טיפול נמרץ

תוספי מלטונין מלווים באיכות שינה טובה יותר בחולים המאושפזים ביחידות טיפול נמרץ (Critical Care Medicine)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Critical Care Medicine עולה כי בקרב חולים ביחידות טיפול נמרץ הנוטלים משככי כאבים ו/או תרופות סדטיביות, מתן תוספי מלטונין הוביל לשיפור איכות השינה, רמז לחשיבות האפשרית של ההורמון בחולים ביחידות אלו.

מדגם המחקר כלל 203 חולים (גיל ממוצע של 60 שנים) אשר היו מאושפזים ביחידות טיפול נמרץ פנימי או כירורגי ונטלו משככי כאבים או תרופות סדטיביות. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת מלטונין 10 מ”ג או פלסבו למשך עד שבעה לילות עוקבים. הטיפול ניתן דרך הפה או דרך זונדה בשעה שמונה בערב, שעתיים לאחר ארוחת ערב.

מספר שעות השינה בלילה נקבע על-ידי אחות ששהתה לצד מיטת החולה ואיכות השינה נקבעה על-בסיס שאלון RCSQ (Richards Campbell Questionnaire Sleep).

איכות השינה הייתה טובה יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (69.7% לעומת 60.7%). כ-45.8% מאלו שנטלו מלטונין ו-34.4% מאלו בקבוצת הפלסבו זכו לשינה טובה מאוד (סיכון יחסי של 1.33); 3.1% לעומת 14.6% דיווחו על שינה גרועה מאוד (סיכון יחסי של 0.21).

לא תועדו הבדלים משמעותיים במספר הימים ללא משככי כאבים או תרופות סדטיביות; משך השינה בלילה; או הופעת דליריום, כאב וחרדה.

החוקרים בחנו את ריכוזי מלטונין בדם בתשעה חולים: שיא רמות ההורמון סביב השעה 2 לפנות בוקר עמדו על 150 פיקוגרם/מ”ל בקרב אלו בקבוצת ההתערבות ועל 32.5 פיקוגרם/מ”ל בקבוצת הפלסבו.

שישה חולים פיתחו אירועים חריגים. שבעה חולים בקבוצת הפלסבו ואחד בקבוצת ההתערבות ביקשו להפסיק את תרופת המחקר בשל שינה לקויה.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע את ההשפעות של טיפול במלטונין על שימוש במשככי כאבים ותרופות סדטיביות ועל שיעורי הימצאות כאב, חרדה ודליריום. הם מציינים כי מלטונין אינו מצוי תחת בקרת מנהל המזון והתרופות האמריקאי, סוגיה אשר הובילה לחשש בנוגע לאיכות וטיב המוצר.

Critical Care Medicine, online October 13, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה