המטולוגיה

תוצאות מבטיחות לטיפול CAR T-cell כנגד CD22 בצעירים עם ממאירויות משורת תאי B (מתוך Journal of Clinical Oncology)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש להערכת טיפול CAR T-cell (Chimeric Antigen Receptor) כנגד CD22, מהן עולה כי שיעורי ההפוגה בעקבות הטיפול עומדים על 70% מהחולים עם ממאירויות משורתי תאי B שהיו עמידות לטיפול כנגד CD19.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם לויקמיה לימפובלסטית אקוטית של תאי B בהם תועדה הישנות או עמידות לטיפול אימונותרפי כנגד CD19, אין אפשרויות טיפול רבות. כעת הם ביקשו לדווח על תוצאות המדגם הגדול ביותר של חולים שקיבלו טיפול CAR T-cell כנגד CD22.

המחקר בשלב I כלל ילדים ומבוגרים צעירים עם ממאירויות חוזרות או עמידות, אשר היו חיוביות ל-CD22. היעדים העיקריים היו לבחון את הבטיחות, רעילות וישימות הטיפול. יעדים משניים כללו הערכת יעילות ומאפייני הטיפול.

מדגם המחקר כלל 58 משתתפים שקיבלו את הטיפול, מהם 51 חולים לאחר טיפול קודם כנגד CD19.

תסמונת שחרור ציטוקינים תועדה ב-50 חולים (86.2%) ולרוב הייתה בדרגה 1-2 (45 חולים, 90%). תסמיני רעילות עצבית היו מינימאליים וזמניים. ביטויים דמויי תסמונת HLH (Hemophagocytic Lymphohistiocytosis) תועדו ב-19 מבין 58 חולים (32.8%) והובילו לטיפול ב-Anakinra.

שיעורי ההפוגה המלאה עמדו על 70% וחציון משך ההישרדות הכולל של החולים עמד על 13.4 חודשים. מבין החולים עם עדות לתגובה מלאה, חציון משך ההישרדות ללא-הישנות עמד על 6.0 חודשים. 13 חולים המשיכו להשתלת מח עצם.

החוקרים כותבים כי זהו המדגם הגדול ביותר של חולים שטופלו ב-CAR T-cell המכוון כנגד CD22 וכי הממצאים מספקים מידע חדש בנושא. שיעורי ההפוגה בעקבות הטיפול תומכים בהמשך פיתוח טיפולי CAR T-cell כנגד CD22 כאפשרות טיפול בחולים עם עמידות לטיפול אימונותרפי כנגד CD19.

Journal of Clinical Oncology 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה