טכנולוגיות רפואיות

PlayBeyondBio 2021 – יוצא לדרך ומתמקד השנה באיתור הטכנולוגיות שיאבחנו וינבאו מחלות במערכת הבריאות של העידן החדש

ענקית הפארמה העולמית אסטרהזניקה, קרן JVP, חברת הייעוץ הבינלאומית Accenture , מרגלית סטארט-אפ סיטי קומיוניטי, AWS והמרכז הרפואי שערי צדק – ממשיכים את שתוף הפעולה לאיתור, פיתוח והשקעות בחברות ישראליות בתחום.

הצטרפות לתוכנית תתאפשר עד  18 ביוני 2021

יום רביעי, 2 ביוני, 2021 המחזור השני של המיזם המשותף PlayBeyondBio  יוצא דרך. את המיזם מובילים ענקית הפארמה הבריטית-שוודית, אסטרהזניקה, קרן ההון-סיכון JVP, חברה הייעוץ הבינלאומית Accenture מרגלית סטארט-אפ סיטי, בשותפות עם אמזון AWS והמרכז הרפואי שערי צדק בירושלים.
הגשת המועמדות למיזם האקסקלוסיבי, תהיה במהלך חודש יוני בלבד, ובתום התהליך ייבחרו לכל היותר 8 סטרטאפים ישראלים מבטיחים, הפועלים בתחום הבריאות הדיגיטאלית. 

מטרת התוכנית היא לאתר חברות טכנולוגיות המפתחות כלים שיודעים  לנבא ולאבחן מראש את המחלות שמערכת הבריאות בעידן החדש מתמודדת איתן. המיזם יתמקד בשלושה תחומים מרכזיים הנחשבים לגורמי התמותה המובילים בעולם: אונקולוגיה, מחלות לב וכליה ומחלות נשימה.
הסטארטאפים שייבחרו ויצטרפו לתוכנית ייזכו לליווי צמוד ע”י גורמים בכירים בעלי עניין מקרב השותפים במטרה לייצר מסלול קידום מהיר שכולל מעטפת : בתחומי הפיתוח, הרגולציה והמכירות, פיתוח מודל מסחרי מול חברות פארמה, ליווי של JVP בבניית מתווה עסקי מנצח ואפשרות לקבל השקעה, סיוע בגיוס עובדים וליווי של מנטורים בעלי שם מקרב השותפים.

בישראל ישנן חברות רבות הפועלות בתחום הבריאות הדיגיטלית, שיש ביכולתן להביא לפתרונות הבאים בעולמות של ניטור וחיזוי המחלות  כולל אבחון ודיאגנוסטיקה. לחיזוי מחלות ולאיתורן בשלב מוקדם יש חשיבות גדולה בעולם הרפואה על מנת לשפר את אופן הטיפול בחולה ולהגדיל את סיכויי ההחלמה שלו. השותפים בתוכנית יתמכו באותן חברות במטרה להאיץ ולהרחיב את תהליכי ההטמעה והמסחור, ולהנגיש את המוצרים שלהם למערכות בריאות ברחבי העולם.

אראל מרגלית, מייסד ויו”ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי: “העתיד של מערכת הבריאות, נמצא ברפואה מבוססת נתונים בכל התחומים החל מניבוי ואבחון מחלות דרך גילוי תרופות חדשות ודרכי טיפול יעילים יותר. זהו תחום עם פוטנציאל עצום עבור טכנולוגיות מתקדמות המשלבות AI למידת מכונה, שימוש באמצעי חישה מרחוק ועיבוד תמונה.  זוהי מהפיכה אמיתית ולחדשנות הישראלית יש כיום הזדמנות להוביל אותה”.

המיזם הנוכחי ממשיך את הצלחת המחזור הקודם של התוכנית PlayBeyondBio, שהושקה בשיא משבר הקורונה בשנה שעברה. במחזור הקודם השתתפו 9 חברות סטארט-אפ צעירות, שנבחרו מתוך כמאה מועמדים שניגשו לתוכנית. הערכה שהשנה מספר המועמדים צפוי לזנק בעקבות התמורות שחלו כתוצאה ממגפת הקורונה והתובנות שנלמדו ממנה בנוגע לתחום הבריאות הדיגיטלית (Digital Health), חשיבות קידומו ופיתוחו. תוכנית ייחודית זו תוכל לספק ערך רב לאקוסיסטם המקומי ולשוק הבריאות הגלובלי.

אוהד גולדברג, מנכ”ל אסטרהזניקה ישראל: “כיום קיימת ההבנה שלא ניתן לנתק בין הטיפול התרופתי לבין היבטים אחרים של טיפול בחולים. אנחנו מעריכים את החשיבות של פיתוח טכנולוגיות פורצות דרך שיכולות לתת פתרונות חדשניים וטובים ביותר לחולים. בשנים האחרונות קיימת חשיבות הולכת וגוברת לחיזוי של מחלות ואבחון מוקדם מפני שבכך ניתן להשפיע על הפרוגנוזה הטיפולית. לכן באסטרהזניקה בכלל, ובנציגות הישראלית של החברה בפרט, החליטו להשקיע מאמצים רבים על מנת לספק למערכות הבריאות כלים טובים יותר”.

בזכות השימוש בטכנולוגיה ומאגרי מידע ונתונים, ניתן היום לבצע אבחון מוקדם יותר ומדויק יותר של מחלות ואפילו לאתר סיכונים לתחלואה. קובעי המדיניות וארגוני הבריאות יוכלו על בסיס מידע עשיר וניתוח מתקדם, לקדם הערכות לניהול אוכלוסיות על בסיס חיזוי מבוסס מידע, לפתח מודלים למניעה ואבחון מוקדם ואפילו לתת מידע לפרט ולקהילות לטובת קבלת החלטות. 

לכן, המחזור הנוכחי של המיזם יתמקד באיתור סטרטאפים בוגרים בתחום הבריאות הדיגיטלית. אותן החברות שיתקבלו לתוכנית יקבלו תמיכה עסקית וקלינית וכן גישה לרשת בינלאומית של מומחים ומערכות בריאות, במטרה להאיץ את הפוטנציאל להסכמי מסחור, הטמעה והשקעות.

שמעון אלקבץ, מנכ”ל אקסנצ’ר ישראל: “אם יש משהו שהשנה האחרונה הוכיחה לכולנו זה עד כמה חשוב לטפח ולתמוך במיזמים המשלבים בין רפואה לטכנולוגיה ומייצרים לכולנו עתיד טוב יותר. כחברה שחרטה על דגלה את ערכי החדשנות והקידמה הטכנולוגית הרי שאנו גאים לשתף פעולה עם חברות בינלאומיות נוספות באקוסיסטם המקומי ולעזור לטכנולוגיות חדשות לפרוץ. אין לי ספק כי השותפות הזו,  ששמה במרכז את היזמים הישראלים ואת הטכנולוגיות פורצות הדרך שנוצרות כאן, תהווה נקודת הזנקה פורה לפתרונות רפואיים מהפכניים שיתנו מענה לחולים בארץ ובעולם וישפרו את איכות חייהם”.

אודות אסטרהזניקה:
אסטרהזניקה היא חברת פרמבצטיקה בינלאומית מובילה, מונעת חדשנות, היוזמת ומקדמת את המחקר, הפיתוח והשיווק של תרופות מרשם חדשניות. החברה פועלת במספר תחומי ליבה ביניהם תחום הסרטן, לב וכלי דם, מחלות מטאבוליות ונשימה בהם פיתחה החברה תרופות פורצות דרך. החברה פועלת במעל ל-100 מדינות ברחבי העולם ובשנת 2007 הוקמה אסטרהזניקה ישראל כנציגות רשמית של החברה הבינלאומית בארץ. אסטרהזניקה נבחרה  על-ידי המדד הבינלאומי IDEA Pharma כחברת התרופות החדשנית בעולם הודות להיקף מרשים של צנרת תרופות עתידית ומחקרים קליניים פורצי דרך. לחברה מספר מרכזי חדשנות וחממות טכנולוגיות בעולם, בין היתר בסין, שוודיה וצרפת.. https://www.astrazeneca.com/

אודות JVP
קרן JVP היא קרן בינלאומית מובילה העומדת בחזית החדשנות הטכנולוגית הגלובלית. מאז היווסדה ב 1993, ע”י יו”ר הקרן ד”ר אראל מרגלית, גייסה סך כולל של מעל   1.5 מיליארד דולר, ודורגה פעמים רבות על ידי Preqin ודירוגים אחרים כאחת מעשר קרנות ההון סיכון בעלות הביצועים העקביים הטובים ביותר בעולם. JVP הקימה למעלה מ-150 חברות, תוך מינוף רשת נרחבת של שותפים ומומחיות בשוק כדי לסייע לחברות להפוך למובילות שוק בינלאומיות. לפני כשנה נבחרה JVP על ידי עיריית ניו יורק ו-EDC להוביל את הקמת מרכז הסייבר הבינלאומי בניו יורק. כאחת מחלוצות תעשיית ההון סיכון הישראלית, JVP מילאה תפקיד מרכזי בהקמתן של כמה מהחברות הגדולות ביותר בישראל, וקידמה 12 הנפקות בנסדא”ק, בין היתר: הנפקת סייברארק (NASDAQ: הנסחרת בשווי של כ-4.7 מיליארד דולר); QLIK Technologies (נאסד”ק: QLIK), הנסחרת בשווי של כ-4 מיליארד דולר) הקרן מפעילה מרכזי מצויינות מובילים בישראל; בירושלים, במרכז הסייבר בבאר שבע וכן בניו יורק. מרכזי החדשנות של JVP מהווים מודל לחיקוי ואבן שואבת לבניית שיתופי פעולה אסטרטגיים מול סקטורים רבים וענקיות טכנולוגיה מרחבי העולם כולו.  https://www.jvpvc.com/

אודות  Accenture
אקסנצ’ר היא חברת הייעוץ והיישום הטכנולוגי הגדולה בעולם, המניעה חדשנות ומספקת שירותים מקצועיים מקצה לקצה עם טווח רחב של פתרונות בתחומי אסטרטגיה, ייעוץ, דיגיטל, טכנולוגיה תפעול וסייבר. אקסנצ’ר מעסיקה 537 אלף עובדים, ביותר מ- 120 מדינות. החברה נכנסה לישראל בשנת 2001 ועובדת עם החברות המובילות במשק. בנוסף, החברה בישראל עוסקת באיתור השקעות ושיתופי פעולה עם סטארטפים ומפעילה מעבדת מחקר ופיתוח. www.accenture.com

אודות מרגלית סטארט-אפ סיטי:
Margalit Startup City“ ” הוא מודל לפיתוח כלכלי-חברתי שיזם אראל מרגלית מייסד ויור’ קרן  JVP לצמיחת  אזורים, להובלה של ערים לשלב הבא והפיכתן למרכזי חדשנות בינלאומיים עבור יזמים מכל העולם. המודל הייחודי מתבסס על הקמת מרכזי מצוינות פורצי דרך המחברים חדשנות טכנלוגית-עסקית עם יזמות חברתית ותרבותית. מרכזי חדשנות אלו הפכו למנוע צמיחה כלכלי-חברתי משנה מציאות חיים, אליו הצטרפו מיטב המוחות לצד שותפים אסטרטגיים, ציבוריים, מקומיים ובינלאומיים.
חיבור זה יצר מציאות חברתית כלכלית חדשה בערים: יצירת אלפי מקומות עבודה חדשים, הגירה של צעירים אל תוך מרכזי הערים, יצירת אקוסיסטם לסטארטפים, חיבור למשקיעים מקומיים ובינלאומיים, כניסה של חברות רב לאומיות, יצירת הזדמנויות עסקיות חדשות ושותפיות בינלאומיות, ובניית הדור הבא של יזמים טכנולוגים, חברתיים ותרבותיים. המרכז הראשון הוקם בירושלים, המשיך למרכז הסייבר בבאר שבע, למרכז הפודטק בגליל, למרכז הבריאות הדיגיטלית בחיפה, והתרחב למרכז הסייבר הבינלאומי אשר הושק בניו יורק.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה