ילדים

שילוב טכנולוגיית מציאות מדומה עם נשימות איטיות עשוי לשפר את השינה של בני נוער (מתוך כנס SLEEP)

התערבות משולבת הכוללת מציאות מדומה לפני השינה עם טכניקות נשימה איטית עשויה להביא לשיפור באיכות השינה הכוללת במתבגרים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס SLEEP.

החוקרים מסבירים כי לטכנולוגיית מציאות מדומה מטמיעה (Immersive Virtual Reality) פוטנציאל רב לשיפור הטיפול הנוכחי בהפרעות שינה. מציאות מדומה מהווה הסחת דעת משמעותית, אשר עשויה להיות חשובה במקרים בהם מחשבות ודאגנות יתר עשויים להפריע להירדמות ומהלך שינה תקין.

מדגם המחקר כלל 29 תלמידי תיכון בריאים, 10 מהם סבלו מאינסומניה. כל המשתתפים השלימו בדיקת מעבדת שינה במשך שתי לילות.

בלילה הראשון במחקר (ביקורת), המשתתפים עסקו ב-20 דקות של פעילות שקטה, דוגמת קריאת ספר, לפני שעת שינה. בליל ההתערבות, הם ערכו 20 דקות של נשימות סרעפת איטיות בתוך סביבה רגועה של מציאות מדומה מטמיעה. כל המשתתפים עברו הכשרה מראש לטכניקות נשימה.

מהנתונים עולה כי בהשוואה לקריאה שקטה, מציאות מדומה עם נשימות איטיות הובילו לעליה בתחושת הישנוניות והפחתת רמת הערנות לפני השינה. לא תועדו הבדלים בין משתתפים עם אינסומניה ואלו ללא הפרעת שינה.

משלב מציאות מדומה עם טכניקת נשימה הוביל לירידה משמעותית בקצב הלב (כ-5 פעימות לדקה). לא תועד שינוי משמעותי בקצב הלב עם קריאה שקטה, ושוב לא תועדו הבדלים בין הקבוצות.

המשתתפים בקבוצת ההתערבות גם נרדמו בממוצע 6 דקות מהר יותר, עם עליה של 3% ביעילות השינה בליל ההתערבות, בהשוואה לליל הביקורת.

ממצאים אלו מעידים כי מציאות מדומה מהווה הסחת דעת משמעותית, לה חשיבות רבה במצבי דאגנות יתר.

מתוך כנס SLEEP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה