ילדים

ילדים עם אלרגיות למזון בסיכון מוגבר לסיבוכים עקב COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

חוסר ביטחון תזונתי (Food Insecurity) מתאפיין בכך שאדם אינו יודע מתי תהיה הארוחה הבאה שלו. מגפת ה-COVID-19 הנוכחית הובילה לחוסר בטחון תזונתי נרחב, בעיקר כתוצאה מאבטלה גואה. במקרים בהם קיים חוסר ביטחון תזונתי במשפחה בה ילד הסובל מאלרגיות למזון, התוצאות עלולות להיות חמורות עוד יותר.

הפרעה לשרשרת אספקת מזון עקב מגפת COVID-19 הובילה לבעיות חדשות עבור תעשיית המזון. התעשייה ביקשה וקיבלה הקלות מטעם מנהל המזון והתרופות האמריקאי; כעת מתירים שימוש במרכיבים חליפיים ללא חובת שינוי התווית המצורפת למוצר. שינויים אלו בוצעו ללא מתן הזדמנות לציבור להביע את דעת, בשל דחיפות הנושא. יתרה מזאת, השינויים עשויים להישאר על כנם לתקופה לא-מוגבלת לאחר שהמגפה תהיה תחת שליטה.

תחת ההנחיות החדשות לא ניתן לשנות את תוויות גלוטן ושמונה אלרגנים מג’וריים (בוטנים, אגוזים, חלב, ביצים, סויה, חיטה, דגים ומאכלי ים). מנהל התרופות והמזון האמריקאי מייעץ עוד לשקול הכרה באלרגנים מג’וריים למזון במדינות אחרות.

בינתיים, על-פי המדיניות הזמנית הנוכחית של מנהל המזון והתרופות האמריקאי, יש להגביל את התחליפים לעד 2% מהמשקל של המוצר הסופי, אלא אם מדובר בסוג אחר של אותו רכיב.

הורים לילדים אלרגיים הביעו חשש כבד מפני שינויים אלו ותהו גם אודות האחריות של יצרניות המזון בנסיבות הנוכחיות, למרות ההתראה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי. חלק קטן מהחברות התחייבו לעדכן את תוויות המזון, במידת הצורך. בינתיים, ללא התראה מוקדמת, כעת המטופלים והרופאים צריכים להבין את הסיכונים הנלווים לשינויים אלו.

רבים קוראים למנהל המזון והתרופות האמריקאי לייעץ או לחייב את יצרניות המזון לספק התראה למוכרים ברשת האינטרנט או בחנויות אודות שינויים מרכיבים במוצרי המזון. סימן פשוט המוצב באזור בולט או התראה באינטרנט עשויים להוות פתרון סביר מאוד, ללא השקעה רבה.

לידיעה במדסקייפ           

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    מעשי בריונות על-רקע אלרגיה למזון נפוצים מאוד בקרב ילדים בגילאי 5-17 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים משאלונים אלקטרוניים למילוי עצמי שנאספו ממדגם שכלל 295 ילדים בגילאי 5-17 שנים (גיל ממוצע של 9.5 שנים; 82.5% לבנים) עם אלרגיה […]

  • המלצות הקונצנסוס לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי בילודים (JAMA Pediatrics)

    המלצות הקונצנסוס לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי בילודים (JAMA Pediatrics)

    מאמר הסקירה  שפורסם לאחרונה ב- JAMA Pediatrics עסק במצב הרפואי השכיח, השפיר והפיזיולוגי, רפלוקס קיבתי-ושטי, ובמחלה הנלווית אליו לעיתים, מחלת הרפלוקס הקיבתי הושטי, השכיחה בילודים ולעיתים מובילה לפגיעה באיכות החיים של הילוד וההורים, ואף לבעיה בשגשוג. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

  • טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society עולה כי טיפול ב- Amoxicillin נותר טיפול יעיל כנגד דלקת אקוטית של האוזן התיכונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומי אוזניים מהווים את הסיבה הנפוצה ביותר לטיפול אנטיביוטי בילדים, כאשר 80% מהילדים צפויים לפחות לדלקת אוזניים אחת עד גיל 5 שנים ורבע […]

  • הופעה מוקדמת של אקזמה מלווה בסיכון מוגבר לאלרגיות למזון בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    הופעה מוקדמת של אקזמה מלווה בסיכון מוגבר לאלרגיות למזון בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    הופעה מוקדמת של אקזמה לפני גיל ארבעה חודשים מלווה במספר גדול יותר של אלרגיות למזון בילדים, זאת לצד עליה בסיכון לאסתמה, בהשוואה להופעת אקזמה לאחר גיל שנה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי אקזמה הינה אחד הגורמים המשמעותיים […]

  • זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה