמפטמינים) ל-ADHD.

לאחר תקנון לערפלנים שונים, באלו שנטלו את הטיפול התרופתי נרשמה ירידה של 3.9% בצפיפות המינראלים של העצם בעמ”ש מותני וירידה של 3.7% בצפיפות המינראלים של העצם בצוואר הירך, בהשוואה לאלו שלא נטלו את הטיפול התרופתי.

לאחר תקנון למשתנים, בחולים שטופלו בתרופות סטימולנטיות למשך למעלה משישה חודשים תועדו מדדי צפיפות עצם נמוכים משמעותית בעמוד שדרה מותני ובצוואר הירך, בהשוואה לאלו שלא קיבלו את הטיפול, וזוהתה מגמה לא-משמעותית באשר לצפיפות העצם בצוואר הירך.

מנגד, לא זוהו הבדלים משמעותיים במדדי צפיפות המינראלים של העצם באף אחד מהאתרים בקרב אלו שטופלו בתרופות הסטימולנטיות למשך פחות משישה חודשים, בהשוואה לאלו שלא נטלו את הטיפול הנ”ל.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהתוצאות עולה כי בילדים ומתבגרים הנוטלים טיפול בסטימולטנים תכולה וצפיפות מינראלים בעצם מתוקנת-לגובה, הנמוכות יותר בהשוואה לאלו שאינם נוטלים טיפול תרופתי זה וכי קיימת קורלציה בין משך הטיפול ובין תכולת וצפיפות המינראלים של העצם.

מדובר באחד המחקרים הראשונים להערכת ההשפעה של אמפטמינים ואנאלוגים של אמפטמינים על בריאות העצם.

מתוך כנס ENDO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה