רפואה דחופה

המלצות לביצוע החייאה בבית החולים (SHM)

דפיברילטור

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

בין ההמלצות שפורסמו בכנס השנתי של ארגון רפואת בית החולים לביצוע החייאה במתאר בית החולים, צוין כי המפתח להחייאה איכותית הם עיסויי חזה יעילים ודפיברילציה מוקדמת. בין ההמלצות שפורסמו על ידי ד”ר ג’סיקה נוה אלן, רופאה מבית החולים אמורי באטלנטה, ג’ורג’יה, נאמר כי מומלץ לשקול שימוש במכונה המבצעת עיסויי חזה ואף “החייאה הפוכה” במידת הצורך.

ד”ר אלן ציינה כי חשוב להפחית את צפיפות המטפלים בחדר בזמן ההחייאה. לדבריה, לא אמורים להיות יותר משמונה אנשים בחדר במהלך החייאה. אם אתה מוביל את ההחייאה, “ודא שמישהו כבר התחיל עיסויי חזה איכותיים ושמישהו אחראי על דרכי הנשימה. בדרך כלל מדובר בשני אנשים, אדם אחד שמחזיק את המסכה בפועל כדי לוודא כי ישנו איטום טוב של המסכה על פני המטופל, ואדם נוסף שיבצע את ההנשמה”. היא הוסיפה כי יש להקצות שניים עד שלושה אנשים לעיסויי חזה וכדאי שתהיה עוד אחות אחת או שתיים לשאיבת תרופות ולסיוע כללי. בנוסף, צריך שיהיה אדם שיתעד את האירוע ורופא אחראי על האירוע. כל שאר המטפלים שאינם בתפקידים אלו צריכים להיות מחוץ לחדר.

לפי ההמלצות, מספר עיוסיי החזה חייב להיות בין 100 ל-120 בדקה ועומק העיסויים הנכון צריך להיות בין 5 ל-6 ס”מ. לדברי ד”ר אלן, “אתה לא אמור להוריד את הידיים מבית החזה, אבל חשוב גם לאפשר לדופן בית החזה להתרחב ולחזור למצב הרגיל. כמו כן, חשוב לוודא שאתה לא מפסיק עיסויים ליותר מ-10 שניות בזמן בדיקת הקצב”. לדבריה, התקני משוב קוליים יכולים לסייע באיכות עיסויי החזה, כמו למשל דפיברילטורים המצוידים בחיישנים הקוראים למשתמשים לדחוף חזק ומהר יותר כשיש צורך בכך. “מחקרים הראו שאיכות עיסויי החזה עולה בשימוש במכשירים אלה” אמרה.

למרות שמחקרים מוקדמים העלו תהיות בנוגע לאיכות ההחייאה בשימוש במכשירי עיסויים מכניים, סקירה שיטתית ומטה-אנליזה משנת 2015 מצאו כי “האדם שווה למכונה”. לדבריה, “בשורה התחתונה, מכשירים אלה עשויים להוות חלופה סבירה להחייאה קונבנציונאלית”. ההנחיות של איגוד הלב האמריקני קובעות כי עיסויים עם מכשיר מכני מתאימים במיוחד למצבים ספציפיים “בהם עיסויים ידניים עשויים להיות מאתגרים או מסוכנים עבור המטפל”.

לדברי ד”ר אלן, החייאה עשויה להיות מאתגרת במקרים מסוימים, כמו למשל כאשר מטופל גדול במיוחד שכוב על הבטן ולא ניתן להפוך אותו במהירות ובבטיחות. במקרים אלה יש לשקול עיסויי חזה בחלקו האחורי של בית החזה, החייאה המכונה גם “החייאה הפוכה”, במיקומי חוליות T7 T10.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה