טכנולוגיות רפואיות

דפיברילטור נייד וקומפקטי שפיתחו סטודנטים בטכניון הוא הפיתוח הזוכה בתוכנית היזמות לסטודנטים BizTEC 2021

נשיא הטכניון, יזמים ונציגי הון סיכון השתתפו באירוע הגמר של תוכנית היזמות BizTEC בטכניון. מאז ייסודה של התוכנית ב-2004 גייסו בוגריה יותר ממיליארד דולר במצטבר.

קבוצת Defi, שהוקמה על ידי סטודנטים מהטכניון, היא הזוכה בפרס הראשון וב-10,000 דולר בתחרות היזמות BizTEC שהתקיימה בשבוע שעבר בתל אביב. הפרס ניתן לחברי הקבוצה על פיתוח דפיברילטור נייד קומפקטי, זול ופשוט לשימוש.

דפיברילטור, ובעברית מ?פ?ע?ם, הוא מכשיר חשמלי לטיפול בהפרעות לב פתאומיות ומסכנות חיים. דפיברילטורים סטנדרטיים הם מכשירים יקרים וגדולים המותקנים במקומות ציבוריים כגון קניונים. למרות פריסתם ההולכת וגדלה, במרבית המקרים הם אינם זמינים ברגע האמת. מדובר באירועים המצריכים תגובה מהירה שימוש בדפיברילטור תוך ארבע דקות לכל היותר אחרת התוצאה היא נזק מוחי ואפילו מוות. המוצר עליו עובדים חברי הקבוצה מציע אלטרנטיבה מהירה ונגישה לדפיברילטור המסורתי.  

בקבוצה הזוכה חברים: רוית אבל בוגרת הפקולטה להנדסה כימית ע”ש וולפסון,עידן שנפלד בוגר הנדסת מחשבים במסגרת תוכנית רוטשילד טכניון למצוינים ואלון גלעד, מהנדס מכונות הלומד לתואר שני בפקולטה להנדסה ביו-רפואית. את הקבוצה ליוו לאורך כל הדרך מנמ”ר בית החולים איכילוב אייל קלנר ומנהל המרכז למחקר קרדיווסולרי באיכילוב פרופ ירון ארבל. לפני חודשים ספורים זכתה הקבוצה במקום הראשון בתחרות iTrek שהתקיימה בטכניון ובמכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס בקורנל טק.

תוכנית היזמות BizTEC מתקיימת כיום במסגרת t-hub – מרכז החדשנות והיזמות בטכניון בראשות פרופ’ עזרי טרזי ובהובלת אוהד יניב, מנהל תוכניות הסטארטאפים.

התוכנית נוסדה בטכניון ב-2004 כדי לטפח יזמים מתחילים המבקשים לפתח טכנולוגיות עמוקות הדורשות שיתוף פעולה בין-תחומי ותשתית מעמיקה של ידע. היא מספקת לצוותים המשתתפים ליווי מקצועי צמוד של מנטורים מהאקדמיה והתעשייה. ב-17 שנות קיומה של התוכנית הקימו בוגרי התכנית עשרות חברות פעילות שגייסו יותר ממיליארד דולר במצטבר ובהן  בריזומטר, אוגמדיקס, Windward, Houseparty ו-Presenso. לתוכנית ניגשו השנה כ-100 קבוצות, מהן התקבלו 37. לשלב הגמר העפילו 11 קבוצות שהציגו את פיתוחיהן בפני הקהל.

לאירוע הגמר הגיעו נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון, יזמים רבים ובכירים בתעשיית הון הסיכון בישראל, רבים מהם בוגרי הטכניון, ובהם שר המדע והטכנולוגיה לשעבר היזם יזהר שי, מייסדי אורמת דיתה ויהודה ברוניצקי, היזם יוסי ורדי, דדי פרלמוטר שהיה סגן נשיא אינטל העולמית, מייסד פלייבאז שאול אולמרט, מנכ”ל מיקרוסופט ישראל לשעבר יורם יעקבי והיזם דן וילנסקי.

נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון פתח את האירוע ואמר: “בשנים האחרונות הבנו שיזמות הוא תחום רחב הרבה יותר מיזמות טכנולוגית או יזמות עסקית. יזמות היא הלך רוח שאפשר ליישמו בכל אחד מתחומי החיים של כולנו, והיא קשורה בקשר הדוק למנהיגות. בשנים האחרונות פיתחנו בטכניון תוכניות רבות ביזמות חברתית, שמשמעותה קבוצת אנשים שמגיעה לקהילה ומפעילה כלים יזמיים וחשיבה יזמית כדי לשפר את מצבה של הקהילה, בשיתוף איתה. אני מודה לדיתה וליהודה ברוניצקי שתומכים בתוכנית לא רק בחומר אלא גם ברוח, ורוחם שורה על כל תוכנית היזמות.”

“ביזטק, כתוכנית היזמות המובילה של הטכניון, מיטיבה להציג את ההטמעה של ?מנהיגות יזמית? כחלק מהותי בחוויית הלימודים,” אמר פרופ’ עזרי טרזי, ראש מרכז היזמות והחדשנות בטכניון .(t-hub) היא מקנה למשתתפים כלים להטמעה של טכנולוגיה עמוקה ביישומים משמעותיים הקשורים לאתגרים הגלובליים העומדים בפנינו בתחומי בריאות האדם, קיימות ועולם דיגיטלי. אירוע זה, בהובלת t-hub ובהשתתפות בכירי תעשיית ההייטק הישראלי, מוכיח את המשכיות מרכזיותו של הטכניון בכלכלת ישראל.”

“ביזטק היא מקום קטן וייחודי שמאפשר לצוותים להגיע עם רעיון בלבד, ותוך פחות מחצי שנה לקבל את כל הכלים הדרושים כדי להפוך אותו למציאות,” אמר אוהד יניב, מנהל תוכניות הסטארטאפים,  “החל מבניית המודל העסקי, דרך ולידציה, יצירת הוכחת היתכנות ובניית המצגת ועד השגת הפיילוט, לקוחות ראשונים ואפילו השקעה הראשונה. התוצאות שלו ביחס לכל אקסלרטור אחר בישראל ואפילו ברמה עולמית הן יוצאות דופן.”

במקום השני זכו שתי קבוצות: BrainSense שפיתחה מערכת המנטרת שבץ באמצעות זיהוי שינויים בפעילות המוחית, וחבריה לומדים בטכניון, ו-Oral Detect שפיתחה מערכת ביתית לגילוי מוקדם של עששת וניצחה בהאקתון BME-Hack שהתקיים השנה בטכניון. במקום השלישי זכתה Soltrex של בוגרי הטכניון, שפיתחה טכנולוגיה אוטונומית לחלוטין לניקוי ותפעול של פאנלים בתחנות כוח סולריות.

לפרטים נוספים: דורון שחם, דוברת הטכניון

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה