ילדים

מה אפשר ללמוד ממאפייני התחלואה של COVID-19 בילדים באיטליה ? (NEJM)

במכתב למערכת NEJM מציגים חוקרים איטלקיים את תמונת המצב באיטליה באשר לתחלואת COVID-19 בילדים.

במכתבם הם מציינים כי ב- 20 בפברואר 2020 השכיחות של COVID-19 החלה להסלים במהירות באיטליה. עד 25 במרץ, באיטליה היה המספר השני בגודלו בעולם של זיהומי COVID-19 והמספר הגדול ביותר של מקרי מוות.

ילדים מתחת לגיל 18 שסבלו מ COVID-19היוו רק 1% מכלל החולים; 11% מהילדים הללו אושפזו ואף אחד מהם לא נפטר .

המחקר שבחן את מאפייני ה-COVID-19 במחלקות חירום לילדים (CONFIDENCE) כלל קבוצה של 100 ילדים איטלקיים מתחת לגיל 18 עם Covid-19 שאושרה על ידי שרשרת טרנסקריפטאז-הפוך. החוקרים מתארים את תוצאות המחקר ומשווים אותם לשלוש אנליזות שפורסמו בעבר.

לטבלת המאפיינים האפידמיולוגים

להלן המאפיינים האפידמיולוגיים, התכונות הקליניות והתוצאות בקבוצה האיטלקית בהשוואה לקוהורטים אחרים.

הגיל החציוני של הילדים היה 3.3 שנים . חשיפה ל- SARS-CoV-2 ממקור לא ידוע או ממקור מחוץ למשפחת הילד היוותה 55% ממקרי ההידבקות. בסך הכל 12% מהילדים הדגימו תחלואה, וב -54% הטמפרטורה הייתה של לפחות 37.6 מעלות צלזיוס. התסמינים השכיחים היו שיעול (אצל 44% מהמטופלים) וקשיי האכלה (אצל 23%); הסימפטום האחרון התרחש לעתים קרובות יותר אצל ילדים מתחת לגיל 21 חודשים. חום, שיעול או קוצר נשימה התרחשו אצל 28 מתוך 54 מהחולים (52%) .

בסך הכל רק ב- 4% מהילדים היו ערכי רווי חמצן (כפי שנמדדו על ידי אוקסימטרי דופק) של פחות מ- 95%; לכל החולים הללו היו עדויות הדמיתיות למעורבות ריאה. מתוך 9 החולים שקיבלו תמיכה בדרכי הנשימה , 6 היו עם תחלואה נלווית.

על פי הקטגוריות שהוגדרו במחקר סיני קודם , 21% מהמטופלים היו אסימפטומטיים, 58% חלו במחלה קלה, 19% חלו במחלה בינונית, 1% חלו במחלות קשות ו -1% היו במצב קריטי .

מרבית התינוקות סבלו ממחלה קלה. מקרים חמורים וקריטיים אובחנו אצל חולים עם מחלות רקע. לא דווח על מקרי מוות. בסך הכל 38% מהחולים אושפזו בבית חולים בגלל תסמינים, ללא קשר לחומרת המחלה .

החוקרים מציינים שבקרב מטופליהם, שכיחות ההעברה של הנגיף דרך חשיפה לכאורה לאשכול משפחתי הייתה נמוכה מזו שבשכבות אחרות, אולי בגלל הכניסה לסגר המאוחרת באיטליה. בהשוואה לשאר הקבוצות, פחות מטופלים בקבוצת המחקר מאיטליה חלו במחלה בינונית-קשה, אולי מכיוון שהשימוש ברדיוגרפיה של החזה היה בשימוש עיקרי ורק לעיתים רחוקות נעשה שימוש בטומוגרפיה ממוחשבת בחזה. כך שייתכן, החוקרים משערים, שזוהו פחות מקרים של דלקת ריאות שאובחנה (תת-קלינית). אולטרה-סאונד ריאות שליד המיטה על ידי סונוגרפים מנוסים בוצע רק אצל 10% מהמטופלים, 90% מהם קיבלו אבחנה של תסמונת ביניים ריאה ללא הדמיה רדיוגרפית נוספת.

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2007617

הערת המערכת:

השאלה המטרידה כעת את מרבית ראשי המדינות בעולם היא האם ילדים נוטים להדביק מבוגרים באותה מידה כמו מבוגרים. על כך אין עדיין עדויות מובהקות וברורות, כאשר חלק מהחוקרים סבורים ששיעורי ההדבקה מילדים נמוכים יותר, לעומת כאלה שטוענים שאין הבדל בין רמת ההדבקה של מבוגרים וילדים. כמובן שלתשובה לשאלה זו משמעות גדולה מאוד באשר למדיניות החזרה ללימודים. עם זאת יש לציין שבמספר מדינות כמו אוסטריה ודנמרק שפתחו את מוסדות החינוך לפני כשבועיים לא נצפתה עד כה עליה בתחלואה. (באוסטריה נותרה רמה יציבה נמוכה יחסית של מספר מקרים חדשים יומיים, כ-80 ליום, ובדנמרק כ-150 ).

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה