ילדים

חשיפה תוך-רחמית לזיהום אוויר עשויה להשפיע על רמות המוגלובין מסוכרר בילדות (JAMA Network Open)

בקרב ילדים שנחשפו לזיהום אוויר במהלך החיים העובריים ייתכנו רמות גבוהות יותר של סוכר בדם במהלך הילדות, בהשוואה לילדים ללא חשיפה דומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

מדגם המחקר כלל 365 ילדים במקסיקו סיטי, אשר נחשפו לפני הלידה לריכוז חומר חלקיקי בקוטר 2.5 מיקרומטר (PM2.5) של 22.4 מק”ג/מ3 ביום, הרבה מעבר לסף של 12 מיקרוגרם המומלץ במדינה. החוקרים עקבו גם אחר ריכוז המוגלובין מסוכרר כאשר הילדים היו בגיל ממוצע של 4.8 שנים, ושוב שנתיים מאוחר יותר.

מגיל 5 עד גיל 7 שנים, ריכוז PM2.5 הממוצע לו נחשפו הילדים לפני הלידה במהלך המחקר לווה בעליה שנתית גדולה יותר ב-0.25% בריכוז המוגלובין מסוכרר, בהשוואה לצפוי עם חשיפה לחומר חלקיקי עדין בגבולות המותרים במדינה. ההשפעה תועדה רק בבנות ונקשרה עם חשיפה לזיהום אוויר במהלך הטרימסטר השני והשלישי להיריון.

מומחים בתחום מציינים כי מהמחקר לא ברור אם או כיצד חשיפה לזיהום אוויר לפני הלידה עשויה להשפיע ישירות על רמות הסוכר בדם הילדים. לחוקרים לא היו נתונים אודות הרכב התזונה של הילדים או האימהות, לו עשויה להיות השפעה משמעותית על רמות הסוכר בדם. כמו כן, לא היה מידע זמין אודות ההיסטוריה האישית והמשפחתית של סוכרת ואם הילדים פיתחו סוכרת בשלב מאוחר יותר בחייהם.

אמנם אין צעדים רבים בהם יכולים ההורים לעתיד לנקוט בכדי להימנע מחשיפה זו לזיהום אוויר, אך החוקרים מדגישים את ההמלצה להימנע מעישון או חשיפה של הילדים לעישון או אידוי וכן הימנעות משימוש בתנורי עץ.

JAMA Network Open, online December 18, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה