המטולוגיה

הערכת הסיכון הכרוך בהמשך טיפול בנוגד-קרישה או נוגדי-טסיות לאחר דימום ממערכת העיכול (Aliment Pharmacol Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חידוש טיפול נוגד-קרישה או נוגד-טסיות לאחר אירוע דמם ממערכת העיכול מלווה בסיכון נמוך יותר לאירועים וסקולאריים ותמותה וסיכון מוגבר לדימום חוזר.

מטרת המחקר הייתה לקבוע את הסיכון לדימום חוזר, אירועים וסקולאריים ותמותה בחולים תחת טיפול בנוגדי-קרישה או נוגדי-טסיות לאחר דימום מג’ורי ממערכת העיכול.

מחקר העוקבה התצפיתי כלל 871 חולים (גיל ממוצע של 78.9 שנים) עם דימום מג’ורי ממערכת העיכול תחת טיפול בנוגדי-טסיות (52.5% מהחולים) ו/או נוגדי-קרישה (38.9% מהחולים נטלו נוגדי-קרישה בלבד, 8.6% נטלו נוגדי-קרישה ונוגדי-טסיות). החוקרים מדווחים כי 38.7% אובחנו עם דימום ממערכת העיכול העליונה, 46.7% אובחנו עם דימום ממערכת העיכול התחתונה ו-14.6% אובחנו עם דימום ממערכת העיכול מאתר לא-ידוע.

מבין המשתתפים במחקר, 93.1% הפסיקו את הטיפול אחר דימום ממערכת העיכול ו-80.5% חידשו את הטיפול בתוך 7.6 ימים.

חידוש שני הטיפולים התרופתיים לווה בסיכון מוגבר לדימום חוזר, סיכון מופחת לאירועים איסכמיים או תמותה וסיכון דומה לאירועים במערכת העיכול העליונה והתחתונה. חידוש טיפול תוך עד שבעה ימים מאירוע הדמם הדגים דפוס דומה, ללא הבדלים בשיעורי התמותה.

שיעור אירועי דמם חוזרים היו גבוהים יותר בקרב מטופלים בנוגדי-קרישה, בהשוואה למטופלים בנוגדי-טסיות (138.0 לעומת 99.0 אירועים ל-1,000 שנות-מטופל), ואתר הדימום היה זהה ב-61.8% מהמקרים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי התועלת של חידוש מוקדם של טיפול נוגד-קרישה או נוגד-טסיות עולה על הסיכון.

Aliment Pharmacol Ther. 2019;50(8):919-929

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה