חדשות

האם חלב אם עשוי להגן מפני COVID-19? (מתוך Biorxiv)

01/10/2020

 

חוקרים מסין טוענים במאמר שפורסם ב-Biorxiv כי חלב אם עשוי לשמש לטיפול או למניעת הדבקה בנגיף קורונה. החוקרים בחנו כיצד חלב אם שנשמר משנת 2017, טרם פרוץ המגפה, משפיע על תאים שנחשפו לנגיף הקורונה ומצאו כי חלב זה הוביל להרג של מרבית זני נגיף הקורונה.

 

לדברי החוקרים, הם מצאו כי לחלב אם יעילות של כ-100%, בהשוואה ליעילות של 70% עם חלב עזים או פרה. ידוע כי חלק מההורים משתמשים בחלב אם נתרם להזנת התינוקות, כאשר הדבר מבוצע לאחר פיסטור במטרה למנוע קונטמינציה אפשרית. עם זאת, במחקר הנוכחי חימום החלב ל-90 מעלות למשך 10 דקות הוביל לאינאקטיבציה של חלבונים בחלב אם ולהפחתת ההגנה אל מתחת ל-20%.

 

במהלך הימים הראשונים למגיפה הייתה אי-ודאות רבה בכל הנוגע לסיכון להדבקה בנגיף בעקבות הנקה. עם זאת, מחקר שפורסם בחודש שעבר ב-JAMA מצא כי לא סביר כי תחול הדבקה של הנגיף מהאם לתינוק במהלך הנקה.

 

בחודש יוני האחרון, ארגון הבריאות העולמי המליץ אימהות עם חשד או הוכחה לזיהום בנגיף הקורונה להתחיל או להמשיך להניק את ילדיהן. המומחים קראו להבהיר לנשים כי התועלת של הנקה עולה באופן משמעותי על הסיכונים האפשריים להדבקת התינוק בנגיף.

 

מתוך Biorxiv

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<