המטולוגיה

חברת רוש מציגה נתונים חדשים מפורטפוליו הנוגדנים הבי-ספציפיים שלה נגד מגוון סוגי סרטן הדם

הודעת רוש


  • הנתונים החדשים המוצגים ב-2020 ASH כוללים את התוצאות של הטיפול בלימפומה שאינה הודג’קין ובמיאלומה נפוצה שטופלה בעבר באופן אינטנסיבי

  • הפורטפוליו כולל שני נוגדנים בי-ספציפיים CD20xCD3 מוסונטוזומאב (mosunetuzumab) וגלופיטאמאב (glofitamab) ואת הנוגדן הבי-ספציפי הראשון מסוגו FcRH5xCD3 סבוסטאמאב (cevostamab), הנשען על הניסיון והמורשת של רוש מזה למעלה מ-20 שנים בפיתוח נוגדנים

חברת Roche כריזה כי נתונים חדשים על הנוגדנים הניסיוניים הבי-ספציפיים שלה המערבים תאי T, מוסונטוזומאב (mosunetuzumab), גלופיטאמאב (glofitamab) וסבוסטאמאב (cevostamab) שהוצגו בכנס והתערוכה השנתיים של האגודה האמריקאית להמטולוגיה (ASH) ה- 62, שנערך כולו באופן וירטואלי ב- 5-8 דצמבר 2020,  הדגימו פעילות משביעת רצון ומעודדת כנגד מספר סוגים של סרטן הדם. נוגדנים אלה פועלים על ידי היקשרות בו-זמנית לשני אתרי מטרה שונים, בשני תאים שונים: האחד על פני שטח התא הסרטני והשני על פני שטח תאי מערכת החיסון מסוג T. גישה זאת של הכוונה כפולה משפעלת את תאי T הקיימים בגופו של המטופל ומאפשרת להם לתקוף ולחסל תאי הדם הסרטניים, ובכך היא מהווה גישה חדשנית בטיפול בממאירויות של מערכת הדם, ובכלל זה לימפומה שאינה מסוג הודג’קין (NHL) ומיאלומה נפוצה (MM), שתי מחלות, אשר אפשרויות הטיפול בהן מוגבלות כיום ואשר העמידות לטיפול והישנות המחלה למרות הטיפול הן תופעות נפוצות. נוגדנים בי-ספציפיים אלה הם רק אחת מטכנולוגיות “על המדף” (off-the-shelf) החדשניות שחברת רוש חוקרת ואשר נמצאות במסלול הפיתוח שלה במטרה לשפר את התוצאות הטיפוליות של המטופלים.

“הנתונים מצביעים על כך, כי לנוגדנים הבי-ספציפיים החדשניים שלנו יש פוטנציאל לטפל בסוגים שונים של סרטן הדם, והם תומכים בחקירה רחבה יותר של גישות אימונותרפיות חדשניות אלה,על פני אוכלוסיות שונות של מטופלים וקווי טיפול שונים” אמר לוי גאראווי, MD, PhD, קצין הרפואה הראשי וראש פיתוח מוצרים גלובליים בחברת .Roche “לימפומה ומיאלומה נפוצה הם סוגי סרטן המציבים אתגר רציני לטיפול, במיוחד כאשר המטופלים מאובחנים עם תתי-סוגים אגרסיביים של המחלה או אם הם חווים הישנויות רבות, אולם טיפולים מוכנים “על המדף” כמו אלה יכולים לספק אפשרויות חדשות שתאפשרנה טיפול מהיר ויעיל למטופלים.”

תוצאות מבטיחות של מוסונטוזומאב וגלופיטאמאב בלימפומה שאינה מסוג הודג’קין

עד כה, בניסויים קליניים, שני הנוגדנים הבי-ספציפיים של רוש,  CD20xCD3 המשפעלים תאי T, מוסונטוזומאב וגלופיטמאב, הראו תגובות מבטיחות בסוגים שונים של NHL, כולל מקרי הישנות ועמידות לטיפול של לימפומה פוליקולרית (FL) ולימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL). הנתונים הללו מקבלים חיזוק יתר על ידי התוצאות האחרונים ממחקר שלב Ib/I GO29781 ב-FL שנשנתה או הייתה עמידה לטיפול קודם. המחקר הראה כי 51.6% מהמטופלים ((n = 32/62 השיגו תגובה מלאה כאשר טופלו במוסונטוזומאב [1]. ניתן לראות שיעורי תגובה גבוהים גם אחרי הטיפול בגלופיטאמאב. כך, למשל, נתונים חדשים מהמחקר שלב Ib/I NP30179 ב-NHL נשנית או עמידה לטיפול הראו שיעור תגובה מלאה של 53.6% ב-NHL אגרסיבית ((n = 15/28[2]. בנוסף לכך, שני הנוגדנים הבי-ספציפיים הוכיחו פרופיל בטיחות הניתן לניהול. אחת מתופעות הלוואי השכיחות ביותר של נוגדנים בי-ספציפיים היא תסמונת שחרור ציטוקינים (CRS), דהיינו שפעול יתר של תאי מערכת החיסון, המהווה סיכון ידוע של אימונותרפיות המשפעלות את מערכת החיסון של הגוף [3]. בהתבסס על מחקרים שבוצעו עד כה, אירועי CRS בעקבות מתן מוסונטוזומאב וגלופיטמאב הם בעיקר בעצימות נמוכה (לרוב דרגה 1 2), מתרחשים במחזורי טיפול מוקדמים, והם לרוב הפיכים [1, 2].

מעבר למצבים של מחלה נשנית או עמידה לטיפול, מוסונטוזומאב וגלופיטאמאב נחקרים גם בקווי טיפול יותר מוקדמים, כולל כטיפול קו ראשון ב-DLBCL. נתונים ראשונים עם מוסונטוזומאב כטיפול יחיד שניתן במחקר שלב II/I 40554 GO מראים שיעור תגובה מלאה של 45.5% ((n = 10/22 במטופלים קשישים או מוגבלים פיזית, אשר נחשבים בלתי מסוגלים לסבול מינון טיפולי מלא של אימונותרפיה וכמותרפיה. זאת ועוד, כאשר הנוגדן שולב עם כימותרפיה במחקר שלב Ib/II GO40515, שיעור התגובה המלאה הגיע ל- 79.4% (n = 27/34). אלה המחקרים הראשונים עם הנוגדנים הבי-ספציפיים כטיפול קו ראשון ב- DLBCL שדיווחו על תוצאות, ולמרות שמדובר עדיין בתוצאות מוקדמות, תוצאות אלה תומכות בפוטנציאל של מוסונטוזומאב לספק חלופה טיפולית חדשה הנדרשת מאוד למטופלים אלה [5,4].

תוכניות פיתוח נרחבות ואיתנות עבור מוסונטוזומאב וגלופיטמאב נמשכות בימים אלו, והן בודקות את הטיפולים כטיפול יחיד או כטיפול משולב עם מולקולות אחרות, כמו גם צורות מתן נוחות יותר של הטיפול, כגון הזרקה תת-עורית. כמו כן, מחקרי שלב III מתוכננים להתבצע בעתיד הקרוב.

תוצאות מבטיחות של סבוסטאמאב במטופלי מיאלומה נפוצה שכבר טופלו בעבר באופן אינטסיבי

הנוגדן הבי-ספציפי השלישי של חברת רוש לשימוש בממאירויות המטולוגיות, והתוספת האחרונה בפייפליין של החברה, הוא סבוסטאמאב, נוגדן בי-ספציפי ראשון מסוגו (FcRH5xCD3) המכוון נגד FcRH5 שעל פני תאי מיאלומה ו- CD3שעל פני תאי T. FcRH5 הוא מטרה ייחודית ומובחנת, והוא בא לידי ביטוי בכמעט 100% תאי מיאלומה. סבוסטאמאב נחקר כעת במחקר העלאת מינון והרחבהGO39775 שלב I הנמצא בעיצומו, במטופלי MM שכבר קיבלו טיפולים קודמים באופן אינטנסיבי (עם חציון של שישה קווי טיפול קודמים). זוהי אוכלוסייה אשר עבורה נדרשות בדחיפות אפשרויות טיפול חדשות.

נתוני הבטיחות והיעילות הקליניים הראשונים שהוצגו ב-,ASH הראו תוצאה מעודדת מאוד של תגובה כוללת של 53% (n = 18/34) במינונים פעילים. מה שראוי במיוחד לציון הוא שהתגובות נצפו במטופלים בסיכון גבוה, וביניהם כאלה שהיו עמידים לחמישה סוגים שונים של תרופות (penta-drug refractory) וכאלה שכבר נחשפו לטיפול נוגד BCMA. הבטיחות של סבוסטאמאב הייתה ברת-ניהול, כאשר תופעת הלוואי השכיחה ביותר הקשורה בטיפול  היה CRS (76%). רוב אירועי CRS היו בדרגה 1-2 (דרגה 1:  34%, ודרגה 2: 40% ), והתרחשו במחזור הטיפול הראשון. מטופל אחד חווה CRS מדרגה 3(2%), ולא נצפו אירועי CRS מדרגה 4 או 5 [6]. אנליזות אחרות של סמנים ביולוגיים שהוצגו בכנס מסייעות אף הן בהבנת הפוטנציאל של סבוסטאמאב ב-MM ולספק מידע על פיתוחו העתידי, ובכלל זה אסטרטגיות להפחתת הסיכון ל- CRS [7].

חברת רוש נרגשת מההתפתחות המתרחשת והמתקדמת של שלושת הנוגדנים הבי-ספציפיים הללו בממאירות ההמטולוגית ומאוד נלהבת לגלות ולהבין את מלוא הפוטנציאל שלהם בקרב מטופלים הסובלים מסרטני דם.

אודות הנוגדנים הבי-ספציפיים CD20xCD3 של רוש

רוש עוסקת כעת בפיתוח שני נוגדנים בי-ספציפיים שמערבים תאי T, מוסונטוזומאב וגלופיטאמאב, שמטרתם להיקשר ל-CD20 שעל פני תאי B ו- 3CD שעל פני תאי T. הקישור הכפול הזה משפעל ומכוון את תאי T הקיימים בגופו של המטופל לפעול ולהשמיד את תאי היעד, תאי B, באמצעות שחרור חלבונים ציטוטוקסיים אל תוך תאי ה-B. מוסונטוזומאב וגלופיטאמאב שונים במבנה שלהם, ושניהם מפותחים כעת על ידי רוש כחלק מאסטרטגיית מחקר ופיתוח המטולוגית, אשר מטרתה לחקור תבניות בי-ספציפיות רבות ולזהות ביניהן כאלה העשויות לספק תועלת קלינית מירבית למטופלים. המבנה של מוסונטוזומאב דומה למבנה הנוגדן האנושי הטבעי בכך שיש לו שני אתרי קישור (regions) של ‘Fab, אך שונה מנוגדנים המתפתחים בגוף באופן טבעי בכך שאחד האתרים נקשר ל 20CD והשני ל 3CD. גלופיטאמאב מבוסס על תבנית חדשנית, שאנו מכנים ‘2:1 בשל המבנה של נוגדן זה. הוא מהונדס ליצירת שני אתרי ‘Fab הנקשרים ל-20CD ואתר ‘Fab אחד הנקשר ל-3CD. תוכניות הפיתוח הקליניות של מוסונטוזומאב וגלופיטמאב כוללות מחקר מתמשך של שתי המולקולות הללו כטיפול הניתן לחוד או בשילוב עם תרופות אחרות, לחולי לימפומה שאינה מסוג הודג’קין עם תאי B החיוביים ל-20CD, וביניהם לימפומה מפושטת של תאי B גדולים, לימפומה פוליקולרית, וסוגי סרטני דם אחרים.

אודות סבוסטאמאב (נוגדן בי ספציפי FcRH5xCD3)

סבוסטאמאב (BFCR4350A) הוא נוגדן בי-ספציפי FcRH5xCD3 המערב תאי T וייעודו להיקשר  ל- FcRH5 שעל תאי מיאלומה ול-3CD שעל תאי T. FcRH5 מהווה מטרה ייחודית ומובחנת, והוא בא לידי ביטוי בכמעט 100% מתאי המיאלומה [8].

לסבוסטאמאב מבנה הדומה לזה של מבנה הנוגדן האנושי הטבעי בכך שיש לו שני אתרים (regions) של ‘Fab, אך שונה ממנו בכך שאחד האתרים נקשר ל- FcRH5והשני ל-3CD. הקישור הכפול הזה משפעל ומכוון את תאי T הקיימים בגופו של המטופל לפעול ולהשמיד תאי מיאלומה המבטאים FcRH5 באמצעות שחרור חלבונים ציטוטוקסיים לתאי המיאלומה.

אודות מחקר GO29781

מחקר GO29781 [NCT02500407] הוא מחקר שלב Ib /I רב-מרכזי, בתווית פתוחה עם העלאת מינון להערכת הבטיחות והתכונות הפרמאקוקינטיות של מוסונטוזומאב בקרב אנשים עם לימפומה של תאי B שאינה מסוג הודג’קין, נשנית או עמידה לטיפול. מדדי התוצאות כוללים את שיעור התגובה האובייקטיבי הטוב ביותר הנמדד על פי קריטריונים מתוקנים של קבוצת העבודה הבינלאומית, המינון המרבי הנסבל והסבילות.

אודות מחקר GO40554

מחקר GO40554 [NCT03677154] הוא מחקר שלב II/I רב-מרכזי, בתווית פתוחה, אקראי להערכת הבטיחות, התכונות הפרמאקוקינטיות והיעילות הראשונית של מוסונטוזומאב לאחר אימונותרפיה וכמותרפיה כטיפול קו ראשון בלימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL), או במשתתפים עם DLBCL שלא טופלה בעבר, שאינם מסוגלים לסבול אימונותרפיה וכמותרפיה במינון מלא כטיפול קו ראשון. היעדים הראשוניים כוללים שיעור תגובה מלאה בעת ההערכה של התגובה הראשונית, הנמדדת על ידי CTPET, בהתאם לקריטריוני התגובה של לוגנו Lugano)) 2014, והערכת הבטיחות של הטיפול. היעדים המשניים כוללים הערכת הפרמאקוקינטיקה, שיעור התגובה האובייקטיבית, משך התגובה וההישרדות ללא התקדמות המחלה. 

אודות מחקר NP30179

מחקר NP30179 [NCT03075696] הוא מחקר שלב Ib /I רב-מרכזי, בתווית פתוחה, עם העלאת מינון להערכת היעילות, הבטיחות, הסבילות והתכונות הפרמאקוקינטיות של גלופיטאמאב. במחקר זה גלופיטאמאב מוערך כטיפול יחיד ובשילוב עם Gazyva®/Gazyvaro® (obinutuzumab), לאחר טיפול מקדים חד-פעמי במנה קבועה של Gazyva/Gazyvaro, בחולי לימפומה שאינה מסוג הודג’קין נשנית או עמידה לטיפול.

מדדי התוצאות כוללים את שיעור התגובה הכוללת, שיעור התגובה המלאה בהתאם לקריטריוני התגובה של לוגנו 2014, המינון המירבי הנסבל והסבילות.

אודות מחקר GO39775

מחקר GO39775 [NCT03275103] הוא מחקר שלב I רב-מרכזי להערכת הבטיחות והפעילות של סבוסטאמאב (BFCR4350A) כטיפול יחיד במטופלים מבוגרים עם מיאלומה נפוצה נשנית או עמידה לטיפול, אשר אין עבורה טיפול מקובל זמין, מתאים או נסבל. חשיפה קודמת לתאי T CAR, לנוגדנים בי-ספציפיים מערבי תאי T, למערבי תאי T בי-ספציפיים bispecific T-cell engagers – BiTEs)) ולצימודי נוגדן-תרופה, ובכללם כאלה המכוונים ל-BCMA, מותרת. היעדים העיקריים הם הערכת הבטיחות (ובכלל זה המינון המירבי הנסבל והרעילות המגבילה מינון) וזיהוי המנה המומלצת לשלב II. היעדים השניוניים כוללים הערכת הנתונים הפרמאקוקינטיים, הפעילות, האימונוגניות והסמנים הביולוגיים הפרמאקודינמיים.

אודות רוש בהמטולוגיה

חברת רוש עוסקת מזה למעלה מ-20 שנה בפיתוח תרופות למטופלים עם מחלות ממאירות ושפירות של מערכת הדם, הניסיון והידע שלנו מעמיקים ביותר בתחום טיפול זה. כיום אנו משקיעים יותר מתמיד מאמצים במציאת אפשרויות טיפוליות חדשניות למטופלים עם מגוון רחב של מחלות המטולוגיות. התרופות שלנו שכבר אושרו לשימוש הן MabThera®/Rituxan® (rituximab), Gazyva®/Gazyvaro® (obinutuzumab), Polivy® (polatuzumab vedotin), Venclexta®/Venclyxto® (venetoclax) בשיתוף עם חברת AbbVie, וכן Hemlibra® (emicizumab). מסלול התרופות ההמטולוגיות המחקריות שלנו כולל נוגדנים דו-סגוליים מפעילי תאי ,T גלופיטאמאב ומוסונטוזומאב המכוונים הן ל-20CD והן ל-3,CD וסבוסטאמאב המתביית הן על FcRH5והן על 3CD. הרשימה כוללת גם את Tecentriq® (atezolizumab), נוגדן חד-שבטי המיועד להיקשר ל- 1LPD ואת crovalimab, נוגדן ל-5C שמטרתו לייעל את עיכוב מערכת המשלים. המומחיות המדעית שלנו, יחד עם המגוון הרחב של פורטפוליו התרופות המאושרות שלנו וכאלה הנמצאות במסלול ושלבי הפיתוח המתקדמים, מעניקים לנו הזדמנות ייחודית לפתח משטרי טיפול משולבים במטרה לשפר עוד יותר את חיי המטופלים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משטר טיפול הכולל Belantamab משפר הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים עם מיאלומה נפוצה מתקדמת (מתוך הודעת GSK)

    משטר טיפול הכולל Belantamab משפר הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים עם מיאלומה נפוצה מתקדמת (מתוך הודעת GSK)

    משלב Belantamab Mafodotin (בלנרפ) עם Pomalidomide ו-Dexamethasone הוביל להארכת משך הישרדות ללא-התקדמות מחלה, בהשוואה לטיפול סטנדרטי, בחולים עם מיאלומה נפוצה חוזרת או עמידה לטיפול תרופתי, כך עולה מנתונים מוקדמים מטעם חברת GSK. מחקר DREAMM-8 הינו מחקר אקראי בשלב 3 שכלל 302 משתתפים לאחר לפחות קו טיפול אחד בעבר כנגד מיאלומה נפוצה, כולל משטר טיפול הכולל […]

  • טיפול ב-Doxorubicin מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד בנשים עם לימפומה (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד בנשים עם לימפומה (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Doxorubicin מעלה את הסיכון לסרטן שד בנשים עם מחלת הודג’קין. ממצאים אלו תומכים בהגברת המעקב אחר נשים לאחר חשיפה לטיפול זה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Doxorubicin מהווה טיפול מרכזי כנגד לימפומה. מחקרים קודמים הציעו כי בבנות עם מחלת הודג’קין שטופלו ב- […]

  • טיפול ב- Belantamab Mafodotin עדיף על Daratumumab בחולים עם מיאלומה נפוצה (J Clin Oncol)

    טיפול ב- Belantamab Mafodotin עדיף על Daratumumab בחולים עם מיאלומה נפוצה (J Clin Oncol)

    משלב Belantamab Mafodotin עם Bortezomib ו-Dexamethasone הוביל לשיפור חציון משך הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת ב-23 חודשים לעומת מתן Daratumumab עם אותו משלב, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מיאלומה נפוצה בהם תועדה הישנות לעיתים קרובות מפתחים עמידות למשטרי […]

  • עדויות חדשות תומכות בבטיחות Rituximab כטיפול אחזקה בצעירים עם לימפומה של תאי מנטל (J Clin Oncol)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות Rituximab כטיפול אחזקה בצעירים עם לימפומה של תאי מנטל (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול אחזקה ב-Rituximab (מבטרה) יעיל בטוח לשימוש ארוך טווח בצעירים עם לימפומה של תאי מנטל, עם שיפור שיעורי-הישרדות ללא התקדמות מחלה וללא עליה בסיכון לתמותה משנית למחלות זיהומיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקר LYMA הודגמה התועלת של […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pirtobrutinib לטיפול ב-CLL/SLL (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pirtobrutinib לטיפול ב-CLL/SLL (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור מואץ של Pirtobrutinib כקו טיפול שלישי או מתקדם יותר במבוגרים עם לויקמיה מסוג CLL (או Chronic Lymphocytic Leukemia) או לימפומה מסוג SLL (או Small Lymphocytic Lymphoma) לאחר טיפול קודם במעכב BTK ומעכב BCL-2. התרופה אושרה לראשונה בינואר 2023 לטיפול בחולים עם לימפומה של תאי […]

  • האם רדיו-אימונותרפיה מובילה לתוצאות טובות יותר מהשתלת מח עצם עצמית בחולים עם לימפומה פוליקולארית? (Ann Oncol)

    האם רדיו-אימונותרפיה מובילה לתוצאות טובות יותר מהשתלת מח עצם עצמית בחולים עם לימפומה פוליקולארית? (Ann Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Oncology עולה כי לצד רעילות נמוכה יותר ויעילות דומה, רדיו-אימונותרפיה מהווה אפשרות טיפול טובה יותר מהשתלת מח עצם עצמית לטיפול מיצוק בחולים עם לימפומה פוליקולארית עמידה או חוזרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השתלת מח עצם עצמית ורדיו-אימונותרפיה עם Rituximab משמשות שתיהן בהיקף נרחב כטיפול מיצוק כנגד לימפומה […]

  • טיפול ב- Belantamab משפר הישרדות ללא-התקדמות בחולים עם מיאלומה נפוצה (מתוך הודעת GSK)

    טיפול ב- Belantamab משפר הישרדות ללא-התקדמות בחולים עם מיאלומה נפוצה (מתוך הודעת GSK)

    טיפול ב- Belantamab Mafodotin משפר הישרדות ללא-התקדמות מחלה כאשר ניתן בשילוב עם Bortezomib ו-Dexamethasone כקו-טיפול שני לחולים עם מיאלומה נפוצה חוזרת או עמידה לטיפול, כך עולה מתוצאות מוקדמות ממחקר DREAMM-7. המומחים מסבירים כי Belantamab הינו תצמיד תרופה-נוגדן הכולל נוגדן חד-שבטי כנגד B-cell maturation antigen מצומד לתכשיר ציטוטוקסי Auristatin F. מחקר DREAMM-7 הינו מחקר בשלב 3 […]

  • מעכב PD-1 משפר תוצאות בתת-סוג של לימפומה שאינה הודג'קין (ESMO)

    מעכב PD-1 משפר תוצאות בתת-סוג של לימפומה שאינה הודג'קין (ESMO)

    טיפול ב-toripalimab, מעכב PD-1, יחד עם טיפול בקרינה משפר את התוצאות בחולים עם לימפומה של תאי NK/T חוץ-נודלית בשלב I/II שאינם משיגים תגובה מלאה לכימותרפיה ראשונית, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האגודה האירופית לאונקולוגיה רפואית (ESMO) 2023. סטנדרט הטיפול הנוכחי בלימפומה חוץ-נודלית של תאי NK/T, תת-סוג של לימפומה שאינה הודג’קין, הוא טיפול ב-L-asparaginase או כימותרפיה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה