ילדים

פרוביוטיקה עשויה להפחית זמן בכי בתינוקות הסובלים מגזים (Aliment Pharmacol Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics מדווחים חוקרים על עדויות חדשות התומכות בתועלת של פרוביוטיקה להקלה על כאבי בטן משנית לגזים בתינוקות, הפרעה בתפקוד מערכת העיכול אשר נקשרה עם הפרעות בהרכב החיידקים במערכת העיכול.

במסגרת המחקר נכללו 80 תינוקות בריאים עד גיל 7 שבועות (גיל ממוצע של מעט למעלה מחודש אחד, למעלה מ-50% היו בנים), אשר סבלו מכאב בטן קוליקי. כל התינוקות ניזונו מהנקה בלבד והם חולקו באקראי לקבוצת פלסבו או נטילת פרוביוטיקה כל יום (Bifidobacterium animalis subspecies lactis BB-12).

המשך הממוצע של התקפי בכי ביום היה קצר יותר בקבוצת ההתערבות בכל שבוע ופחת משבוע לשבוע. השינוי הממוצע מתחילת המחקר באוכלוסיה לפי כוונה לטפל היה גדול יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (129.9- ו-84.3- בהתאמה).

בניתוח לפי-פרוטוקול, 80% מהתינוקות בקבוצת ההתערבות הדגימו ירידה של לפחות 50% במשך הבכי לאחר 28 ימים, זאת בהשוואה ל-31.5% מאלו בקבוצת הפלסבו (p<0.0001).

המספר הממוצע של אירועי בכי ביום היה נמוך יותר בקבוצת ההתערבות בכל שבוע במהלך המחקר. השינוי הממוצע מתחילת המחקר עד לשבוע האחרון עמד על 4.7- בקבוצת ההתערבות, בהשוואה ל-2.3- אירועים בקבוצת הפלסבו (p=0.001).

זמני השינה של התינוקות בשתי הקבוצות עלה מתחילת המחקר, עם שינוי ממוצע בשבוע האחרון של 36.5 דקות ביום בקבוצת ההתערבות ושינוי ממוצע של 47.9 דקות ביום בקבוצת הפלסבו.

החוקרים מדווחים כי בקבוצת ההתערבות תועדה עליה בסמנים פרו-דלקתיים בצואה, כולל שכיחות גבוהה של Bifidobacterium וכן עליה ברמות בוטיראט, HBD-2, LL-37 ו-sIg, המלווים בירידה ברמות הסמן הדלקתי Calprotectin. מממצאים אלו מרמזים לכך שזן פרוביוטי זה הינו בעל השפעה אימונו-מודולטורית במערכת העיכול של התינוקות; ההשפעה החיובית עשויה לנבוע ממנגנון חיסוני או לא-חיסוני, המשפיעים על מבנה ותפקוד המיקרוביום.

ממצאי המחקר מספקים תמיכה נוספת בחשיבות הרכב החיידקים במערכת העיכול כיעד להתערבות בתינוקות הסובלים מגזים.

Aliment Pharmacol Ther. Published online December 4, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    מעשי בריונות על-רקע אלרגיה למזון נפוצים מאוד בקרב ילדים בגילאי 5-17 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים משאלונים אלקטרוניים למילוי עצמי שנאספו ממדגם שכלל 295 ילדים בגילאי 5-17 שנים (גיל ממוצע של 9.5 שנים; 82.5% לבנים) עם אלרגיה […]

  • המלצות הקונצנסוס לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי בילודים (JAMA Pediatrics)

    המלצות הקונצנסוס לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי בילודים (JAMA Pediatrics)

    מאמר הסקירה  שפורסם לאחרונה ב- JAMA Pediatrics עסק במצב הרפואי השכיח, השפיר והפיזיולוגי, רפלוקס קיבתי-ושטי, ובמחלה הנלווית אליו לעיתים, מחלת הרפלוקס הקיבתי הושטי, השכיחה בילודים ולעיתים מובילה לפגיעה באיכות החיים של הילוד וההורים, ואף לבעיה בשגשוג. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society עולה כי טיפול ב- Amoxicillin נותר טיפול יעיל כנגד דלקת אקוטית של האוזן התיכונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומי אוזניים מהווים את הסיבה הנפוצה ביותר לטיפול אנטיביוטי בילדים, כאשר 80% מהילדים צפויים לפחות לדלקת אוזניים אחת עד גיל 5 שנים ורבע […]

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

  • זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה