שיווק ומנהל רפואי

וובינר/סמינר דיגיטלי – ומה שביניהם … /מאת רפא המרה לב ובעז גנזבורג (*)

בתקופה האחרונה השימוש בוובינר הופך  להיות אחד הכלים השיווקיים החשובים והבולטים בפארמה. זה לא מפתיע כי מדובר בכלי יעיל ואפקטיבי להעברת מידע, מסרים ולייצר אינטראקציה פעילה עם קהלי היעד. בנוסף, הוובינרים מהווים סוג של תחליף למשבצת קיימת של פעילות שיווקית של החברות התכנסויות / הרצאות בשעות הערב –  בעלויות נמוכות יותר.

ואכן, וובינרים הוטמעו בתודעת הרופאים באופן משמעותי, עד כדי כך שצוינו על ידם כאחד הערוצים המועדפים לתקשורת וחשיפה לתכנים בשילוב עם ביקורי נציגות וקבלת מיילים (הנתון מאיסוף מידע בקרב כ- 850 רופאי קהילה, דיגיטל-רפ, 2019)

אבל –  ראיית הוובינר כאירוע חד פעמי בדומה להרצאות ערב אינה נכונה לדעתנו !

המלצתנו היא לראות בוובינר “אירוע מתגלגל” שלא מסתיים עם גמר השידור עצמו, אלא מתרחב ונמשך לאינטראקציות נוספות: ההקלטה as is, עריכת חלקים מובחרים של ההקלטה, עריכתה למרכיבי לימוד, חומר להשתלמויות, שילוב קטעים במצגות וכיו”ב.

כלומר, הוובינר הוא asset, שכיום לא תמיד נתפש כך ולעיתים קרובות מדי אינו ממוצה על גווניו השונים.

לכן מדידת הצלחת הוובינר במספר המשתתפים בשידור החי בלבד אינה מספקת ונכונה.

מיצויו וחשיפת תוכנו במסגרות דיגיטליות נוספות, ניתור האינטראקציות וניתוח האימפקט של כל אחת מהן יהוו KPI’s נכונים יותר, אשר ישקפו את מיצויו השיווקי של הוובינר על ביטוייו הרחבים ובכללותו. 

כמובן שגם מבחינת ניתוח עלות/תועלת, הפיכת הוובינר מאירוע חד פעמי לאירוע מתמשך גורמת לכך שבתוספת עלות נמוכה יחסית (התלויה גם בכמות המשתמשים המהווה יעד לשימוש בתוצרי הוובינר)  יחס העלות למשתמש יהיה הרבה יותר אטרקטיבי ו-COST EFFECTIVE . אפשר בנספח בסוף המאמר לראות את החישוב המראה שבהשוואה לוובינר בודד יחס העלות למשתתף יורד מרמה של כ-125-250 , לכ-23 .

להלן עוד המלצות שיובילו אתכם להפיק וובינר מוצלח ואפקטיבי:

בסקירה זו נציג בקצרה את הדגשים והעקרונות להפיכת ערוץ זה ליעיל ואפקטיבי :

·         כמובן שמומלץ לוודא שהגוף שמפיק את הוובינר יתחייב לרמת מינימום של משתתפים תוך שהוא עושה שימוש בכלים דיגיטליים ואחרים לקידום ההשתתפות והעברת דיווח און ליין על התקדמות הרישום לוובינר.

·         באשר לוובינר עצמו כדאי לבחון ניצול האפשרות ליצירת אינטראקציה באמצעות שאלות/תשובות (מומלץ בדר”כ להקצות לכך זמן בסוף ההרצאה כאשר המשתתפים יכולים להעביר שאלות לאורך ההרצאה, והמרצה עונה להן בסוף).

·         בנוסף, מומלץ לבחון האפשרות לעשות שימוש במערכת המאפשרת למשתתפים להצביע במהלך הוובינר במענה לשאלות שהמרצה מעלה, והצגה גרפית של נתוני ההצבעה. פעילות זו הופכת את הוובינר לאינטראקטיבי ומעניין יותר.

·         מבחינת תמיכה טכנית חשוב כמובן שהמרצה יעבור הדרכה ושבמהלך הוובינר יהיה לווי און ליין של צוות טכני שיסייע ויתמוך במרצה ובמשתתפים בכל הדרוש.

לסיכום, כאשר אתם מתכננים וובינר, תכננו אותו באופן כזה שגם אירוע ה-LIVE וגם התוצרים יהיו מוצלחים ושישמשו אתכם לאורך זמן בצורה מיטבית.

דוגמא לחישוב יחס עלות למשתתף:

וובינר בלבד : עלות הפקה 12,500 , משתתפים 50 , עלות למשתתף -250 .

הוספת סמינר דיגיטלי :

תוספת עלות הפקה 2,000

עלות קידום 10,000 ל-1000 משתתפים .

סה”כ תוספת עלות לסמינר: 12,000 , משתתפים 1000 , תוספת עלות למשתתף 12 .

וסה”כ עלות הפרוייקט המשולב (וובינר+סמינר) 24,500 ,  עלות למשתתף 23.3 .

כלומר, בהשוואה לוובינר בלבד (עם עלות למשתתף של 125-250 ) שילוב הסמינר בפרוייקט מוביל להכפלה של כ-20 בכמות האינטראקציות וליחס עלות למשתתף נמוך משמעותית (נמוך יותר בכ-90% !).

באתר הוובינרים/סמינרים תוכלו לראות דוגמאות לוובינרים ששודרגו לסמינרים, ולסמינרים

 דיגיטליים שהופקו מלכתחילה כסמינרים.

רפא המרה לב הוא מנכ”ל דיגיטל רפ, בעז גנזבורג הוא מנכ”ל אי-מד

שתי החברות משתפות פעולה במגוון מיזמים דיגיטליים , לרבות בתחום הוובינר/סמינר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה