רדיולוגיה

כלי בינה מלאכותית מסייע בזיהוי שברים בעצמות בצילומי רנטגן (מתוך ENDO 2020)

מנתונים שהיו מיועדים להתפרסם בכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society עולה כי כלי בינה מלאכותית הוביל לתוצאות טובות יותר מרדיולוגים בזיהוי שברים בבדיקות הדמיה ועשוי לסייע בזיהוי מספר גדול יותר של חולים בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולסייע במניעת שבר נוסף.

כלי XRAIT (X-Ray Artificial Intelligence Tool) סוקר דיווחי רדיולוגים לזיהוי אזכור של שברים ומזהה חולים בהם תתכן אבחנה לא-ידועה של אוסטיאופורוזיס. הכלי מזהה מספר גדול יותר משמעותית של שברים מג’וריים בצילומי רנטגן ובדיקות CT, בהשוואה להערכה סטנדרטית של בדיקות הדמיה ע”י רדיולוגים.

החוקרים השתמשו ב-XRAIT להערכת למעלה מ-5,000 דיווחי דיגיטאליים של תוצאות בדיקות הדמיה שנערכו במטופלים מעל גיל 50 שנים שפנו לחדר המיון והשלימו הדמיית עצם במהלך תקופה של שלושה חודשים. תוצאות XRAIT נבחנו אל מול בחינה ידנית של הרשומות של 224 חולים שהופנו לשירותי השברים של בית החולים באותה תקופה.

מהנתונים עולה כי הכלי החדש זיהה 349 חולים עם שברים, אשר ככל הנראה נובעים ממסת עצם נמוכה, זאת בהשוואה ל-98 חולים עם שברים שזוהו בעקבות הערכה ידנית (שיעור זיהוי גבוה פי 3.5).

החוקרים גם בחנו את מערכת XRAIT על מדגם בלתי-תלוי של אוכלוסיה נפרדת של מבוגרים מעל גיל 60 מאוסטרליה. מבין 327 דיווחים מאושרים אודות שברים וללא-שברים, מערכת XRAIT זיהתה במדויק שברים כמעט ב-7 מבין 10 מקרים ושללה נכונה חולים ללא שברים למעלה מ-9 מבין 10 מקרים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הכלי החדש עשוי לסייע בסקירת דיווחי בדיקות הדמיה בנפח גבוה ולזהות יותר חולים בסיכון לאוסטיאופורוזיס.

ENDO 2020, March 30, 2020.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה