המטולוגיה

עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפול CAR T באופן אמבולטורי (מתוך כנס ה-TCT)

ניתן להשלים בבטחה מתן אמבולטורי של טיפול CAR T (Chimeric Antigen Receptor T-cell), דבר העשוי להגדיל את הגישה לאפשרות טיפול זו מעבר לבתי חולים גדולים, כך טוענים חוקרים שבחנו את הנתונים משלושה מחקרים קליניים בנושא.

החוקרים בחנו את תוצאות הטיפול בחולים עם לימפומה מסוג Large B-Cell Lymphoma, אשר קיבלו טיפול liso-cel (Lisocabtagene Maraleucel) בתנאים אמבולטוריים במרכזים רפואיים אוניברסיטאיים ולא-אוניברסיטאיים בשלושה מחקרים קליניים: TRANSCEND NHL 001, TRANSCEND-OUTREACH ו-TRANSCEND-PILOT-017006.

חולים שהתאימו לטיפול אמבולטורי היו אלו עם תמיכה של מטפלים, אשר שהו במרחק שעה נסיעה ממרכז הטיפול במהלך 30 הימים הראשונים לאחר העירוי, התחייבו לשוב לאתר מיד להערכה רפואית במידת הצורך, והשלימו הדרכה אודות סימנים ותסמינים מוקדמים של רעילות נוירולוגית ותסמונת שחרור ציטוקינים. הנתונים כללו 44 חולים (גיל חציוני של 62 שנים).

אירועים חריגים שתועדו בלפחות 25% מהחולים האמבולטוריים היו דומים לאלו שתועדו בכלל המשתתפים ב-TRANSCEND, כאשר האירועים החריגים בדרגה 3 או 4 כללו נויטרופניה, אנמיה ותרומבוציטופניה. לא תועדו מקרי תמותה על-רקע הטיפול בקרב אלו שהיו במעקב אמבולטורי.

תסמונת שחרור ציטוקינים בכל דרגה תועדה ב-12 מבין 25 חולים אמבולטורים (48%) במחקר TRANSCEND, ב-5 מבין 13 (38%) מאלו במחקר OUTREACH, כאשר במחקר PILOT לא תועדו אירועים דומים. תסמונת שחרור ציטוקינים בדרגה 3 או 4 תועדה בחולה אמבולטורי אחד במחקר TRANSCEND, אך לא תועדו מקרים דומים בשני המחקרים האחרים. אירועים נוירולוגים בדרגה 3 או 4 תועדו בשני חולים אמבולטורים במחקר TRANSCEND, אך לא תועדו מקרים דומים בשני המחקרים האחרים.

שלושה חולים במחקר TRANSCEND ושני חולים במחקר OUTREACH קיבלו טיפול ב-Tocilizumab או קורטיקוסטרואידים בשל תסמונת שחרור ציטוקינים, חמישה חולים במחקר TRANSCEND קיבלו טיפול בקורטיקוסטרואידים בשל אירועים חריגים נוירולוגים. ציטופניה ממושכת בדרגה 3 ומעלה תועדה בשלושה חולים במחקר TRANSCEND, בחמישה חולים במחקר OUTREACH  ובחולה אחד במחקר PILOT.

מבין 44 החולים שלקחו חלק במחקרים אלו, 24 חולים (55%) אושפזו לאחר מתן העירוי, למשך חציון של 6.5 ימים (טווח 2-23 ימים). חציון משך האשפוז עמד על 5 ימים. שלישה מהאשפוזים היו בשל תסמונת שחרור ציטוקינים או אירועים נוירולוגים. תועדו שני אשפוזים ליחידת טיפול נמרץ לאחר העירוי, עם חציון משך שהות ביחידה של 4 ימים.

בסך הכול, ב-45% מהחולים האמבולטורים לא נדרש אשפוז ולא תועדה עליה במשך האשפוז ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה לחולים שטופלו באשפוז.

שיעורי התגובה הכוללים עמדו על 80%, עם שיעורי תגובה מלאה של 55%, בדומה לאלו שתועדו במחקר TRANSCEND.

מתוך כנס ה- Transplantation & Cellular Therapy Meetings

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה