אלרגיה

ההשפעה של נגיף הקורונה על חולי לופוס מאושפזים (Annals of the Rheumatic Diseases)

קורונה

מנתונים חדשים מצרפת, אשר פורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases, עולה כי זיהום חמור בנגיף הקורונה היה נפוץ יותר בקרב חולים מאושפזים עם לופוס עם מחלות רקע וגורמי סיכון שנקשרו עם זיהום חמור באוכלוסיה הכללית, כולל גיל מבוגר, מין זכר ויתר לחץ דם.

החוקרים אספו נתונים ממאגר חולים מאושפזים בצרפת וזיהו 11,055 מבוגרים עם לופוס אשר אושפזו לפחות פעם אחת בין תחילת מרץ ועד סוף אוקטובר בשנת 2020. מבין אלו, 1,411 (12.8%) אובחנו עם COVID-19 וחולים אלו שהו בסך הכול 1,72 ימים באשפוז.

שיעורי התמותה באשפוז היו גבוהים כמעט פי ארבע בקרב חולי לופוס עם זיהום בנגיף הקורונה, בהשוואה לחולי לופוס ללא הזיהום הנגיפי (9.5% לעומת 2.4%, p<0.001) ו-293 מהאשפוזים של חולי קורונה (17%) כללו שהות ביחידת טיפול נמרץ. ביחידת טיפול נמרץ, 78 (26.7%) מהחולים עם זיהום בנגיף הקורונה נדרשו להנשמה פולשנית ו-71 חולים (24.7%) נדרשו להנשמה מלאכותית לא-פולשנית.

שיעור הגברים והחולים המבוגרים היה גבוה יותר בקרב חולי לופוס עם קורונה שהלכו לעולמם, בהשוואה לחולי לופוס עם קורונה שלא מתו. בנוסף, מחלת כליות כרונית, לחץ דם גבוה, מחלת ריאות כרונית והיסטוריה של אירועים קרדיווסקולאריים או פגיעה כלייתית על-רקע לופוס היו כולן מחלות נפוצות יותר בקרב חולי לופוס עם קורונה אשר לא שרדו את האשפוז.

החוקרים מציינים כי שיעורי התמותה היו נמוכים יותר בקרב חולי לופוס עם קורונה שהיו מאושפזים, בהשוואה לחולים מהאוכלוסיה הכללית שאושפזו בשל זיהום בנגיף הקורונה באותה תקופה (9.5% לעומת 15.7%, p<0.001). עם זאת, שיעורי התמותה בגיל צעיר נטו להיות גבוהים יותר בקרב החולים עם לופוס, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

Annals of the Rheumatic Diseases 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה