טיפול נמרץ

תוצאות זיהום בנגיף קורונה דומות עם ECMO או הנשמה מלאכותית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AATS)

בחולים עם COVID-19 שפיתחו מחלה חמורה וטופלו במכונת ECMO (Extracorporeal Membrane Oxygenation) תועדו שיעורי הישרדות עד לשחרור מבית החולים דומים ותוצאות ארוכות-טווח שהיו דומות לאלו שתוארו במטופלים ששרדו הנשמה מלאכותית בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Thoracic Surgery.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 262 חולים שחוברו למכונת הנשמה אל מול 46 חולים שחוברו למכונת ECMO ואושפזו בין מרץ ועד מאי בשנת 2020. חולים שחוברו למכונת ECMO היו צעירים יותר, אך לא תועדו הבדלים במין, גזע, או מדד מסת גוף בין חולים בשתי קבוצות המחקר.

חולים שחוברו למכונת ECMO הונשמו ע”י מכונת הנשמה לפרק זמן ארוך יותר (חציון של 26 לעומת 13 ימים), עם שכיחות גבוהה יותר של טיפול במרחיבי כלי דם ריאתיים, תכשירים לחסימה נוירו-מוסקולרית, טיפולים ניסיוניים כנגד COVID-19, עירויי דם ותכשירים יונוטרופיים. בחולים אלו גם תועדו יותר אירועי דמם וקרישיות.

למרות מהלך מחלה מורכב יותר, חולים שחוברו ל-ECMO שרדו בשיעורים דומים עד לשחרור כמו אלו שחוברו למכונת הנשמה בלבד (69.9% לעומת 69.6%, בהתאמה). בדומה, התוצאות ארוכות הטווח היו דומות בשתי הקבוצות.

מרבית החולים ששרדו את הזיהום הנגיפי (93.9%) התגוררו בביתם; חלק קטן (16.1%) שברו לעבודתם או לפעילויות השגרה שלהם ו-26.2% עדיין נדרשו לתוספת חמצן. שיעורים אלו לא היו שונים בין אלו שחוברו ל-ECMO או אלו שחוברו למכונת הנשמה בלבד.

בנוסף, לא תועדו הבדלים בין הקבוצות בשיעורי חסרים גופניים, בעיות פסיכולוגיות או קוגניטיביות. לאחר שלושה חודשים מהשחרור, 50% מהשורדים דיווחו על הפרעה קוגניטיבית, חולשה ודיכאון על-רקע אשפוז ביחידת טיפול נמרץ, חרדה, או הפרעת דחק בתר-חבלתית.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AATS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה