ילדים

התועלת של אבץ במינון נמוך כנגד שלשול חד בילדים (N Engl J of Medicine)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי טיפול באבץ במינון 5 מ”ג נמצא יעיל לטיפול בשלשול בילדים ומוביל גם להפחתת הקאות, בהשוואה לטיפול סטנדרטי באבץ במינון 20 מ”ג.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ארגון הבריאות העולמי ממליץ על מתן אבץ במינון 20 מ”ג ביום, למשך 10-14 ימים, לילדים עם שלשול חד; במחקרים קודמים, המינון הפחית שלשול אך הוביל להחמרת הקאות. כעת הם השלימו מחקר אקראי שכלל 4,500 ילדים מהודו וטנזניה, שהיו בגילאי 6-59 חודשים וסבלו משלשול חד.

המשתתפים במחקר חולקו באקראי לטיפול באבץ (Zinc Sulfate) במינון 5 מ”ג, 10 מ”ג, או 20 מ”ג, למשך 14 ימים. שלושת התוצאים העיקריים כללו משך שלשול של מעל 5 ימים ואת מספר היציאות (כפי שנקבע בניתוח העדר-נחיתות) ואת הופעת הקאות (כפי שנקבע בניתוח הוכחת עדיפות) בתוך 30 דקות ממתן אבץ.

שיעור הילדים עם שלשול במשך למעלה מחמישה ימים עמד על 6.5% בקבוצת הטיפול באבץ במינון 20 מ,ג, 7.7% באלו שטופלו במינון 10 מ”ג ו-7.2% בקרב ילדים בקבוצת הטיפול באבץ במינון 5 מ”ג. ההבדל בין טיפול באבץ במינון 20 מ”ג ו-10 מ”ג עמד על 1.2 נקודות אחוז וההבדל בין קבוצת הטיפול במינון 20 מ”ג ו-5 מ”ג עמד על 0.7 נקודות אחוז, כאשר בשני המקרים ההבדל היה מתחת לשולי העדר-נחיתות שנקבע על 4 נקודות אחוז.

מספר אירועי שלשול עמד על 10.7 בקבוצת הטיפול באבץ במינון 20 מ”ג, 10.9 בקבוצת הטיפול במינון 10 מ”ג ו-10.8 באלו שטופלו באבץ במינון 5 מ”ג. ההבדל בין טיפול ב-20 מ”ג ו-10 מ”ג עמד על 0.3 יציאות וההבדל בין טיפול במינון 20 מ”ג ו-5 מ”ג עמד על 0.1 יציאות, בשני המקרים ההבדל היה מתחת לסף העדר-נחיתות (2 יציאות).

הקאות בתוך 30 דקות לאחר מתן אבץ תועדו ב-19.3%, 15.6% ו-13.7% מהחולים שטופלו במינון 20 מ”ג, 10 מ”ג ו-5 מ”ג, בהתאמה; הסיכון היה נמוך יותר משמעותית במטופלים במינון 10 מ”ג, בהשוואה למטופלים במינון 20 מ”ג (סיכון יחסי של 0.81; רווח בר-סמך 97.5% של 0.67-0.96) ובקבוצת הטיפול במינון 5 מ”ג בהשוואה לטיפול במינון 20 מ”ג (סיכון יחסי של 0.71; רווח בר-סמך 97.5% של 0.59-0.86). מינונים נמוכים לוו בשיעור נמוך יותר של הקאות מעבר ל-30 דקות לאחר מתן הטיפול.

מינונים נמוכים יותר של אבץ הדגימו יעילות לא-נחותה לטיפול בשלשול בילדים ולוו בשיעור נמוך יותר של הקאות, בהשוואה לטיפול סטנדרטי באבץ במינון 20 מ”ג.

N Engl J of Medicine, online September 23, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    מעשי בריונות על-רקע אלרגיה למזון נפוצים מאוד בקרב ילדים בגילאי 5-17 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים משאלונים אלקטרוניים למילוי עצמי שנאספו ממדגם שכלל 295 ילדים בגילאי 5-17 שנים (גיל ממוצע של 9.5 שנים; 82.5% לבנים) עם אלרגיה […]

  • המלצות הקונצנסוס לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי בילודים (JAMA Pediatrics)

    המלצות הקונצנסוס לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי בילודים (JAMA Pediatrics)

    מאמר הסקירה  שפורסם לאחרונה ב- JAMA Pediatrics עסק במצב הרפואי השכיח, השפיר והפיזיולוגי, רפלוקס קיבתי-ושטי, ובמחלה הנלווית אליו לעיתים, מחלת הרפלוקס הקיבתי הושטי, השכיחה בילודים ולעיתים מובילה לפגיעה באיכות החיים של הילוד וההורים, ואף לבעיה בשגשוג. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society עולה כי טיפול ב- Amoxicillin נותר טיפול יעיל כנגד דלקת אקוטית של האוזן התיכונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומי אוזניים מהווים את הסיבה הנפוצה ביותר לטיפול אנטיביוטי בילדים, כאשר 80% מהילדים צפויים לפחות לדלקת אוזניים אחת עד גיל 5 שנים ורבע […]

  • זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • אימהות עם חופשת לידה קצרה יותר מפסיקות להניק תוך זמן קצר יותר (Obstet Gynecol)

    אימהות עם חופשת לידה קצרה יותר מפסיקות להניק תוך זמן קצר יותר (Obstet Gynecol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה קשר בין משך חופשת הלידה ובין משך ההנקה בקרב אימהות חדשות, לצד הבדלים לפני מוצא אתני. ממצאי המחקר מעידים כי בקרב אימהות עם חופשת לידה קצרה יותר תועד סיכוי נמוך יותר לעמוד בהמלצות הנוכחיות להנקה. החוקרים השלימו סקירה שיטתית של 23 מחקרים שנערכו בארצות הברית ופורסמו […]

  • חזרה מוקדמת לבית הספר עשויה לסייע לילדים בהתאוששות לאחר זעזוע מוח (Br J Sports Med)

    חזרה מוקדמת לבית הספר עשויה לסייע לילדים בהתאוששות לאחר זעזוע מוח (Br J Sports Med)

    חזרה מוקדמת לבית הספר עשויה להאיץ את ההתאוששות של ילדים לאחר זעזוע מוח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Sports Medicine. עוד עולה מהנתונים כי פעילות קוגניטיבית גם עשויה לסייע בהתאוששות של המטופלים הצעירים לאחר חבלת ראש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הגישה המסורתית לניהול מקרים של זעזוע מוח בילדים […]

  • להשמנה השפעה תלוית-מינון על התוצאות ביילוד (מתוך כנס The Pregnancy Meeting)

    להשמנה השפעה תלוית-מינון על התוצאות ביילוד (מתוך כנס The Pregnancy Meeting)

    מדד מסת גוף גבוה יותר בתחילת ההיריון מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים אימהיים, כולל קדם-רעלת היריון וסיבוכים ביילוד, דוגמת תסמונת מצוקה נשימתית, עם עדויות לקשר תלוי-מינון בין העליה במשקל ובין הסיכון לסיבוכים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס The Pregnancy Meeting מטעם ה-Society for Maternal-Fetal Medicine. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל 58,497 הריונות עם עובר יחיד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה