אלרגיה

קבוצת מחקר בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב קצרה שבחים מהיועץ הרפואי הראשי של נשיא ארה”ב

קורונה

קבוצת מחקר בינלאומית, בהובלת פרופ’ תומר הרץ מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זכתה לשבחים מד”ר אנתוני פאוצ’י, מנהל המכון הלאומי של ארה”ב לאלרגיה ומחלות זיהומיות  (NIAID) והיועץ הרפואי הראשי של נשיא ארה”ב. היועץ האמריקאי שיבח את מאמצי המחקר שלהם בזיהוי ווריאנטים של נגיף הקורונה ברחבי העולם. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי Nature .

פרופ’ תומר הרץ מהפקולטה למדעי הבריאות והמכון הלאומי לביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, יחד עם תלמידיו ליאל כהן-לביא, סיני זאכארין, עילי קורן וענת בורקוביץ, הם חלק מתוכנית SAVE  הנערכת מטעם המכון הלאומי של ארה”ב לאלרגיה ומחלות זיהומיות (NIAID)  ומטרתה לאתר נתונים בזמן אמת על נגיף הקורונה. התוכנית מורכבת מקבוצות עבודה בינלאומיות של מדענים עם מומחיות בווירולוגיה, אימונולוגיה, ביולוגיה מבנית, ביואינפורמטיקה, גנטיקה ויראלית ואבולוציה.

החוקרים מבן-גוריון השתלבו ב-2 קבוצות עבודה: Early detection group – ניתוח ודירוג וריאנטים ומוטציות של הנגיף בזמן אמת וגם T-cell group  – ניתוח תגובות של תאי T כלפי הנגיף בעזרת כלים חישוביים וניסויים.

 “הפקת הנתונים המקיפה בזמן אמת אפשרה שיתוף נתונים עם הקהילה המדעית והערכת סיכונים מהירה ויצירת המלצות מושכלות לקובעי מדיניות ברחבי העולם”, הסביר פרופ’ הרץ. “התובנות שהפקנו במהלך התוכנית  בעלות תועלת גם במאבק במגיפות עתידיות”.

פרופ’ הרץ ועמיתיו אף כתבו מאמר מדעי שפורסם לאחרונה בכתב העת Nature ובו תיארו את פעילותם בתוכנית וחשיבותה, שכן, לזיהוי הווריאנטים השונים של נגיף הקורונה בזמן אמת השלכות נרחבות על החלטות בריאות הציבור בארה”ב.

ד”ר אנתוני פאוצ’י, מנהל המכון הלאומי של ארה”ב לאלרגיה ומחלות זיהומיות (NIAID) והיועץ הרפואי הראשי של נשיא ארה”ב, שיבח את פרופ’ תומר הרץ וצוותו על מאמצי המחקר שלהם בזיהוי הווריאנטים של נגיף הקורונה ושיגר אליהם מכתב בו הוא הביע את הערכתו על “התרומות המשמעותיות שאתה והצוות שלך תרמתם במהלך מגפת הקורונה המתמשכת”. ד”ר פאוצ’י ציין לטובה את מאמצי החוקרים וכתב: “המחקר שלך היה חשוב להפליא כתגובה מהירה למגיפה ותמך במאמצי בריאות הציבור בעולם כולו. אני מכיר בכך שפיתוח הכלים והנתונים הדרושים בכדי לאפשר תגובה מהירה לנגיף דרשו מוסר עבודה גבוה וחוסן אישי, אולם עשיתם התקדמות מדהימה למרות מכשולים רבים חסרי תקדים”.

ד”ר פאוצ’י המשיך והודה לכל אחד ואחת מחברי הצוות וסיכם באומרו, “אתם דוגמה מובילה הן לזיהוי מחלות זיהומיות והן לקהילות המחקר הביו-רפואי הרחבות יותר, ואני אסיר תודה על המחויבות הבלתי מעורערת שלכם לבריאות הציבור העולמית”.

מחקר זה מומן ע”י NIH) National Institutes of Health ).

למכתבו של ד”ר פאוצ’י לחצו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה