המטולוגיה

תוצאות חיוביות לטיפול ב-Acalabrutinib כנגד CLL (מתוך The Lancet)

בחולים עם Chronic Lymphocytic Leukemia (CLL), מתן טיפול ב- Acalabrutinibבשילוב או ללא Obinutuzumab (גזייבה) הביא לשיפור משמעותי בהישרדות ללא-התקדמות, בהשוואה לטיפול משולב ב-Obinutuzumab עם Chlorambucil עם פרופיל תופעות לוואי מתקבל על הדעת ותואם לדיווחים קודמים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Lancet.

בתקופה שבין ספטמבר 2015 ועד פברואר 2017 גויסו למחקר 675 חולים, מהם 535 חולים חולקו באקראי לאחת מקבוצות המחקר: 179 חולים חולקו לטיפול משולב ב- Acalabrutinib עם Obinutuzumab, 179 חולים חולקו לטיפול ב- Acalabrutinib בלבד ו-177 חולים נכללו בקבוצת הטיפול במשלב Obinutuzumab עם Chlorambucil.

לאחר חציון מעקב של 28.3 חודשים, חציון משך ההישרדות ללא-התקדמות היה ארוך יותר משמעותית בקרב מטופלים במשלב Acalabrutinib-Obinutuzumab ובאלו תחת טיפול ב- Acalabrutinib בלבד, בהשוואה למטופלים ב-Obinutuzumab-Chlorambucil, כאשר חציון משך ההישרדות ללא-התקדמות טרם נקבע עם עבור אלו שטופלו ב-Acalabrutinib ו-Obinutuzumab, בהשוואה ל-22.6 חודשים עם Obinutuzumab (יחס סיכון של 0.20, P<0.0001).

שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות המשוערים לאחר 24 חודשים עמדו על 93% עם משלב Acalabrutinib-Obinutuzumab, 87% עם טיפול ב- Acalabrutinib בלבד ו-47% עם משלב Obinutuzumab-Chlorambucil.

האירועים החריגים הנפוצים בדרגה 3 ומעלה כללו נויטרופניה (30% מהמטופלים במשלב Acalabrutinib-Obinutuzumab, 9% מאלו תחת טיפול ב- Acalabrutinib בלבד ו-41% מהמטופלים במשלב Obinutuzumab-Chlorambucil). תגובות באתר העירוי היו פחות נפוצות עם משלב Acalabrutinib-Obinutuzumab (13%), בהשוואה למטופלים במשלב Obinutuzumab-Chlorambucil (40%). זיהומים בדרגה 3 ומעלה תועדו ב-21% מהחולים תחת משלב Acalabrutinib-Obinutuzumab, 14% מאלו תחת Acalabrutinib בלבד ו-8% מהמטופלים במשלב Obinutuzumab-Chlorambucil.

שיעורי התמותה עמדו על 4% מהמטופלים ב- Acalabrutinib-Obinutuzumab, 7% מאלו תחת טיפול מונותרפי ב- Acalabrutinib ו-9% מהמטופלים במשלב Obinutuzumab-Chlorambucil.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בשימוש ב- Acalabrutinib בשילוב עם Obinutuzumab או לבד כאפשרות טיפול חדשה בחולים עם CLL תסמיני, אשר לא קיבלו טיפול קודם.

The Lancet, April 18, 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה